• Informacje na temat:

    pierś z indyka w bulionie

Przepisy na temat: pierś z indyka w bulionie
  • Pieczony filet z indyka w sosie beszamelowym z żurawiną

    Składniki: filet z indyka np. firmy Gzella                        1 cała mała pierś (ok. 1kg) oliwa - 100ml              sól, pieprz czarny, papryka słodka czerwona - po jednej płaskiej(...), majerankiem i wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Tak powstałą emulsją dokładnie natrzeć filet z indyka i odstawić go na parę godzin do lodówki. Następnie mięso piec w temperaturze 180st.C  przez ok...

  • Duszona pierś z indyka z papryką i grzybami

    Składniki na 4 porcje: 3 cebule 2 czerwone papryki 600 g pieczarki 3-4 gałązki rozmarynu 800 g piersi z indyka 5 łyżek oliwy z oliwek sól, pieprz 350 ml bulionu 75 ml sosu sojowego 2 łyżeczki mąki Przygotowanie: 1. Cebulę pokroić w półplasterki, paprykę w kostkę, pieczarki oczyścić. Z rozmarynu oberwać listki. 2. Mięso pokroić w grubą kostkę. W dużym rondlu rozgrzać oliwę mocno...

  • Nie jedz indyka w święta!

    ..., doprawić solą i pieprzem. Gęś podawać z kapustą, kluskami, nadzieniem i sosem. Pierś z gęsi w sosie pomarańczowym Składniki: - pierś z gęsi, - sól, pieprz, 3 cebule, - 4 łyżki marmolady(...) weinbrandu Przygotowanie: Pierś natrzeć solą i pierzem. Piec w nagrzanym do 200 st. C piekarniku przez 1,5 godz. Cebule obrać i poćwiartować. Marmoladę rozpuścić w 0,5 l wody, dodać pokrojone...

  • Sznycle w kokosowej panierce

    Pierś z indyka poleca się w dietach odchudzających. 200 g piersi (bez dodatków) to tylko 160 kcal. I dobre źródło selenu, który odpowiada za tempo przemiany materii.

  • Mięsa bez grama tłuszczu

    Kurczaka, wołowinę, żeberka czy indyka można przyrządzić bez dodatku tłuszczu! Wystarczy sól, miód, rękaw do pieczenia, folia aluminiowa i kilka innych "sztuczek".

  • Wyborne mięsne kieszonki

    Pierś z indyka w orzechowej panierce Sposób przygotowania 1. Sznycle opłucz, wytrzyj do sucha. Lekko je rozbij. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Posmaruj nim płaty mięsa. Posyp je solą oraz pieprzem. Odłóż na bok.  2. Żółty ser pokrój na 8 plasterków. Wędlinę pokrój na 4 słupki. Każdy słupek owiń 2 plasterkami sera. Wędlinę w serze rozłóż na sznyclach. Złóż je na pół albo zwiń. Ew...

  • Pulpeciki z puree marchewkowym

    Proste w przygotowaniu, zdrowe i oczywiście sycące. Co potrzebujemy? Na pulpeciki: 150 gr piersi z indyka średniej wielkości marchewka 1/2 pietruszki 1 jajko 2 kopiate łyżki mąki jaglanej Na puree: 1 średniej wielkości marchewka 1 średniej wielkości pietruszka 1 duży ziemniak 1 łyżka oliwy z oliwek 50ml wody Jak robimy? Krok 1: Pierś z indyka pokrojoną w drobne kostki wrzucamy do...

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ..., doprawionym bulionie rozpuść żelatynę. Odstaw, by galareta zaczęła tężeć. Pierś kurczaka pokrój na w kostkę. Groszek i kukurydzę odsącz. Marchewkę pokrój w paski. Do dużej misy (kształtem przypominającej(...). kukurydzy ●6 łyżeczek żelatyny ●ugotowana marchewka ●4 plastry chudej wędliny z indyka ●3 jajka na twardo ●sól, pieprz ●cytryna Sposób przygotowania: W gorącym, doprawionym bulionie rozpuść żelatynę...

  • Co na świąteczny obiad?

    ...polędwiczek. Udekoruj zieleniną. Czas przygotowania 35 minut Polecamy: żurek Indyk w sosie żurawinowym Składniki na 4 porcje: - 80 dag piersi z indyka, - cebula, 1 jajko, - 30 dag mięsa mielonego, - 2 łyżki rodzynków, - sól, pieprz, 'Warzywko', - tłuszcz do pieczenia, - żurawina do dekoracji, słoiczek żurawiny - łyżka chrzanu, 2 łyżki majonezu Przygotowanie: Pierś...

