• Informacje na temat:

    piers pieczarki pomidor brokul

Przepisy na temat: piers pieczarki pomidor brokul
  • Sycące potrawy nie tylko dla smyka

    ...zrobić z niej farsz do pierogów czy krupnik, który chętnie zje nawet starsze niemowlę. Nasza propozycja: Krupnik • 2 szklanki kaszy jęczmiennej • 1/4 piersi kurczaka • 3-4 marchewki(...) piersi kurczaka oraz łyżeczkę masła. Dania z ryb i mięsa Potrawy z dodatkiem tych składników stanowią doskonałe źródło sycącego białka. Ryby zawierają dodatkowo nienasycone kwasy tłuszczowe, m.in...

  • niskokaloryczne, smaczne i pozywne

  • Obiad w pół godziny

    ...zeszklij czosnek i cebulę. Dodaj marchewkę, pieczarki i seler. Smaż 4 min. Dołóż mięso i mieszając przysmaż. Następnie dodaj koncentrat pomidorowy, sól, pieprz i zioła do smaku. Zalej bulionem. Przykryj(...) z kurczaka, - 1/2 białej cebuli, - po 1/2 czerwonej i żółtej papryki, - 20 dag pomidorów, - 1 cukinia, - 1/2 bakłażana, - 2 łyżki oleju, - 3 ząbki czosnku, - 2 gałązki rozmarynu, - 2 gałązki...

  • PROSTE I SZYBKIE W PRZYGOTOWANIU DANIE ,A ZARAZEM BARDZO SMACZNE.DOSKONALE NA PRZYJECIA

  • W zeszlym tygodniu odwiedzil mnie moj brat, ktory jest na diecie, wiec musialam na szybcika wymyslic dietetyczne, pozywne i zarazem smaczne danie...i orosze co z tego wyszlo. :)

  • Pyszne i proste w przygotowaniu, zachwycą niejednego Gościa :)

  • Wypróbowany przepis na "Pieczarki faszerowane"

  • Smakowite i soczyste mięso na niedzielny obiad z rodziną.

  • piers z kury podwojna pokroic na kawalki zupa cebulowa smietana kremowka razem wymieszac z zupa i zalac piersi ta marynata do piekarnika i zapiec baaaardzo smaczne

Artykuły na temat: piers pieczarki pomidor brokul
  • Wiosenna dieta nowalijkowa

    ...są nowalijki – rzodkiewka, szczypiorek, sałata, zielone ogórki, pomidory, koperek, seler, młoda marchewka, kalarepa, natka pietruszki, dymka, rzeżucha. 2. Dietę uzupełniają: niskokaloryczne owoce(...), witaminę urody – A, a także pobudzające przemianę materii olejki eteryczne. ● Pomidory – w 93% składają się z wody, nie są więc kaloryczne. Zawierają błonnik, który na długo zapewnia uczucie sytości...

  • Pomidory są trujące, a po zjedzeniu choć jednego, krew zamienia się w kwas - tak uważano w Europie do XIX wieku. I nie do końca były to mylne poglądy. Fot. 123RF/Picsel Pomidory pochodzą z Ameryki Południowej, a konkretnie z Peru, gdzie do dziś można spotkać dzikie odmiany tej rośliny. Jako pierwsi pomidory hodowali Aztekowie, którzy znali je pod nazwą "xitomatl". Jedzono je wtedy z papryką, kukurydzą i solą - z tej potrawy wywodzi się dzisiejszy meksykański sos salsa. Nie do końca jasne...

  • Sycące potrawy nie tylko dla smyka

    ...zrobić z niej farsz do pierogów czy krupnik, który chętnie zje nawet starsze niemowlę. Nasza propozycja: Krupnik • 2 szklanki kaszy jęczmiennej • 1/4 piersi kurczaka • 3-4 marchewki(...) piersi kurczaka oraz łyżeczkę masła. Dania z ryb i mięsa Potrawy z dodatkiem tych składników stanowią doskonałe źródło sycącego białka. Ryby zawierają dodatkowo nienasycone kwasy tłuszczowe, m.in...

