• Informacje na temat:

    pierś w cieście z majonezu i sera

Przepisy na temat: pierś w cieście z majonezu i sera
  • Domowy fast food

    ...mięsną, pyszny sos i świeże warzywa. 1. Pierś z kurczaka oczyszczamy, osuszamy, kroimy w małą kostkę, obsypujemy obficie przyprawą do mięs, smażymy na oleju, aż się przyrumieni. 2. Ziemniaki(...) w lodówce, chłodzimy ok. godziny. Gyros na talerzu Bardzo sycące i konkretne danie obiadowe. "Wkład" gyrosowo-warzywny zamiast do bułki, trafia od razu na talarze. 1. Pierś z kurczaka oczyszczamy...

  • Proste dania dla zabieganych

    ...1. Mąkę wymieszaj z przyprawami, dodaj jajka, wodę i mleko. Zmiksuj na gładkie ciasto.  2. Usmaż naleśniki. Nałóż plastry sera, podsmaż. Podawaj z żurawiną, serem i kukurydzą.   Quiche(...).  2. Kiełbaski zrumień na rozgrzanym oleju. Ubij białka, dodaj żółtka, śmietanę, ser, sól, pieprz, świeżo startą gałkę muszkatołową. Na cieście ułóż brukselki i kiełbaski, zalej masą jajeczną. Piecz...

  • Fast food z różnych stron świata

    ...do szaszłyków. 3. Zaburzamy parówki w powstałym cieście i smażymy na rozgrzanym tłuszczu aż do przyrumienienia (ciasto powinno przybrać złoty kolor). W razie potrzeby uzupełniamy olej. Holenderski(...) ten zestaw nie przypadł do gustu miłośnikom tego typu kuchni. 1. Pierś z kurczaka kroimy w małą kostkę, obsypujemy obficie przyprawą, smażymy na oleju, aż się przyrumieni. 2. Ziemniaki obieramy...

  • Kuchnia na cały tydzień

    ...z indyka Sposób przygotowania 1. Pierś indyka pokrój w plastry. Rozbij tłuczkiem, posyp solą i pieprzem. Miękkie masło wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i posiekaną pietruszką. Plastry(...) powstało gęste ciasto.  2. Na kabanosy nabij po kawałku kurczaka, obtocz w cieście i bułce tartej, smaż. Wymieszaj składniki sosu, odrobinę wody, gotuj 5 minut, mieszając. Podawaj do mięsa...

  • Egzotyczne kiwi na słodko i na ostro

    Ten owoc o słodko-kwaskowym smaku dobrze komponuje się nie tylko z deserami. Warto odkryć także jego pyszne połączenie z drobiem, warzywami, a nawet... rybą!

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    Dania z jajek I. Kolorowe jajka z różnymi farszami Za 25 zł: Składniki:  ●14 jajek ●sól ●pieprz ●7 łyżek majonezu; farsz 1: ●2 ogórki kiszone ●1/2 papryki ●2-3 cebulki maryn. ●koperek; farsz(...) cienkie paski, resztę składników drobno posiekaj. Umyj cytrynę i pokrój w plasterki, a następnie w trójkąty. Ułóż na talerzu. W otwory po żółtkach nałóż porcję majonezu z żółtkami. Wymieszaj składniki...

Artykuły na temat: pierś w cieście z majonezu i sera
  • Fast foody w wersji fit – najlepsze przepisy

    ...pędzelka rozsmaruj na cieście. Zamiast tłustych wędlin i serów przygotuj mozzarellę oraz podsmażoną pierś z kurczaka. Równomiernie rozłóż dodatki przekładając plasterkami mozzarelli. Włóż blachę do(...) ciężko zaserwować je bez sosów. Przygotuj dip czosnkowy i paprykowy na bazie jogurtu. Ostry smak przełamie słodycz batatów, a unikając majonezu nie będziesz musiała liczyć kalorii przy każdym kęsie...

  • Doskonała przekąska na świąteczny stół Składniki: • 8 białych kiełbasek JBB • opakowanie ciasta francuskiego • cebule • majeranek • 1 jajko • masło do podsmażenia • sól, pieprz • 1 łyżka cukru Składniki na sos:• 150 ml słodkiej śmietanki • 3 łyżki chrzanu • sól i biały pieprz Sposób przygotowania: Białą kiełbasę parzymy na wolnym ogniu około 15 minut, następnie ściągamy z niej skórę. Cebulę kroimy w piórka, podsmażamy na maśle, doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i cukrem. Ciasto...

