• Informacje na temat:

    pierś z kaczki przepisy

Przepisy na temat: pierś z kaczki przepisy
  • Pierś kaczki w glazurze miodowo-lukrecjowej

    ...kory lukrecji łyżka octu sól pieprz 100 ml koncentratu buraczanego 15 g trawy cytrynowej 100 g pierników 60 g poziomek opcjonalnie Sposób wykonania: Pierś kaczki opłucz(...). Pierś kaczki wyjmij z marynaty, opłucz dokładnie pod zimną wodą i wytrzyj do sucha ręcznikiem papierowym. Układaj od strony skóry na zimną patelnię i włącz średni ogień. Smaż na złoty kolor z każdej...

  • Pomysły na jesienny obiad - kaczka kontra pstrąg

    Jesienią bardziej doceniamy obiady, gdy zmarznięci wracamy do domu. Oto dwa przepisy z książki Zofii Cudny. Jedną propozycją jest aromatyczna kaczka z brzoskwiniami, rozmarynem i octem balsamicznym, drugą - pstrąg z grilla.

  • Kulinarna przygoda zza Wielkiego Muru

    ...swoich pikantnych potraw w imię zasady im ostrzej tym lepiej. Prostym do przygotowania daniem jest zupa Suan la tang. Do jej przygotowania należy przygotować rosół z kury, pierś z kurczaka, garść(...) się z kuchnia kantońską. Są to najpopularniejsze przepisy, znane w Europie. Specjałem tego regionu jest wieprzowina w sosie słodko-kwaśnym, żeberka w miodzie, czy pierożki. Przysmakiem są także...

Artykuły na temat: pierś z kaczki przepisy
  • Przepisy Dla 6 osób Czas przygotowania: 20 min Czas marynowania: 2 h Czas grillowania: 10 min Składniki - 6 małych piersi z kaczki Marynata - 2 ząbki czosnku, posiekanego - 1 kawałek imbiru ok(...) karmelizować obniż ogień i cały czas mieszając dodaj sos sojowy i ocet ryżowy. Jak się zagotuje dodaj posiekany imbir, czosnek, przyprawy 5 smaków oraz pieprz. Wyłącz i ostudź sos. Na piersi z kaczki od...

  • Czereśnie to jedna z pierwszych zapowiedzi lata. Gdy dni robią się już naprawdę bardzo długie, a temperatura znacząco przekracza 20 stopni, możecie być pewni, że uda wam się odnaleźć je na straganach. Fot. 123RF/PicselPierwsze okazy tej rośliny podobno pojawiły się w Europie za sprawą słynnego, rzymskiego wodza Lukullusa, który jeszcze w I wieku przed naszą erą miał przywieźć je ze sobą z wyprawy do Turcji. Nie potrzeba było wiele czasu, aby drzewko rozprzestrzeniło się niemal po całym...

  • Anne Applebaum: Kwaśny smak Polski

    Światowej sławy dziennikarka i komentatorka polityczna, laureatka Pulitzera. Prywatnie żona marszałka sejmu Radosława Sikorskiego, pani na dworku w Chobielinie. Gotuje, uprawia ogród i popularyzuje naszą kuchnię wśród swoich rodaków w książce "Przepisy z mojego ogrodu". Łukaszowi Modelskiemu opowiada, jakie smaki odkryła w Polsce.

  • Trudno wyobrazić sobie święta bez tradycyjnego bigosu, jednak jego przygotowanie to prawdziwy rytuał, z którym nie każdy potrafi sobie poradzić. Podpowiadamy na co powinniście koniecznie zwrócić uwagę. Fot. 123RF/Picsel Po pierwsze: kapusta Bez smacznej kapusty nie uda nam się przygotować dobrego bigosu. W zależności o tego, jaki rodzaj kapusty wybierzemy, otrzymamy nieco inny efekt końcowy. Niektórzy przygotowują bigos wyłącznie z kapusty kiszonej, inni z kolei wolą wykorzystać jedynie...

  • Oliwkowy zawrót głowy

    Hiszpanii do swoich ulubionych potraw. Połącz hiszpańskie oliwki z ulubionymi składnikami i odkryj jak Twoje dania eksplodują smakiem! Poniżej prezentujemy przepisy z hiszpańskimi oliwkami w roli(...) dodajemy drobno startą skórkę z cytryny i cytrynowy sok do smaku. Podajemy do świeżego chleba, krakersów i innych rodzajów pieczywa. Tapenadę można przechowywać w słoiku w lodówce do 2 tygodni. Pierś...

  • Wielkanoc w niemal każdym domu obchodzona jest pod kulinarnym szyldem jajek i żurku. W zależności od regionu, tradycji rodzinnej czy zwyczajów, ta wyjątkowa zupa jest podawana jednak o różnych porach dnia. Fot. 123RF/PicselNiektórzy jedzą ją już na śniadanie, dla innych jest jednym z dań obiadowych, a zdarza się także, że bywa kolacją na ciepło. U większości ta potrawa pojawia się na stole w Niedzielę Wielkiej Nocy. A przecież świętujemy przez dwa dni i w Lany Poniedziałek szukamy...

  • Codzienny, niedzielny, wspólny

    Ja zainteresowałam się gotowaniem, gdy miałam dziesięć lat. Moja pierwsza książka kucharska? Il manuale di nonna papera (Podręcznik babci kaczki), wydany na początku lat 70. Czytając włoskie blogi kulinarne, przekonałam się, że na tej książce wychowało się chyba całe moje pokolenie! Przepisy w niej były dobre, ale nie dziecinnie proste. Żeby gotować z babcią kaczką, trzeba było się skupić i mieć...

  • Gotuj jak szef kuchni! Znany polski szef kuchni Robert Sowa przedstawia restauracyjne przepisy, które możemy przygotować w zaciszu własnej kuchni. Naucz się przyrządzać: • Pieczoną polędwicę wołową w skorupce ziołowej z białą fasolą • Pierś indyczą w panco z sałatką włoską • Crumble z orzechów włoskich z truskawkami, tymiankiem • Zapiekane naleśniki z kurczakiem, serem pleśniowym i szpinakiem • Papardele z sosem serowym z brokułami...

  • Sałatki z drobiem

    .... Prawdziwymi mistrzami tego dania są Amerykanie! Oni pierwsi zmieszali sałatę z mięsem, grzybami, rybą, drobiem i serami. A później spisali przepisy i wydali książkę kucharską. Grillowane mięso z kurczaka, indyka czy kaczki świetnie pasuje do świeżych warzyw i owoców. Wypróbuj nasze przepisy. Z kurczakiem i arbuzem Składniki na 4 porcje: główka sałaty masłowej, główka czerwonej sałaty, 2 nektarynki...

  • Mikołajek i jego koledzy są wielkimi łasuchami - i to wcale nie tylko Alcest! A teraz pokazują, że gotowanie może być ogromną frajdą. Szalone szaszłyki, trzypiętrowa kanapka, skaczący popcorn - przepisy Mikołajka to mnóstwo smacznych i zabawnych dań dla małych i dużych. Rodzinne gotowanie jest coraz modniejsze, a gotowanie z Mikołajkiem - to gwarancja pysznej zabawy! Aby się o tym przekonać wystarczy wypróbować jeden z przepisów np. na Zapałki do chrupania!   Przeczytaj fragmenty...