• Informacje na temat:

    pierożki smażone na patelni

Przepisy na temat: pierożki smażone na patelni
  • Smażone pierożki

    Ulubione ciasto na pierogi (może być opakowanie cienkiego ciasta do pierożków wonton – większość hipermarketów i sklepów z asortymentem azjatyckim, ok. 7-8 zł lub zwykłe ciasto na pierogi – pierożki wtedy najpierw ugotujesz, a później obsmażysz) Sposób przygotowania 1. Mięso pokrój lub zmiel. Na patelni na rozgrzanym oleju zeszklij posiekaną cebulę, dodaj starte lub posiekane pieczarki...

  • Pierożki inne niż wszystkie

    ...unieś i zlep. Pierożki gotuj w lekko osolonym wrzątku przez 2-3 minuty od momentu wypłynięcia. Uważaj, aby ich nie rozgotować - lepiej aby były niedogotowane niż przegotowane, ponieważ i tak rozmiękną w zupie. Gotowe pierożki podawaj z gorącym bulionem. *** #POMAGAMINTERIA 1 czerwca reprezentantka Polski w kolarstwie górskim Rita Malinkiewicz i jej koleżanka Katarzyna Konwa jechały na...

  • Warzywne pierożki gyoza

    W ten smaczny sposób możecie zwiększyć spożycie warzyw wśród małych dzieci. Jeśli spodziewacie się gości wegetarian, podajcie te pierożki ładnie ułożone na półmisku.

  • ​Pierożki ravioli z ricottą

    ...szałwii. Gotuj ravioli przez 3-5 minut. Przełóż pierożki na patelnię z roztopionym masłem i szałwią i smaż przez chwilę, aby się zarumieniły i uwolniły aromat. Podawaj z tartym parmezanem...

  • Pierożki faszerowane mięsem mielonym

    ...czosnek i ziele angielskie i trzymaj na patelni przez minutę. Dodaj wcześniej podsmażone mięso mielone i przecier pomidorowy. Wymieszaj i odstaw. Ułóż prostokątne kawałki ciasta francuskiego na blaszce(...)Składniki: łyżka oleju czerwona  cebula czerwona papryka ząbek czosnku łyżeczka  ziela angielskiego 1 i 1/2 szklanki przesmażonego mięsa mielonego 1/2 szklanki przecieru pomidorowego...

  • Jeśli jesień to... dynia

    Można ugotować z niej zupę lub upiec w cząstkach i po prostu zjeść z dipem. Ale z dyni da się też przyrządzić danie główne. Pierożki? Pulpety? Voilà!

  • Gicz cielęca - Robert Sowa

    ......duszona z warzywami i grzybami leśnymi, podana z pierożkami leniwymi z patelni - przepis mistrza kuchni Roberta Sowy...

  • Wan Tan

    Chińskie pierożki Wan Tan w czterech wersjach.

  • Serowa uczta dla zmarzlucha

    Smażone pierożki Sposób przygotowania 1. Z mąki, soli, masła, jajek i gorącej wody zagnieć ciasto, najpierw w misce, potem na blacie (około 15 minut). Przełóż je do miski, przykryj i włóż do(...) umieść porcję nadzienia, zaklej resztą kółek.  4. Smaż pierożki partiami (1-2 minuty). Podawaj z sosem z oliwy, miodu i rozmarynu.  Fondue tradycyjne Sposób przygotowania 1. Sery zetrzyj...

  • Pyszny obiad dla całej rodziny

    Pierożki smażone Sposób przygotowania 1. Ziemniaki ugotuj, ugnieć na purèe. Do mąki dodaj sól, miękkie masło, żółtka i jajko. Wlej powoli wrzątek i wyrób ciasto. Odstaw. Zrumień posiekane cebule(...), kminem rzymskim, oregano i płatkami chilli. Odstaw na godzinę do lodówki. Na rozgrzanym oleju zrumień posiekaną w piórka cebulę i paprykę. Zdejmij z patelni. Usmaż kurczaka.  2. Wymieszaj...

Artykuły na temat: pierożki smażone na patelni
  • Pierożki z tuńczykiem

    Empanadas to hiszpańskie pierożki smażone. Proponujemy w wersji z tuńczykiem.

  • Pierożki z fasolą adzuki

    .... Olejem posmaruj patelnię i ułóż na niej ostudzone pierożki. Smaż, aż lekko się przyrumienią.  Zobacz także:(...) wylewaj wody, w której się moczyły). Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć drobno pokrojone cebulę i czosnek. Gdy nabiorą złocistego koloru, dodaj startą marchewkę i imbir. Smaż przez pięć minut. Następnie dodaj...

  • Przysmaki z patelni

    Dziś zapraszamy na smakowite kąski smażone w niewielkiej ilości tłuszczu.

  • Pasta i basta!

    ...jednej porcji: 4,50 zł Smażone ravioli z waniliową ricottą i węgierkami na maśle, koszt jednej porcji: 5,50 zł Ciasto makaronowe uniwersalne Podstawowe ciasto na makaron składa się tylko z mąki(...) sklej pierożki. Jeżeli robisz makaron, przed pocięciem ciasta w ulubiony kształt pozwól płatom przeschnąć 5-10 minut. * Możesz zagnieść makaron tylko z mąki i wody. Wtedy zwykłą mąkę koniecznie...

  • Prosta kuchnia włoska

    Zrób lasagne, cannelloni lub małe pierożki i poczuj się jak w pięknej, słonecznej Italii!

  • Dobrze nadziane

    Pierogi pieczone, z wody i smażone. Z przepysznymi nadzieniami – i dla miłośników mięsa, i dla wegetarian.

  • Gicz cielęca

    ......duszona z warzywami i grzybami leśnymi, podana z pierożkami leniwymi z patelni - przepis mistrza kuchni Roberta Sowy...

  • Bliżej Azji

    Sajgonki, azjatyckie pierożki i aromatyczne rosoły urozmaicą twoje menu.

  • Pierogi z różnych stron świata

    ...obierz z łupin i drobno posiekaj. Na smalcu przesmaż mięso, a po kilku minutach smażenia dorzuć cebulę z czosnkiem. Smaż razem na wolnym ogniu około 7 min. Po zdjęciu patelni z ognia dopraw mięso solą(...) przykryj je pozostałymi krążkami ciasta. Zlepiaj brzegi, formując okrągłe pierożki. Układaj je na blasze wyłożonej pergaminem. Każdy posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp odrobiną kminku. Pierożki...

  • Talerz pożywnej i smacznej zupy

    ...stroną noża. Następnie wrzuć masło do głębokiej patelni. Na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę, dodaj rozgnieciony czosnek, ale po minucie smażenia czosnek usuń. Cebulę zalej na patelni szklanką wywaru i doprowadź do wrzenia. Następnie zawartość patelni przelej do garnka z pozostałym wywarem, dodaj sól oraz pieprz i zagotuj. 2. Marchewki obierz, umyj, pokrój w plasterki i dodaj do zupy. Po 5 min...