  • Nie od dziś wiadomo, że Francja to, dla prawdziwych smakoszy serów, prawdziwy raj! Produkuje się tam niemal tysiąc różnych gatunków. Każdy regionów malowniczej Francji może poszczycić się charakterystycznymi serowymi produktami. Całkiem niedawno redakcja Smakera dostała do degustacji francuskie sery typu camembert - z pieprzem, grzybami, naturalny oraz ser twarogowy na bazie mleka koziego. Podzieliliśmy po równo produkty między redaktorów i zaczęliśmy kosztować. Jednogłośnie stwierdziliśmy,...

  • Sery pod różną postacią wyjątkowo często goszczą na naszych stołach. Warto jednak wiedzieć, że nie wszystkie tak samo wpływają na nasze zdrowie. Oto lista tych, które powinniśmy cenić najbardziej. Białe, żółte, pleśniowe - Polacy uwielbiają sery i bardzo chętnie po nie sięgają. Stanowią one doskonały dodatek do kanapek lub podstawę pysznej przekąski. Wielu z nas nie może wyobrazić sobie codziennych posiłków bez serów. Warto jednak wiedzieć, że niektóre sery lepiej wpływają na nasze zdrowie, a...

  • Ser żółty cieszy się w Polsce ogromną popularnością. Na stole pojawia się najczęściej w porze-śniadania, w towarzystwie świeżych warzyw i chrupiącego pieczywa. Jednak ser to nie tylko śniadaniowa przekąska. Fot.123RF/Picsel Ten żółty przysmak doskonale komponuje się z mięsem, makaronem, pysznie smakuje także w zu-pie. Poznaj kilka oryginalnych sposobów na podanie żółtego sera. Kotlety po czesku Ser żółty, nawet lekko przesuszony, można podać jako pyszną przekąskę na ciepło. Mowa tu o...

  • Przez lata sery stały się jednym z najbardziej popularnych, włoskich towarów eksportowych oraz nieodłącznym elementem dań na bazie makaronu. Ich wyjątkowy smak to efekt sięgającej aż Starożytności tradycji serowarskiej, która - co ciekawe - jest dłuższa od francuskiej. Przez lata sery stały się jednym z najbardziej popularnych, włoskich towarów eksportowych oraz nieodłącznym elementem dań na bazie makaronu. Ich wyjątkowy smak to efekt sięgającej aż Starożytności tradycji serowarskiej, która -...

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Nie ma na świecie popularniejszego sosu niż ten. Stanowi on podstawę polskiej kuchni, a przede wszystkim jest stosowany jako dressing do różnego rodzaju sałatek. W powszechnej opinii uważa się go za jeden z najgorszych produktów używanych w kuchni. Ale czy faktycznie jest taki zły, jak go malują? Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie może wyobrazić sobie bez niego sałatki jarzynowej czy sosu czosnkowego. Jego głównym składnikiem jest żółtko, olej, musztarda, ocet oraz szczypta soli, białego...

  • Nie ma na świecie popularniejszego sosu niż ten. Stanowi on podstawę polskiej kuchni, a przede wszystkim jest stosowany jako dressing do różnego rodzaju sałatek. W powszechnej opinii uważa się go za jeden z najgorszych produktów używanych w kuchni. Ale czy faktycznie jest taki zły, jak go malują? Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie może wyobrazić sobie bez niego sałatki jarzynowej czy sosu czosnkowego. Jego głównym składnikiem jest żółtko, olej, musztarda, ocet oraz szczypta soli, białego...

  • Oryginał zawsze jest lepszy niż podróbka. Czy dotyczy to również sera? Produkty seropodobne mimo że często zawierają substancje, które spożyte w bardzo dużych ilościach mogą szkodzić, to jednak przez wielu są chwalone. Dopóki więc będzie na nie popyt, nie znikną ze sklepowych półek. I nikt z przeciwników podrabianego sera nic na to nie poradzi. Fot. 123RF Znajdziesz je w niejednym cheeseburgerze, są zazwyczaj dodawane do pizzy w wielu lokalach oraz do innych dań typu fast food. Wyroby...