• Informacje na temat:

    pierś z piekarnika

Przepisy na temat: pierś z piekarnika
  • Pierś kurczaka z chimichurri

    ...gruboziarnistym. Zamarynowane filety z kurczaka obsmaż na patelni z każdej strony po 2 minuty. Następnie przełóż do naczynia żaroodpornego i włóż do piekarnika na 15 minut - temperatura 180

  • Soczysta pierś indycza z ananasem

    Przygotowanie Filet z indyka opłucz, osusz. Plasterki ananasa osącz, zalewę zachowaj. Mięso natrzyj solą, obłóż kilkoma plasterkami ananasa i obwiąż nićmi kuchennymi. Ułóż na blasze posmarowanej olejem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175°C. Piecz 60 minut.  Ryż ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu. Odcedź, odłóż, by przestygł. Ogórek umyj, nie obieraj, pokrój w cienkie...

  • Pierś kaczki w glazurze miodowo-lukrecjowej

    ...kory lukrecji łyżka octu sól pieprz 100 ml koncentratu buraczanego 15 g trawy cytrynowej 100 g pierników 60 g poziomek opcjonalnie Sposób wykonania: Pierś kaczki opłucz(...). Pierś kaczki wyjmij z marynaty, opłucz dokładnie pod zimną wodą i wytrzyj do sucha ręcznikiem papierowym. Układaj od strony skóry na zimną patelnię i włącz średni ogień. Smaż na złoty kolor z każdej...

  • Przepis na pieczoną pierś z indyka z szałwią

    .... Zamarynowaną pierś włóż do rękawa do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 40 minut. Nie krój mięsa od razu po upieczeniu. Odczekaj minimum 15 minut, dzięki temu mięso będzie...

  • Indycza pierś faszerowana pieczarkami

    ...tartą, natką i jajkiem. Farsz przypraw do smaku solą oraz pieprzem i nadziej nim kieszeń w mięsie, zepnij otwór. Całą pierś zwiąż, formując zgrabną pieczeń. Mięso umieść w brytfannie, posmaruj z wierzchu olejem, posyp osączonymi z wody owocami jarzębiny i wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180° C na 45-55 minut. 15 minut przed końcem pieczeń ostrożnie wysuń i posmaruj miodem połączonym...

  • Pierś z gęsi w sosie pomarańczowym

    ...placuszki na gorącym oleju. Pomarańczę obrać, pokroić na kawałki. Pierś wyjąc z piekarnika. Sos zlać przecedzić, zebrać zbędny tłuszcz. Dodać mąkę ziemniaczaną rozrobioną w 3 łyżkach wody, gotować(...)Składniki: - pierś z gęsi, - sól, pieprz, 3 cebule, - 4 łyżki marmolady pomarańczowej, - 1,2 kg marchewki, - łyżka masła, - 5 listków szałwii, - 500g ziemniaków, - jajko, - łyżka mąki...

  • Kumpir

    ...- sprawdzamy nakłuwając je widelcem. Skórka powinna być twardawa, chrupiąca, a środek miękki. Gotowe ziemniaki wyjmujemy z piekarnika. 2. Gdy ziemniaki jeszcze się pieką, ser ścieramy na dużych oczkach tarki, pierś z kurczaka kroimy na niewielkie kawałki, posypujemy przyprawą kebab-gyros i smażymy na oleju.  3. Łączymy jogurt naturalny z rozgniecionymi ząbkami czosnku, łyżeczką soku z cytryny...

  • Pomysł na obiad dla wszystkich domowników

    ...w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez około 20 minut. Roladka z kurczaka z boczkiem Sposób przygotowania Pierś z kurczaka rozbij i dopraw solą oraz pieprzem. Ułóż pierś z kurczaka na(...) starty ser, posiekany świeży rozmaryn i dopraw do smaku solą oraz świeżo mielonym pieprzem. Tak przygotowanym sosem zalej mięso. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i zapiekaj ok. 40 minut.

  • Potrawy na rodzinne spotkanie

    ...żaroodpornym do piekarnika na 8 minut. Marynatę wlej na patelnię, na której smażyłaś kaczkę. Odparuj i zredukuj sos. Upieczoną pierś odstaw na chwilę. Odcedź bataty i zmiksuj je z mlekiem i masłem. Podawaj(...) pomarańcze (pozbaw ich gorzkich białych błon) i piecz jeszcze około 20 minut.  Pierś kaczki z purée z batatów Sposób przygotowania Piersi z kaczki umyj, osusz i natnij w kratkę od strony...

  • Dlaczego smażenie i pieczenie na pergaminie jest zdrowsze?

    ...kropli). Wkładamy do nagrzanego piekarnika, do temperatury niezbyt wysokiej,150-180 stopni. Czas pieczenia zależy od masy mięsa. Jeśli pieczemy np. pierś z indyka w całości, to czas pieczenia wynosi...

Artykuły na temat: pierś z piekarnika
  • Pieczona pierś z indyka z warzywami

    ...dokładnie natrzyj pierś z indyka. Odstaw na około 2 godziny. W tym czasie umyj jabłka, wytnij gniazda nasienne i pokrój w grubsze plastry. Skrop sokiem z cytryny.  3. Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem. Ułóż w nim pierś. Opcjonalnie możesz na pierś ułożyć pokrojone w paski masło i polać winem. Pieczeń włóż do nagrzanego piekarnika. Piecz w temperaturze 180°C przez ok. godzinę, co jakiś czas podlewaj...