Artykuły na temat: pierś z indyka w bulionie
  • Faszerowana pierś indyka

    Wystarczy sto minut, aby przygotować wyjątkowy obiad.

  • Pierś z indyka z morelami

    ...posmarować miodem.  Brukselkę oczyścić, ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Indyka pokroić w grube plastry, podawać z brukselką, polać sosem spod mięsa.  Zobacz także:

  • Zupa gulaszowa z indyka

    Smakowicie pachnie a jeszcze lepiej smakuje. Pożywna i zdrowa zupa z indyka na stałe zagości w jadłospisie twojej rodziny.

  • Nie jedz indyka w święta!

    ..., doprawić solą i pieprzem. Gęś podawać z kapustą, kluskami, nadzieniem i sosem. Pierś z gęsi w sosie pomarańczowym Składniki: - pierś z gęsi, - sól, pieprz, 3 cebule, - 4 łyżki marmolady(...) weinbrandu Przygotowanie: Pierś natrzeć solą i pierzem. Piec w nagrzanym do 200 st. C piekarniku przez 1,5 godz. Cebule obrać i poćwiartować. Marmoladę rozpuścić w 0,5 l wody, dodać pokrojone...

  • Sznycle w kokosowej panierce

    Pierś z indyka poleca się w dietach odchudzających. 200 g piersi (bez dodatków) to tylko 160 kcal. I dobre źródło selenu, który odpowiada za tempo przemiany materii.

  • Obiad dobrze przemyślany

    Czysta zupa z twarogowymi kluseczkami, pieczona pierś indyka i małe przekąski. Po takim lekkim obiedzie powinno jeszcze zostać miejsce na deser.

  • Ewa Wachowicz: Gotowanie po krakowsku

    ...pokrojoną w kostkę pierś z indyka. Wybić jajka. Przyprawić sosem sojowym i pieprzem ziołowym. Dokładnie wyrobić rękoma. Dorzucić żurawinę i wymieszać. Farsz nałożyć na zluzowanego kurczaka, złożyć(...) proponuje kurczaka na bogato. Na bogato, bo faszerowany jest polędwiczką wieprzową i filetem z piersi indyka. Natomiast na deser przygotuje małdrzyki, czyli smażone na maśle placuszki z sera białego, do...

  • Podróże kulinarne: Przystanek winogrona

    ...nadziewany winogronami Danie główne prosto z Włoch. To lekkie danie główne pochodzi z Toskanii i może nas zadziwić swoim delikatnym smakiem. Umyta i wysuszona pierś z indyka, rozcięta wcześniej na(...). Składniki: 1 pierś indyka (ok 120g) / osoba 4 ząbki czosnku 3 gałązki rozmarynu 20 listków szałwii 1 szklanka białego wina ½ szklanki wywaru z warzyw/ ew. bulion 1 szklanka mleka 10-15

  • Rolady i roladki

    Składniki na 6-8 porcji: 1 pierś indyka (ok. 1,2 kg), 45 dag mrożonego szpinaku, 1 średnia marchewka, 1/2 strąka czerwonej papryki, 10 dag sera feta, 2 ząbki czosnku, 1 łyżka masła, sól, pieprz, olej. Pierś z indyka umyj i osusz. Rozkrój ją tak, aby dało się ją rozłożyć jak książkę. Przykryj folią spożywczą i delikatnie rozbij na cienki płat. Oprósz solą oraz pieprzem, skrop olejem. Zwiń w roladę...

  • ​Choroba trzustki: Jak przygotować delikatne i zdrowe posiłki

    ...: 274kcal GDA*- Białko: 88% | Tłuszcze: 11,1g | Węglowodany: 3% | Kaloryczność: 14% Składniki - pierś z kurczaka lub indyka bez skóry, - nadzienie: kawałek świeżej brzoskwini obranej ze skóry, łyżeczka oliwy lub oleju rzepakowego, - zioła: natka pietruszki, oregano, sól i pieprz ziołowy. Pierś lekko rozbić tłuczkiem do mięsa, posolić, popieprzyć, posmarować ziołami wymieszanymi z oliwą...