• Informacje na temat:

    pierożki na parze

Przepisy na temat: pierożki na parze
  • Pierożki inne niż wszystkie

    ...unieś i zlep. Pierożki gotuj w lekko osolonym wrzątku przez 2-3 minuty od momentu wypłynięcia. Uważaj, aby ich nie rozgotować - lepiej aby były niedogotowane niż przegotowane, ponieważ i tak rozmiękną w zupie. Gotowe pierożki podawaj z gorącym bulionem. *** #POMAGAMINTERIA 1 czerwca reprezentantka Polski w kolarstwie górskim Rita Malinkiewicz i jej koleżanka Katarzyna Konwa jechały na...

  • Warzywne pierożki gyoza

    W ten smaczny sposób możecie zwiększyć spożycie warzyw wśród małych dzieci. Jeśli spodziewacie się gości wegetarian, podajcie te pierożki ładnie ułożone na półmisku.

  • Wan Tan

    Chińskie pierożki Wan Tan w czterech wersjach.

  • Pyszne śniadania, obiady i kolacje

    ...nim sałatkę tuż przed podaniem.  Grzanki z marchewką Sposób przygotowania 1. Tosty posmaruj masłem. Marchewki obierz, pokrój w kostkę, gotuj 10 minut na parze. Na patelni roztop masło, dodaj(...)°C. Podawaj gorące.  Pierożki ze szpinakiem Sposób przygotowania 1. Mąkę przesiej przez sito, zalej bardzo gorącą wodą, wymieszaj łyżką, tak by mąka się zaparzyła. Dolej zimnej wody i wyrabiaj...

  • Para w kuchni, Karolina i Maciej Szaciłło

    W światowych kuchniach znaleźć można mnóstwo parowanych pyszności. Azjaci parują niemal przeźroczyste pierożki z ciasta ryżowego, przez których cieniutką strukturę prześwitują kawałki glonów, owoców(...) do tej pory nie poznałeś zalet parowanych smakołyków - najwyższy czas to zmienić. Kuchnia na parze jest, bowiem nie tylko bardzo smaczna, ale przede wszystkim zdrowa.  W Parze w kuchni znajdziesz...

  • Polacy kochają herbatę

    Ludwiki, w których dopytuje o szczegóły parzenia. Często niższe warstwy społeczne pragną naśladować arystokrację, toteż Polacy zapłonęli ciekawością do nowego napoju królewskiego. Początkowo jednak(...) czy galaretek przygotowanych z odparowanego soku owocowego. Do rosyjskiego samowara zwykło się serwować pierożki i bliny z konfiturą. W przypadku zaś japońskiej ceremonii herbacianej pojawiają się...

  • Wigilijne menu dla smyka

    ...strawny, zamiast smażyć rybę w panierce, np. ugotuj ją na parze. Sos przygotuj ze świeżych warzyw z dodatkiem przecieru pomidorowego. Jeśli dania ma spróbować dziecko, użycie w zamian ketchupu nie jest(...) pokarmowego trzylatka, dlatego jeśli chcemy, by malec mógł zjeść więcej niż jedną sztukę, lepiej przygotować mu pierożki z lżej strawnym farszem, np. serem czy warzywami. Takie pierożki może zjeść nawet...

  • Kulinarna przygoda zza Wielkiego Muru

    ...się z kuchnia kantońską. Są to najpopularniejsze przepisy, znane w Europie. Specjałem tego regionu jest wieprzowina w sosie słodko-kwaśnym, żeberka w miodzie, czy pierożki. Przysmakiem są także(...) umiarkowanie. Wyjątek stanowi cukier, który w dużych ilościach trafia do większości dań. Jedzenie przygotowywane jest na parze. Jednym z najpopularniejszych dań przygotowanych tą techniką jest ryba...

  • Wigilia dla brzdąca

    ...krowie mleko), z kaszą gryczaną czy ze szpinakiem. Takie pierożki będą lekkostrawne dla brzdąca, pod warunkiem że podgrzejesz je w gorącej wodzie lub podpieczesz, zamiast podsmażać. Kapusta z grochem(...) o kształcie ryby, co znacznie uatrakcyjni potrawę w oczach dziecka. Rocznego czy dwuletniego smyka możesz poczęstować także rybą po grecku. To ugotowane na parze filety rybne, przełożone duszonymi...

  • Karp faszerowany najlepszą potrawą świąteczną

    ...z kaszy i grzybów. Wcześniej kaszę gotuje się na parze, a grzyby moczy i obgotowuje trzy razy. Konkursowi towarzyszyły występy kapel ludowych. Do udziału w konkursie zaproszono wszystkie gminy...

