• Informacje na temat:

    pierożki z kurczakiem i warzywami

Przepisy na temat: pierożki z kurczakiem i warzywami
  • Warzywa z rosołu

    ...wspaniale będą smakowały w galarecie! Możesz przygotować wersję bezmięsną lub dodać je do klasycznych "zimnych nóżek", galarety z kurczakiem, indykiem, rybą czy wędliną. Do sajgonek, roladek Marchewki(...) z cebulą albo mielonego mięsa. Frittata na śniadanie Szybki, ciepły posiłek rano? Idealne będzie frittata z warzywami! To rodzaj omletu, do którego dodatki są wmieszane przed smażeniem. Roztrzep jajka...

  • Włoska kuchnia na lato

    ...podziel na dwie porcje. Każdą cienko rozwałkuj. Potnij na kwadraciki. Na każdy nałóż nadzienie. Złóż po przekątnej na pół i owijając na palcu dwa końce trójkącików, formuj pierożki podobne do uszek. Rozłóż je na posypanej mąką ściereczce i pozostaw na 2 godziny.  3. W dużym garnku zagotuj posoloną wodę. Tortellini wrzucaj na wrzątek. Gotuj przez 10 minut, wyjmij, osącz. Pierożki podawaj z sosem...

  • Wiosna w kuchni - czas na zdrowe nawyki!

    ...przyprawą garam masala. Podsmażamy przez kilka minut i odstawiamy. Ciasto na pierożki rozwałkowujemy i wycinamy okręgi, które przekrawamy na pół. Każde półkole składamy w rożek, do którego nakładamy farsz. Sklejamy górne brzegi ciasta. Jeśli chcemy samosy smażyć na głębokim tłuszczu, to wkładamy je do rozgrzanego oleju i smażymy na złoty kolor. Jeśli preferujemy pieczone pierożki, to smarujemy je...

  • Kuchnia pachnąca słońcem, morzem i oliwą

    ...w wodzie z solą warzywa, którymi chętnie zagryzają sączoną powoli szklaneczkę ouzo. Małe "co nieco" może być również na ciepło i w wersji bardziej wyrafinowanej, jak np. smażone pierożki(...). Mięso w czystej postaci jada się w Grecji od niedawna. Nie żałuje się natomiast do mięsa - nawet jeżeli miesza je z warzywami - całego bogactwa aromatycznych przypraw i ziół jak: oregano, tymianek...

  • Zupa z klopsikami z indyka

    .... Po zagotowaniu, dopraw do smaku ulubionymi przyprawami i delikatnie włóż do wywaru klopsiki i tortellini. Całość gotuj na wolnym ogniu aż do momentu, gdy pierożki zmiękną. Na samym końcu wsyp do zupy...

  • Jarzynowy krem z tortellini

    Składniki: udko kurczaka ziemniaki seler marchewki pietruszki kawałek pora ziele ang. liść laurowy sól, pieprz śmietana i mąka (opcjonalnie) pierożki tortellini (po ok. 4-6 na porcję, mogą być w różnych kolorach) Przygotowanie: 1. Ugotuj pierożki tortellini, ostudź. Udko oczyść, zalej zimną wodą, wrzuć liść laurowy, ziele ang. i gotuj na wolnym ogniu. Odszumuj. Kiedy wywar będzie...

  • Pyszny obiad dla całej rodziny

    Pierożki smażone Sposób przygotowania 1. Ziemniaki ugotuj, ugnieć na purèe. Do mąki dodaj sól, miękkie masło, żółtka i jajko. Wlej powoli wrzątek i wyrób ciasto. Odstaw. Zrumień posiekane cebule, por i czosnek.  2. Wymieszaj łyżkę wody z kminem, kolendrą, kurkumą, chilli, tandoori masalą, pieprzem, imbirem i solą. Dodaj do warzyw i smaż. Wymieszaj z ziemniakami, twarogiem lub serem. Ciasto...

  • Pożywne potrawy na każdy dzień tygodnia

    Zdrowe i smaczne propozycje na obiad lub kolację.

  • Dynia: Na słodko czy na ostro?

    .... Ravioli z dynią Czyli pierożki z delikatnego ciasta, wypełnione dynią, z nutką imbiru, skąpane w rozpuszczonym maśle z dodatkiem szałwii. Wyrazistości dodaje im parmezan. Składniki na ciasto(...) (wystarczą 3-4 łyżki), do którego dodajemy liście szałwii. Pierożki posypujemy dodatkowo parmezanem. Malwina Zaborowska Więcej przepisów Malwiny Zaborowskiej na dania z dyni znajdziesz tutaj!

  • Kulinarna przygoda zza Wielkiego Muru

    ...się z kuchnia kantońską. Są to najpopularniejsze przepisy, znane w Europie. Specjałem tego regionu jest wieprzowina w sosie słodko-kwaśnym, żeberka w miodzie, czy pierożki. Przysmakiem są także...

