• Informacje na temat:

    pierś kurczaka w czerwonym winie

Przepisy na temat: pierś kurczaka w czerwonym winie
  • Pierś z warzywami

    Składniki na 2 porcje: - 2 pojedyncze filety z kurczaka, - 1/2 białej cebuli, - po 1/2 czerwonej i żółtej papryki, - 20 dag pomidorów, - 1 cukinia, - 1/2 bakłażana, - 2 łyżki oleju(...) dodatkiem do takiego kurczaka będzie pieczywo oraz kieliszek mocno ochłodzonego białego wina stołowego.

  • Zalewa do zrobienia w kilka minut a kurczak smakuje wyśmienicie. Pasuje do różnych sałatek.

  • Oryginalne przepisy na świąteczny obiad

    Rolanda z kurczaka czy pierś z bażanta? Proponujemy sprawdzone przepisy, które zachwycą twoich gości!

  • Propozycja na aromatycznego kurczaka duszonego w czerwonym winie i pomidorach z dodatkiem czerwonej cebuli, czosnku i bazylii. Całość świetnie komponuje się z makaronem fusilli.

  • Obiad pachnący owocami

    Daj się skusić na polędwiczkę z gruszką czy kurczaka z winogronami! I przekonaj się, że mięso nie stanie się słodkie. Za to będzie kruche, soczyste i wyraziste.

  • Potrawy na cały tydzień

    ...i wyłóż farszem. Przełóż do naczynia żaroodpornego i piecz 40 minut w temp. 180°C. Pierś kurczaka w miodzie Sposób przygotowania 1. Piersi kurczaka umyj pod zimną wodą i osusz ręcznikiem(...) mięsa 1. Mięso wymieszaj z jajkiem, zamoczoną i osączoną bułką, startą na tarce cebulą, papryką i pieprzem. Przypraw. Piersi kurczaka przekrój wzdłuż na cienkie płaty, zbij, przypraw. Na kotletach...

  • Jak nie przytyć podczas świąt?

    ...mięsa z gęsi czy z kaczki. Jeśli zależy nam na uniknięciu nadmiaru tłuszczu, wybierajmy białe mięso (pierś) zamiast skórki. Tuczące są też pasztety (warto zastanowić się nad ich lżejszymi, wegetariańskimi...

  • Pierś z kurczaka z czerwonym ryżem

Artykuły na temat: pierś kurczaka w czerwonym winie
  • Chudnij z Adele

    ...aktywujące "gen szczupłości" w naszych organizmach. O sirtuinach zrobiło się głośno w 2003 roku, gdy naukowcy odkryli, że resweratrol, związek obecny w skórkach czerwonych winogron i czerwonym winie(...) włoskimi 2. płatki gryczane z orzechami i borówkami 3. naleśniki z mąki gryczanej z syropem z daktyli Obiad: 1. pieczona pierś kurczaka w pesto z natki pietruszki, sałatka z cykorii...

  • Smaczny i szybki obiad? Siostra Anastazja i siostra Salomea proponują kurczaka w winie z surówką z rukoli i pomidorków. Palce lizać. Filety z kurczaka duszone w czerwonym winie Składniki: 60 dag filetów z kurczaka 2 cebule 2 ząbki czosnku 50 dag pieczarek zamkniętych 1 szklanka wytrawnego wina czerwonego sok z 1 cytryny 1/3 łyżeczki ziół prowansalskich 3-4 łyżki oliwy sól pieprz Wykonanie: Cebule obrać i pokroić w piórka. Czosnek obrać i drobno posiekać. Pieczarki wymyć. Mięso wymyć,...

  • Podaj drób na różne sposoby

    ...kurczaka można też uzupełnić pokrojoną drobniutko cebulą oraz kilkoma jabłkami startymi na tarce. Pieczeń podawać z warzywami i ziemniakami gotowanymi na parze. Marynowana pierś z indyka Składniki na(...)Pałka z kurczaka z warzywami Składniki na 4 porcje: 4-6 pałek kurczaka, 2 kolorowe papryki, 5-6 ziemniaków, cukinia, 2 cebule, 2 marchwie, szklanka bulionu, 3-4 łyżki oliwy, 4 łyżki oleju...

