• Informacje na temat:

    piers z kurczaka duszona z czerwonym winem

Przepisy na temat: piers z kurczaka duszona z czerwonym winem
  • Pierś z warzywami

    Składniki na 2 porcje: - 2 pojedyncze filety z kurczaka, - 1/2 białej cebuli, - po 1/2 czerwonej i żółtej papryki, - 20 dag pomidorów, - 1 cukinia, - 1/2 bakłażana, - 2 łyżki oleju(...) czasu mieszając smażyć około 12 minut. Następnie doprawić solą i pieprzem. Podlać winem i bulionem i na silnym ogniu dusić jeszcze dalsze 5 minut. Ponownie doprawić solą i pieprzem. Mięso zdjąć z patelni...

  • Wypróbowany przepis na "Filet z kurczaka z jabłkami i czerwonym winem"

  • Oryginalne przepisy na świąteczny obiad

    Rolanda z kurczaka czy pierś z bażanta? Proponujemy sprawdzone przepisy, które zachwycą twoich gości!

  • Smaczne ciasto do kawki.

  • Mięsa bez grama tłuszczu

    Kurczaka, wołowinę, żeberka czy indyka można przyrządzić bez dodatku tłuszczu! Wystarczy sól, miód, rękaw do pieczenia, folia aluminiowa i kilka innych "sztuczek".

  • Dziś jest światowy dzień makaronu :) Może to uczcimy ?? Gdy znudziło się Wam standardowe spaghetti, koniecznie spróbujcie mojej propozycji. Można ją wykorzystać jako obiad ale też jako romantyczna kolacja ????

  • Obiad w pół godziny

    ...: - 4 dag suszonych prawdziwków, - 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej, - 200 ml mleka, - 40 dag piersi kurczaka, - 4 białka, - sól, pieprz, - 4 łyżeczki mąki, - 8 dag płatków migdałów Przygotowanie(...) z kurczaka, - 1/2 białej cebuli, - po 1/2 czerwonej i żółtej papryki, - 20 dag pomidorów, - 1 cukinia, - 1/2 bakłażana, - 2 łyżki oleju, - 3 ząbki czosnku, - 2 gałązki rozmarynu, - 2 gałązki...

  • Do kawki w sam raz.

  • Wypróbowany przepis na "Dżem z czerwonym winem"

  • Sprawdzony przepis na "Bigos staropolski z czerwonym winem"

Artykuły na temat: piers z kurczaka duszona z czerwonym winem
  • Podaj drób na różne sposoby

    Pałka z kurczaka z warzywami Składniki na 4 porcje: 4-6 pałek kurczaka, 2 kolorowe papryki, 5-6 ziemniaków, cukinia, 2 cebule, 2 marchwie, szklanka bulionu, 3-4 łyżki oliwy, 4 łyżki oleju(...). Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę, dodać warzywa i smażyć ok. 2 min. Zalać białym winem, przemieszać i dodać śmietanę. Przyprawić solą, pieprzem i curry. Doprowadzić do wrzenia i wkładać uformowane...

  • Wino i jedzenie to duet doskonały, oczywiście jeśli zostanie odpowiednio skomponowany. Ile rodzajów dań i win, tyle różnych możliwości. Sprawdź, jakie potrawy najlepiej smakują z winem czerwonym. Na początek kilka prostych wskazówek, które pomogą przy pierwszej selekcji czerwonego wina. Warto zapamiętać, że delikatne potrawy idealnie komponują się z lekkim winem. Im bardziej zdecydowany smak dania, tym wino powinno być bardziej wyraziste. Przeważnie są to czerwone wina o wyższej zawartości...

  • Gulasz z trzech rodzajów mięsa

    .... udka lub piersi indycze lub piersi z kurczaka. To delikatne mięso trzeba jednak szczególnie mocno doprawiać, aby nabrało ostrzejszego smaku. Gulasze przyprawia się ostrą i słodką papryką, liściem(...) drobiowego (pierś indyka, kurczaka itd.), po pół łyżeczki ostrej i słodkiej papryki mielonej, pieprzu i soli 2 łyżki ostrego keczupu, 1 mała cukinia, 1 mały bakłażan, 150 g małych pomidorków...

