• Informacje na temat:

    pierś z kurczaka z pieczarkami kasza gryczana

Przepisy na temat: pierś z kurczaka z pieczarkami kasza gryczana
  • Sycące potrawy nie tylko dla smyka

    ...1 pierś kurczaka • 1/2 opakowania mrożonej marchewki z groszkiem • 1/2 opakowania mrożonych brokułów • 1/2 szklanki soku jabłkowego • 2-3 szklanki ryżu • 1-2 łyżki oleju(...) zrobić z niej farsz do pierogów czy krupnik, który chętnie zje nawet starsze niemowlę. Nasza propozycja: Krupnik • 2 szklanki kaszy jęczmiennej • 1/4 piersi kurczaka • 3-4 marchewki...

Artykuły na temat: pierś z kurczaka z pieczarkami kasza gryczana
  • Dieta, która złagodzi objawy menopauzy

    ...włoskie Upiecz w folii natartą solą i oliwą pierś kurczaka. Cykorię pokrój, wymieszaj z jogurtem i pokruszonymi orzechami. Zjedz z kaszą gryczaną. Środa: Warzywne wstążki Składniki: marchew(...), 50 g twarożku, grahamka Zmiksuj ryby z serkiem. Posmaruj pastą połówki grahamki. Obiad, który dostarczy ci ważnych składników odżywczych Poniedziałek: Risotto z pieczarkami Składniki: pół...

  • Zachwycili się nią wieki temu w Polsce. Od tamtej pory weszła na stałe do polskich jadłospisów. Poznaj sekrety kaszy gryczanej. Z czym ją jeść, podpowiedzą ci nasi użytkownicy. Fot. 123RF/Picsel ‘'Gryka jak śnieg biała" -  pisał Adam Mickiewicz o roślinie, której owocem jest kasza gryczana. W Polsce była znana jeszcze przed sprowadzeniem ryżu i ziemniaków. Dobrze sprawdzała się szczególnie na Lubelszczyźnie, gdzie ze względu na słabe gleby trudno było uprawiać warzywa i zboża. Za sprawą Anny...

  • Jesień, chce się jeść!

    ... Tortilla z kurczakiem, warzywami, salsą z pomidorów i guacamole Wymieszaj dwie łyżki oliwy ze szczyptą soli, pieprzu, kuminu, łyżeczką kolendry. Natrzyj marynatą pierś z kurczaka, włóż do miseczki, przykryj. Wstaw na noc do lodówki. Następnego dnia rozgrzej piekarnik do 170°C (funkcja grill), piecz mięso ok. 20 minut. Wyjmij kurczaka, pokrój w cienkie paski, odstaw. Rozgrzej na patelni...

  • Ta ciepła i chrupiąca przekąska bez wątpienia wprawi cię w dobry nastrój. Wystarczy kilka pieczarek, gałązka rozmarynu i dobrej jakości chleb. Proste? Do dzieła! Składniki:- opakowanie małych pieczarek lub dwie solidne garście*- 2 gałązki świeżego rozmarynu- łyżka/dwie masła klarowanego- 2 ząbki czosnku- 1/4 łyżeczki soli wędzonej- świeżo mielony pieprz- sól różowa do smaku- łyżka sosu sojowego tamari - wiejski chleb na zakwasie 2-3 kromki- jogurt roślinny naturalny- bazylia grecka lub mięta...

  • Sycące potrawy nie tylko dla smyka

    ...1 pierś kurczaka • 1/2 opakowania mrożonej marchewki z groszkiem • 1/2 opakowania mrożonych brokułów • 1/2 szklanki soku jabłkowego • 2-3 szklanki ryżu • 1-2 łyżki oleju(...) zrobić z niej farsz do pierogów czy krupnik, który chętnie zje nawet starsze niemowlę. Nasza propozycja: Krupnik • 2 szklanki kaszy jęczmiennej • 1/4 piersi kurczaka • 3-4 marchewki...

  • Kasza gryczana to symbol polskiej kuchni. Nadaje się nie tylko do gołąbków i kotlecików. Świetnie sprawdza się również w roli sycącego dodatku do letnich sałatek. Fot. 123RF/Picsel Kasza gryczana, z powodu jej rozgrzewających właściwości, jest ceniona w medycynie ludowej. Odwar z kaszy gryczanej to naturalne lekarstwo, które pozwala uporać się z różnego rodzaju problemami układu trawiennego. Warto jeść kaszę gryczaną nie tylko dlatego, że świetnie komponuje się z sosami, mięsem czy surówkami....

  • Przegląd najpopularniejszych diet odchudzających

    ..., jagody, grejpfruty, wiśnie oraz produkty sojowe, kiełki, orzeszki ziemne, pestki dyni, mąka żytnia, kasza gryczana, ryż; ryby: dorsz, karp, łosoś, pstrąg. Grupa krwi B - jedz produkty mleczne •(...) I - Menu na cały dzień Śniadanie: Omlet z pieczarkami, plaster chudego sera, szklanka soku pomidorowego, kawa bezkofeinowa. II Śniadanie: Roladka z szynki z indyka, z łyżeczką majonezu odtłuszczonego...

  • Choć na świecie kasza jest ważnym składnikiem wielu potraw, w Polsce ustępuje miejsca ziemniakom. Jest to zaskakujące, bo do czasów potopu szwedzkiego, kasza była podstawowym składnikiem diety większości Polaków. Obecnie w polskiej kuchni stosuje się ją rzadko albo wcale. Niesłusznie! Fot. 123RF/Picsel W czasie, gdy zachłysnęliśmy się kulinarnymi nowościami z różnych zakątków świata, rodzima kuchnia została zepchnięta na dalszy plan. Jedliśmy pizzę i orientalne makarony, zapominając o takich...

  • Kasze królują na polskich stołach. Jaglaną, gryczaną lub jęczmienną serwujemy na tysiące sposobów. Ale czy słyszeliście kiedykolwiek o kaszy coix i jej niezwykłych właściwościach? Fot. 123RF/Picsel W sklepach możecie znaleźć ją pod różnymi nazwami - łzy Hioba, jęczmień perłowy, proso jerozolimskie lub kasza coix. Sprzedawcy za każdym razem mają na myśli ten sam produkt - niewielkie, pochodzące z południowej Azji nasiona o bardzo ciekawym smaku i równie interesujących właściwościach. W...

  • Drób jest jednym z tych mięs, które najczęściej gości na naszych stołach. Niestety, przygotowując go bardzo łatwo wpaść w rutynę. Jak uniknąć kuchennej nudy, a jednocześnie przygotować smaczne danie z drobiem? Pomogą wam w tym przepisy naszych użytkowników! Fot. 123RF/PICSEL Mięso drobiowe jest niezwykle zdrowe i zawiera w sobie bardzo dużo substancji odżywczych. Z tego względu powinniśmy jak najczęściej wykorzystywać je w przygotowywanych przez nas daniach. Jego delikatny smak z pewnością...