• Informacje na temat:

    pierś kurczaka w bekonie

Przepisy na temat: pierś kurczaka w bekonie
  • Obiad na cały tydzień

    .... Szaszłyki w bekonie Sposób przygotowania 1. Kurczaka pokrój, czosnek przeciśnij przez praskę. Dodaj olej, sól, pieprz, kurkumę, słodką paprykę w proszku, kolendrę i zioła prowansalskie. Wlej(...), pieprz, gotuj pod przykryciem.  2. Wrzuć pokrojoną pierś kurczaka, poszatkowaną kapustę, posiekane w kostkę buraki i ziemniaki. Gdy warzywa zmiękną, dodaj koncentrat pomidorowy, dopraw, posyp natką. 

  • Smaczny pomysł na "Kurczak w bekonie"

  • Kanapka Sary

    Sposób przygotowania: Usmaż bekon. Oprósz pierś z kurczaka przyprawami z obu stron, natrzyj solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Przesmaż mięso w niewielkiej ilości oleju aż się ładnie(...) cienkie plasterki, pokrój pomidor na niewielkie kawałki. Pokrój awokado i pierś kurczaka na plastry. Jedną kromkę chleba posmaruj musztardą dijon, na wierzchu ułóż liść sałaty i plasterek pieczonej...

  • Zainspirowałam się przepisem oluni... Kurczak w ostrej panierce.Muszę przyznać pycha.

  • szybkie, proste i smaczne

  • Bardzo fajny sposób podania fileta z kurczaka.

  • Duszna pierś z kurczaka.

  • Wariacja na temat schabowych, ale bardzo udana :)

  • Być mięsożercą to naturalna rzecz w świecie ludzi. Więc postanowiłam, że na obiad zrobię pierś z kurczaka w marynacie własnego pomysłu, a dodatkiem będzie ryż i zdrowa surówka z kapusty pekińskiej. Nie zawiodłam nikogo z domowników, ponieważ było smacznie lekko i zdrowo :)

  • Połączenie kawy z drobiem to świetny szybki obiad, gotowy w kilkanaście minut. A smak nieziemski.

Artykuły na temat: pierś kurczaka w bekonie
  • Pięć składników, które sprawiają, że zwykła sałatka tuczy. Unikaj ich!

    ...wieprzowiny. Jednak lepiej dodać do sałatki parowaną lub gotowaną, a nawet grillowaną pierś z kurczaka obsypaną przyprawami, niż to samo mięso usmażone wcześniej na oleju czy innym tłuszczu. Suszone...

  • ​Choroba trzustki: Jak przygotować delikatne i zdrowe posiłki

    Roladki z kurczaka, z nadzieniem ziołowym i brzoskwinią (1 porcja) Czas przygotowania: 25 min | Poziom trudności: średnio trudne Białko: 44,0g | Tłuszcze: 7,8g | Węglowodany: 8,1g | Kaloryczność: 274kcal GDA*- Białko: 88% | Tłuszcze: 11,1g | Węglowodany: 3% | Kaloryczność: 14% Składniki - pierś z kurczaka lub indyka bez skóry, - nadzienie: kawałek świeżej brzoskwini obranej ze skóry...