Artykuły na temat: pierożki z kurczakiem i warzywami
  • ...• Warzywa - miksuj (jeśli to konieczne, nawet do konsystencji gładkiego kremu i dodawaj do sosów oraz zup. Możesz też nadziewać nimi pierożki. Możesz też usmażyć je w cieście naleśnikowym (np. kawałki kalafiora, brokułów) lub zrobić z nich placki (np. z cukinii). • Mięso - spróbuj upiec domowy pasztet lub przyrządzić minipulpeciki w smakowitym sosie (zrób taki, jaki malec najbardziej...

  • Czy jest danie, które kojarzy się z Gruzją bardziej niż chaczapuri? Tak! To chinkali, czyli pyszne gruzińskie pierożki, które zachwycają nie tylko kształtem, ale przede wszystkim smakiem. Dzięki temu przepisowi odtworzysz smak kuchni kaukaskiej bez wychodzenia z domu! Fot. materiały prasowe Chinkali, od polskich pierogów różnią się nie tylko kształtem, ale też sposobem spożywania. Do skonsumowania tego gruzińskiego przysmaku nie będą nam potrzebne sztućce. Należy chwycić za wystającą...

  • Bliżej Azji

    Sajgonki, azjatyckie pierożki i aromatyczne rosoły urozmaicą twoje menu.

  • Je się także oczami! Chcesz opanować sztukę oryginalnego dekorowania potraw, które będą zachwycać już samym swym wyglądem? Dekoracje z warzyw, kwiatów i owoców nie są zbyt trudne do wykonania, a oczarują niejednego smakosza i zachęcą każdego niejadka! Naukę rozpoczniesz od poznania narzędzi kuchennych potrzebnych przy pracy. Następnie zaznajomisz się z tajnikami dekorowania marchwią i rzodkiewką, ziemniakami, kalarepką i selerem, pomidorami, papryką i awokado, cukinią, ogórkiem i dynią,...

  • Obiad z mrożonki

    ...patelni rozgrzać resztę oleju, 2 minuty smażyć pierożki tortellini - z obu stron (najlepiej kupić gotowe, wcześniej obgotowane). Zalać je wrzątkiem, gotować minutę. Odcedzić wodę z tłuszczem, pierożki...

  • Wszyscy kochamy kurczaka. Ale czy wszyscy wiemy w jaki sposób go przygotować, aby za każdym razem był naprawdę smaczny? Wystarczy, że skorzystacie ze sprawdzonych przepisów naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Mięso z kurczaka ma niewiele kalorii i jest lekkostrawne, dlatego poleca się je w szczególności osobom będącym na diecie. Najwięcej tłuszczu znajduje się w skórce, dlatego lepiej pozbyć się jej przed pieczeniem lub podsmażaniem. Kurczak to również bogate źródło białka, podstawowego...

  • Pięć najlepszych przekąsek do zabrania w podróż

    ...żółty ser, a następnie  zapakować  go do jednego pojemnika z warzywami, a ulubioną pastę do szklanego słoiczka. Drugą propozycją, którą można zjeść jednym kęsem są nuggetsy. Klasyczna panierka...

  • Drób jest jednym z tych mięs, które najczęściej gości na naszych stołach. Niestety, przygotowując go bardzo łatwo wpaść w rutynę. Jak uniknąć kuchennej nudy, a jednocześnie zaserwować smaczne danie z drobiem? Pomogą wam w tym przepisy naszych użytkowników! Fot. 123RF/Picsel Mięso drobiowe jest niezwykle zdrowe i zawiera w sobie bardzo dużo substancji odżywczych. Z tego względu powinniśmy jak najczęściej wykorzystywać je w przygotowywanych przez nas daniach. Jego delikatny smak z pewnością...

  • Królowa roszponka

    ..., soku z cytryny i pieprzu lub mieszać z innymi sałatami, warzywami, pieczonym mięsem i owocami. Limit ustala jedynie twoja kulinarna wyobraźnia. W wersji light  Na lunch przygotuj sałatkę(...) roszponkę, truskawki, winogrona, ser i orzechy włoskie. Całość polej sosem, a przed podaniem posyp danie chrupiącym boczkiem.  Pierożki z roszponką  Zacznij od rozmrożenia ciasta francuskiego...

  • Przejedzenie w Święta? Nie, dziękuję! W tym roku zamiast tradycyjnych, ciężkostrawnych potraw, sięgnij po nowoczesne kulinarne aranżacje. Gwiazdą stołu niech zostanie Kurczak Zagrodowy z Podlasia. W Boże Narodzenie stoły uginają się od potraw. Ryby, makowce, uszka, kapusta z grzybami, pierniki, pieczenie - od ilości potraw, zapachów i kolorów może zakręcić się w głowie i ...brzuchu. Ile to razy po kolejnym świątecznym posiłku pojawiła się niestrawność, która odbierała radość rodzinnego...