  • FRoSTA rozszerza gamę produktów z kurczaka, wprowadzając trzy nowe: Chicken de lux z sosem pesto i sosem czosnkowym oraz Fingersy. Jesienią w sklepach pojawiły się nowe propozycje od FRoSTY. Nowości to odpowiedź firmy na oczekiwania konsumentów, którzy chętnie sięgają po tę kategorię, poszukując produktów bez dodatków. Szczególnym powodzeniem cieszą się Qrczaki FRoSTY, wyśmienite jako przekąski, które można szybko i łatwo przygotować w piekarniku. Teraz w charakterystycznych czerwonych...

  • Święta inaczej

    ..., kapustę, pomidory, seler, pietruszkę). Nadadzą mięsu soczystość, wzbogacą smak, a po upieczeniu staną się podstawą lekkiego sosu. Wystarczy je zmiksować, przełożyć na patelnię, podlać wytrawnym białym winem...

  • Smaczny i szybki obiad? Siostra Anastazja i siostra Salomea proponują kurczaka w winie z surówką z rukoli i pomidorków. Palce lizać. Filety z kurczaka duszone w czerwonym winie Składniki: 60 dag filetów z kurczaka 2 cebule 2 ząbki czosnku 50 dag pieczarek zamkniętych 1 szklanka wytrawnego wina czerwonego sok z 1 cytryny 1/3 łyżeczki ziół prowansalskich 3-4 łyżki oliwy sól pieprz Wykonanie: Cebule obrać i pokroić w piórka. Czosnek obrać i drobno posiekać. Pieczarki wymyć. Mięso wymyć,...

  • Anne Applebaum: Kwaśny smak Polski

    ...przygotowuje się zwykły gulasz - najpierw mięso trzyma się w marynacie z czerwonym winem, potem dodaje się zioła, warzywa, ziemniaki i przez dwie, trzy godziny się dusi. To chyba było to. Udało się nakarmić(...) zupę z cukinii. Z kurczaka z rosołu zrobiłam sałatkę. Będzie na kolację. Sobotni rosół bez wołowiny? - Akurat wczorajszy był tylko z kury, bo nie miałam wołowiny, ale wiadomo - najlepszy rosół jest...

  • Jak wiadomo, kurczak jest jednym z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały, a do tego zawiera niewiele tłuszczu. Zwykle przygotowujemy piersi, jednak warto pamiętać, że także pozostałe części kurczaka są niezwykle smaczne. Fot. 123RF/Picsel Mięso drobiowe jest niezwykle zdrowe i zawiera w sobie bardzo dużo substancji odżywczych. Z tego względu powinniśmy jak najczęściej wykorzystywać je w przygotowywanych przez nas daniach. Jego delikatny smak z pewnością...

  • Wszyscy kochamy kurczaka. Ale czy wszyscy wiemy w jaki sposób go przygotować, aby za każdym razem był naprawdę smaczny? Zastosujcie się do naszych rad, a bez trudu wyczarujecie dania, które staną się prawdziwym hitem wśród waszej rodziny i znajomych. Jak wybrać najlepszego kurczaka? Fot. 123RF/Picsel Decydując się na przygotowanie dania z kurczaka należy pamiętać, że nawet najlepszy przepis nie uchroni nas przed kulinarną wpadką, jeśli produkty, których użyjemy, nie będą najwyższej jakości....

  • Obok różnego rodzaju kiełbas, drób jest tym rodzajem mięsa, które najczęściej pojawia się na naszych grillach. To doskonały wybór! Ale czy wiecie w jaki sposób go przygotować, aby zawsze zachwycał naszych bliskich i znajomych? Oto kilka naszych propozycji. Mięso drobiowe to zawsze dobry wybór na grilla. Trudno jest znaleźć osobę, która byłaby w stanie oprzeć się piersi z kurczaka ściągniętej prosto z rusztu lub skrzydełkom przygotowanych w podobny sposób. Delikatne i chude mięso, które...