  • Pieczarki to najczęściej jedzony rodzaj grzybów na świecie. Jak je przygotować, aby uniknąć kulinarnej nudy? Fot. 123RF/Picsel Pieczarki można kupić w sklepach przez cały rok, jednak rzadko mówi się o ich prozdrowotnych właściwościach.  Już od wielu lat pokutuje u nas pogląd, że grzyby nie mają w sobie żadnych wartości odżywczych. To nieprawda! Jeśli mówimy o pieczarkach, to mają one w sobie sporo błonnika oraz antyoksydantów, takich jak polifenole, witamina C, D, B2 i B12. Są także dobrym...

  • Przegląd najpopularniejszych diet odchudzających

    ..., śledź, produkty z mąki pszennej, otręby, pumpernikiel, pomidory, papryka, biała i czerwona kapusta, oliwki, pieczarki, ziemniaki, banany, pomarańcze, mandarynki. • Produkty dozwolone z umiarem(...) duszony z kolorową papryką, doprawiony sosem sojowym i ziołami prowansalskimi Kolacja: sałata z pomidorem i rzodkiewką. Plastry łososia wędzonego. Co najmniej 1,5 l wody. Opinia eksperta Powoduje szybkie...

  • Pieczarki to najczęściej jedzony rodzaj grzybów na świecie. Właśnie teraz możemy zasadzić je w domu. Zobaczmy tylko, czy warto! Fot. 123RF/Picsel Pieczarki to dobry dodatek do wielu dań: świetnie smakują na pizzy i w sosie. Można je gotować, dusić, zapiekać, marynować. Mogą zarówno stanowić farsz, jak i być nadziewane. Swoich zagorzałych wielbicieli ma także zupa pieczarkowa. Pieczarki można kupić w sklepach przez cały rok. Można je też samodzielnie uprawiać w domu lub w ogrodzie. Właśnie...

  • Ta ciepła i chrupiąca przekąska bez wątpienia wprawi cię w dobry nastrój. Wystarczy kilka pieczarek, gałązka rozmarynu i dobrej jakości chleb. Proste? Do dzieła! Składniki:- opakowanie małych pieczarek lub dwie solidne garście*- 2 gałązki świeżego rozmarynu- łyżka/dwie masła klarowanego- 2 ząbki czosnku- 1/4 łyżeczki soli wędzonej- świeżo mielony pieprz- sól różowa do smaku- łyżka sosu sojowego tamari - wiejski chleb na zakwasie 2-3 kromki- jogurt roślinny naturalny- bazylia grecka lub mięta...

  • Zdrowie, zdrowie i jeszcze raz, zdrowie - to drugie imię tych wyjątkowych warzyw. Brokuły to skarbnica witamin i składników mineralnych. Świetnie sprawdzą się jako dodatek do różnego rodzaju sałatek. Fot. 123RF/Picsel Brokuł to bliski krewny kapusty, który zdaje się być od niej zdecydowanie bardziej zdrowszy i prostszy w przygotowaniu. Warzywo to stało się w naszym kraju niezwykle popularne, głównie ze względu na delikatny smak oraz niezwykłe właściwości odżywcze. Dla osób z nadciśnieniem...

  • Choć w supermarketach widzimy je cały rok, teraz trwa sezon na pyszne, polskie pomidory. Jakie mają właściwości odżywcze? Co z nich przygotujemy? Fot. 123RF/Picsel Ciężko sobie wyobrazić makaron czy pizzę bez aromatycznego sosu pomidorowego. Zupa pomidorowa, sok pomidorowy, sałatki, nawet kanapka - pomidor jest częstym gościem w naszej kuchni. Ceniony nie tylko za swój smak, ale również za wygląd. Piękne, okrągłe, dojrzałe, mieniące się różnymi odcieniami czerwonej barwy. Nie tylko są ucztą...

  • W jaki sposób zachować na dłużej wyjątkowy smak letnich pomidorów? Oczywiście, należy przygotować z nich przetwory. Nasi użytkownicy doskonale wiedzą, jak je zrobić. Fot. 123RF/Picsel Nie od dziś wiadomo, że polskie, dojrzewające w słońcu pomidory smakują najlepiej. Zwłaszcza jeśli wyrosły w naszym ogródku. Warto zatrzymać ich smak na dłużej, przygotowując pyszne przetwory. Wbrew pozorom nie jest to trudne, a efekt końcowy wart jest wysiłku. Pomidory dla osób odchudzających się Wszyscy,...