  • Z Pawłem Małeckim, jednym z najbardziej znanych polskich cukierników, rozmawiamy o słodkościach, rekordach Guinessa i kulinarnych inspiracjach. Przekonajcie się, czy czekolada może się znudzić. Czy czuje pan, że cukiernictwo to raczej domena pań? Paweł Małecki: Jeżeli ktoś ma pasję, to płeć nie ma tu znaczenia. Wybitnym cukiernikiem może być zarówno kobieta, jak i mężczyzna. W Polsce mamy bardzo dobrych cukierników. Badania faktycznie wskazują, że amatorsko wypiekami i słodkościami częściej...

  • Pieczona pierś z kurczaka z warzywami

    ...nich ułóż piersi kurczaka. Wlej sześć łyżek wody i wstaw naczynie do piekarnika nagrzanego do 220 stopni C. Piecz przez 20-25 minut.  4. Papryki umyj i usuń gniazda nasienne. Cebule obierz. Pokrój warzywa na mniejsze kawałki. Posmaruj resztą marynaty i razem z czosnkiem ułóż na blasze. Włóż do piekarnika i piecz przez 20-25 minut w 200 st. C. 5. Upieczoną pierś pokrój i posyp posiekaną natką...

  • Gotowanie tradycyjne i na parze, a do tego pieczenie – piekarniki parowe gwarantują nową jakość naszych potraw. Jak działa urządzenie, które stało się absolutnym must-have nie tylko dla pasjonatów gotowania? Potrawa przyrządzona w piekarniku parowym zachowuje aromat i soczysty smak / materiały prasowe Dziś zdrowe odżywianie nie jest już tylko teorią wykładaną przez lekarzy i dietetyków, stało się prawdziwym stylem życia. Moda na sprawne fizycznie ciało wypracowane w fitness klubach...

  • Nadziewana pierś indyka

    Przyprawę do karkówki wymieszaj z musztardą oraz oliwą z oliwek. Osuszoną pierś natnij wzdłuż w taki sposób, aby powstała kieszeń, a następnie natrzyj mięso przygotowaną marynatą. ll Cebulę pokrój(...) nią kieszeń w piersi i zepnij wykałaczką. Tak przygotowaną włóż do woreczka do pieczenia, nakłuj w kilku miejscach i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz w temp. 175°C przez 45 minut. Upieczoną...

  • Gotuj jak szef kuchni! Znany polski szef kuchni Robert Sowa przedstawia restauracyjne przepisy, które możemy przygotować w zaciszu własnej kuchni. Naucz się przyrządzać: • Pieczoną polędwicę wołową w skorupce ziołowej z białą fasolą • Pierś indyczą w panco z sałatką włoską • Crumble z orzechów włoskich z truskawkami, tymiankiem • Zapiekane naleśniki z kurczakiem, serem pleśniowym i szpinakiem • Papardele z sosem serowym z brokułami...

  • Pierś kaczki z modrą kapustą

    Przygotowanie: 1. Wcześniej zrób marynatę: wymieszaj wino, sos sojowy, posiekany czosnek, rozmaryn, owoce jałowca, sól i pieprz. Włóż do marynaty piersi kaczki i wstaw do lodówki. 2. Obsmaż mięso na patelni na dużym ogniu, a potem wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Piecz 15 min. 3. Kapustę poszatkuj. Przełóż do garnka. Wrzuć rodzynki i wlej sok. Gotuj przez 15 min. 4. Dodaj miód...

  • Aby uzyskać jak najlepsze efekty pieczenia należy zadbać o odpowiednią temperaturę oraz obieg i wilgotność powietrza. Szefowie kuchni od lat wykorzystują do tego dobroczynne działanie pary. Dzięki temu ich wypieki wyrastają równo, będąc jednocześnie miękkie i delikatne. Ty także możesz skorzystać z zalet pary dzięki piekarnikowi Electrolux PlusSteam. Fot. 123RF Tarta cytrynowa z bezą 50 g cukru pudru 130 g masła 180 g mąki 10 g wody SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mąkę, cukier puder i masło miksuj w...

  • Soczysta pierś indycza z ananasem

    Przygotowanie: Filet z indyka opłucz, osusz. Plasterki ananasa osącz, zalewę zachowaj. Mięso natrzyj solą, obłóż kilkoma plasterkami ananasa i obwiąż nićmi kuchennymi. Ułóż na blasze posmarowanej olejem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175°C. Piecz 60 minut.  Ryż ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu. Odcedź, odłóż, by przestygł. Ogórek umyj, nie obieraj, pokrój w cienkie...

  • Wraz z minioną majówką sezon grillowy można uznać za otwarty. A jeśli czas na grilla, to również czas na szaszłyki. Tym razem spróbujmy odmienić ich oblicze dzięki nutce azjatyckiego smaku. Fot. 123RF/Picsel Tym razem, żeby zaskoczyć zgromadzonych przy stole, zamiast tradycyjnych szaszłyków zróbmy azjatyckie sataye. Są to nadziane na bambusowe patyczki plastry mięsa lub ryby w charakterystycznej, pełnej egzotycznych przypraw marynacie, grillowane i podawane z sosami, najczęściej ostrymi....