• Informacje na temat:

    pierożki ravioli sałatka

Przepisy na temat: pierożki ravioli sałatka
  • Paczka pierożków ravioli z mięsem; 2 - 3 pomidory; 2 ogórki (świeże); ok. 20 dkg szynki; puszka kukurydzy; majonez; pieczarki marynowane.

  • Święta po włosku

    ... cavatappi lub wąskimi, skręconymi tubami - casarecce. Kręcony makaron wygląda również dość efektowanie w sałatkach.   Sosy : lekkie sosy, pesto   Muszle Łódeczki i muszle to coś dla(...).   Sosy : ragu, blolognese, sosy warzywne   Nadziewane: Najpopularniejsza nadziewana pasta to oczywiście ravioli, które może być okrągłe lub kwadratowe, zwykle wypełnione serowym, mięsnym, rybnym...

  • Szyfr złamany

    Agnolotti Pasta pochodząca z Piemontu, "krainy u podnóża gór". Korzenie kuchni piemonckiej, mimo że dość wykwintnej i często uważanej za mocno spokrewnioną z francuską cuisine, sięgają solidnej, rdzennej tradycji kulinarnej. A to oznacza, że mączne potrawy zajmują w niej ważne miejsce. Agnolotti to małe pierożki, wielkością przypominające ravioli. Mogą mieć kształt kwadratu lub półksiężyca, tak...

Artykuły na temat: pierożki ravioli sałatka
  • Krem z cykori z migdałami czyli sezon na zupy 2015 ! oraz DIETA, dzień 4-ty.

    ...składał się z pierożków ravioli : ricotta szpinak – kupnych, do tego zrobiłam sporo świeżego szpinaku na oliwie i na czosnku. Jogurt naturalny. Zioła, kostka gorzkiej czekolady.   Podwieczorek : Mega sałatka owocowa : świeży ananas, kiwi, pomarańcze, gruszki, jabłka, banan, sok z cytryny i garść migdałów.   Kolacja : surówka z pora z oliwą z orzechów, omlet z pieczarkami, szalotkami...

  • Czy jest danie, które kojarzy się z Gruzją bardziej niż chaczapuri? Tak! To chinkali, czyli pyszne gruzińskie pierożki, które zachwycają nie tylko kształtem, ale przede wszystkim smakiem. Dzięki temu przepisowi odtworzysz smak kuchni kaukaskiej bez wychodzenia z domu! Fot. materiały prasowe Chinkali, od polskich pierogów różnią się nie tylko kształtem, ale też sposobem spożywania. Do skonsumowania tego gruzińskiego przysmaku nie będą nam potrzebne sztućce. Należy chwycić za wystającą...

  • Wesele bez mięsa?

    ...zasmakuje w panierowanych boczniakach? Podobnie można postępować w przypadku kolacji - placki z kwaśną śmietaną, pierożki ruskie z masłem lub krokiety z kapustą na pewno nie spotkają się ze sprzeciwem nawet(...) szaszłyków w bałkańskim stylu. Z dań włoskich również mamy ogromny wybór - wystarczy wspomnieć ravioli, gnocchi, cannelloni... Kuchnię francuską reprezentuje choćby esencjonalna zupa cebulowa, panierowany...

  • Sałatka śledziowa to już niemal klasyka. Beata Śniechowska postanowiła przygotować ją w nieco bardziej unowocześnionej wersji. Koniecznie spróbujcie! Sałatka śledziowa na INTERIA.TV. 5 dużych filetów śledziowych Ok. 400-500 g dużych, upieczonych ziemniaków Po 1 łyżeczce: gorczycy, goździków, pieprzu 2 upieczone buraki 2 jabłka (granny Smith) Garść orzechów włoskich 1 gałązka selera naciowego Pęczek świeżej kolendry Granat 3 szalotki ½ cytryny 2 łyżki miodu 2 łyżki octu z białego wina...

  • Makaron makaronowi nierówny

    ...przystało na najbardziej znany przykład makaronu jajecznego - powstaje natomiast z połączenia mąki z jakami. Dobrze zrobione tagliatelle jest bardzo sprężyste i wyjątkowo aksamitne w smaku. Ravioli - pierożki To kawałek ciasta makaronowego, wypełnionego farszem (serowym, mięsnym bądź szpinakowym) złożony na pół, z zagniecionymi brzegami, zwykle trójkątny lub półokrągły. Bardzo przypomina...

  • Ciekawa propozycja na świąteczny stół Fot. materiały prasowe Składniki: • sałata lodowa • 30 dag szynki chałki JBB • 5 jajek • 3 łyżki uprażonego sezamu • 5 dag żółtego sera • kilka marynowanych pieczarek • czerwona papryka • trzy łyżki majonezu • dwie łyżki jogurtu naturalnego • 1 łyżeczka chrzanu • sól, pieprz Sposób przygotowania: Jajka ugotuj na twardo, ostudź w zimnej wodzie, obierz i pokrój w ćwiartki. Do misy wrzuć pokrojoną w paski sałatę lodową i pokrojoną w paseczki szynkę, ser...

  • Szyfr złamany

    Agnolotti Pasta pochodząca z Piemontu, "krainy u podnóża gór". Korzenie kuchni piemonckiej, mimo że dość wykwintnej i często uważanej za mocno spokrewnioną z francuską cuisine, sięgają solidnej, rdzennej tradycji kulinarnej. A to oznacza, że mączne potrawy zajmują w niej ważne miejsce. Agnolotti to małe pierożki, wielkością przypominające ravioli. Mogą mieć kształt kwadratu lub półksiężyca, tak...

  • Przygotowując menu na przyjęcie, nie można zapomnieć o sałatkach. Prezentujemy wam kilka prostych i szybkich przepisów, dzięki którym zrobicie wrażenie na gościach. Fot. 123RF/Picsel Odpowiednia przekąska imprezowa powinna spełniać kilka warunków. Najważniejsze, aby była smaczna, poręczna i dobrze się prezentowała. Dlatego w tej roli dobrze sprawdzają się koreczki, paszteciki i wszystkie inne „drobnostki". Jeśli jednak nie macie czasu na mozolne nabijanie koreczków i przygotowywanie...

  • Kolejne Zdrowe Warsztaty Kulinarne organizowane przez marki Fit&Easy, Borges i Bosch przebiegły pod hasłem Sałatki dla Zabieganych. Centrum Domowych Inspiracji odwiedziła Katarzyna Skrzynecka. Co proponuje zabieganym pani Katarzyna?   Autorska sałatka Katarzyny Skrzyneckiej Składniki dla 4 osób:4 piersi z kurczaka, zamarynowane w sosie sojowym, suszonym czosnku w pudrze i kolorowym pieprzu½ główki sałaty lodowej (ew. opakowanie mieszanki sałat)2 pęczki sałaty rucoli1 zielony ogórek...

  • Sałatka to doskonała propozycja na lekki posiłek lub przekąskę, zwłaszcza dla osób dbających o linię. Wzbogacając warzywa w mięsne dodatki, grzanki oraz ziarna stworzymy zbilansowane, lekkostrawne danie zawierające wszystkie niezbędne do organizmu składniki – białko, węglowodany, tłuszcze oraz witaminy i minerały. Fot. materiały prasowe Składniki (2 porcje): 150 g miksu sałat 150-200 g polędwiczki z indyka 2 łyżki miksu ziaren Kresto (słonecznik, dynia, siemię lniane, sezam) 1 łyżka kaparów...