  • Drób jest jednym z tych mięs, które najczęściej gości na naszych stołach. Niestety, przygotowując go bardzo łatwo wpaść w rutynę. Jak uniknąć kuchennej nudy, a jednocześnie przygotować smaczne danie z drobiem? Pomogą wam w tym przepisy naszych użytkowników! Fot. 123RF/PICSEL Mięso drobiowe jest niezwykle zdrowe i zawiera w sobie bardzo dużo substancji odżywczych. Z tego względu powinniśmy jak najczęściej wykorzystywać je w przygotowywanych przez nas daniach. Jego delikatny smak z pewnością...

  • Jak nie przytyć podczas świąt?

    ...nadmiaru tłuszczu wybierajmy białe mięso (pierś) zamiast skórki. Tuczące są też podroby. Zamiast baraniny i wieprzowiny można też wybrać dziczyznę. Wybór wypieków - ciasta różnią się pod względem(...) mięsną-wędliniarską wkładkę (tuczące dodatki wieprzowe i wołowe) na chudsze zamienniki, choćby mięso z kurczaka. Śledzie  - zamiast w tuczącej śmietanie warto dla odmiany zaserwować z dodatkiem cytryny...

  • Wino i jedzenie to duet doskonały, oczywiście jeśli zostanie odpowiednio skomponowany. Ile rodzajów dań i win, tyle różnych możliwości. Sprawdź, jakie potrawy najlepiej smakują z winem czerwonym. Na początek kilka prostych wskazówek, które pomogą przy pierwszej selekcji czerwonego wina. Warto zapamiętać, że delikatne potrawy idealnie komponują się z lekkim winem. Im bardziej zdecydowany smak dania, tym wino powinno być bardziej wyraziste. Przeważnie są to czerwone wina o wyższej zawartości...

  • Świąteczne potrawy na detoksie

    ...pewna pułapka, bowiem drób drobiowi nierówny. Indyk i kurczak są mniej kaloryczne od mięsa z gęsi czy z kaczki. Jeśli zależy nam na uniknięciu nadmiaru tłuszczu wybierajmy białe mięso (pierś) zamiast(...), choćby mięso z kurczaka. Śledzie zamiast w tuczącej śmietanie warto dla odmiany zaserwować z dodatkiem cytryny, oliwy, cebuli i kiszonego ogórka lub w innym minimalistycznym wariancie. W wielu...

  • Wino bardzo często gości na naszych stołach. Jest podawane zarówno na uroczystych kolacjach, jak i przy okazji domowych spotkań ze znajomymi. Zazwyczaj trunek ten dobieramy odpowiednio do posiłku lub po prostu według naszego gustu. Jednak czy kiedykolwiek zastanawialiście się, które wino jest lepsze – białe czy czerwone? Fot. 123RF/Picsel Historia wina sięga starożytności. Temu szlachetnemu trunkowi przypisywano wówczas właściwości lecznicze, miało on działać przeciwgorączkowo i...

  • Domowe pasztety

    ...gałki muszkatołowej, 15-20 plastrów wędzonego boczku, olej do smażenia, sól, pieprz. Pierś z kurczaka zmiel dwukrotnie w maszynce do mięsa. Dodaj 1 jajko oraz jogurt, wymieszaj. Dopraw solą oraz pieprzem(...) wystawały poza jej brzegi. Wyłóż połowę masy mięsnej, na to zmieloną pierś z kurczaka i przykryj pozostałą masą mięsną. Wierzch wyrównaj łyżką i przykryj plasterkami boczku. Piecz 60 minut w temperaturze 180°C...

  • Obok różnego rodzaju kiełbas, drób jest tym rodzajem mięsa, które najczęściej pojawia się na naszych grillach. To doskonały wybór! Ale czy wiecie w jaki sposób go przygotować, aby zawsze zachwycał naszych bliskich i znajomych? Oto kilka naszych propozycji. Mięso drobiowe to zawsze dobry wybór na grilla. Trudno jest znaleźć osobę, która byłaby w stanie oprzeć się piersi z kurczaka ściągniętej prosto z rusztu lub skrzydełkom przygotowanych w podobny sposób. Delikatne i chude mięso, które...