Artykuły na temat: pierożki na parze
  • Chińskie pierożki

    ...kwadrat nałóż łyżeczkę farszu, sklej rogi i uformuj sakiewkę. Przykryj ściereczką, by nie wyschły.  4. Sitko do gotowania na parze ustaw na garnku z gotującą się wodą nie może jej dotykać!). Wyłóż je papierem do pieczenia albo liśćmi kapusty.  5. Włóż pierożki i gotuj pod przykryciem ok. 10 minut. Podawaj z sosem orientalnym lub pomidorowym. Zobacz także:

  • Czy jest danie, które kojarzy się z Gruzją bardziej niż chaczapuri? Tak! To chinkali, czyli pyszne gruzińskie pierożki, które zachwycają nie tylko kształtem, ale przede wszystkim smakiem. Dzięki temu przepisowi odtworzysz smak kuchni kaukaskiej bez wychodzenia z domu! Fot. materiały prasowe Chinkali, od polskich pierogów różnią się nie tylko kształtem, ale też sposobem spożywania. Do skonsumowania tego gruzińskiego przysmaku nie będą nam potrzebne sztućce. Należy chwycić za wystającą...

  • Pierożki na parze z sosem sojowym i oliwą extra virgin

    ...zawiń brzegi tak, by otoczyły farsz. Dociśnij, by je uszczelnić.  Wy łóż parnik papierem do pieczenia. Ułóż pierożki obok siebie na dnie koszyka, łączeniem do dołu. Nie powinny się stykać, dlatego jeśli masz mały parnik, podziel je na partie. Umieść parnik nad garnkiem z gotującą się wodą, tak by nie dotykała dna koszyka. Gotuj pierożki przez 8-10 minut lub do momentu, gdy zarówno farsz...

  • Wykorzystywany od wielu lat i doceniany przez profesjonalnych kucharzy na całym świecie sposób przygotowywania dań, wreszcie zagościł w kuchniach Polaków. Dzięki pieczeniu na parze z nowym piekarnikiem PlusSteam firmy Electrolux możesz być pewna, że tradycyjne wypieki nabiorą zupełnie nowego charakteru a domowe chleby i bułki okażą się znacznie prostsze w przygotowaniu niż dotychczas. Co zyskasz wybierając dzisiaj piekarnik z funkcją pieczenia z parą? Lista zalet jest długa! Profesjonalni...

  • Chińskie pierożki dim sum

    .... Zbierz boki ciasta do środka, ale zostaw na górze otwór.  4. Ułóż pierożki w garnku do gotowania na parze. Gotuj 12-15 min. Gotowe posyp posiekanym szczypiorkiem. Zobacz także:

  • Ciasto parzone przekładane kremem czekoladowym. Ciasto250 ml wody225 g masła170 g mąki pszennejszczypta soli220 g orzechów laskowych 5 jaj Krem100 g mlecznej czekolady50 g gorzkiej czekolady500 g serka mascarpone Ganache100 ml śmietany 30%100 g mlecznej czekolady Ozdoby50 g gorzkiej czekoladyzłote ozdoby cukrowe Złożeniekakao naturalne CiastoZagotować wodę z masłem (masło ma się rozpuścić). Dodać mąkę i szczyptę soli. Mieszać, gotując na małym ogniu. Przerwać, gdy masa będzie jednolita i...

  • Pierożki z mięsem i pokrzywą

    ...zlep brzegi.  5. Zagotuj w dużym garnku wodę z 1/2 łyżeczki soli. Gdy zacznie wrzeć, wrzucaj partiami pierożki. Zmniejsz ogień, a gdy wypłyną na powierzchnię, gotuj jeszcze przez dwie minuty. Podawaj...

  • Ciasto parzone przekładane kremem z nutą wanilii i frużeliną malinową. Ciasto125 g masła1 szklanka wody1 szklanka mąki pszennej10 jaj (rozmiar M)masło do wysmarowania blachymąka do oprószenia blachy Frużelina2 garście malin1 szklanka wody1 łyżka mąki ziemniaczanej Krem6 szklanek mleka 150 g drobnego cukru do wypiekówaromat waniliowy1 jajko4 żółtka40 g skrobi ziemniaczanej20 g mąki pszennej350 g masła w temperaturze pokojowej 30 g drobnego cukru do wypieków1½ szklanki czerwonych porzeczek...

  • Pierozki z dynia, sos z masla z szalwia, borowiki w masle

    To goraca przystawka choc moze tez byc daniem glownym gdy jest podana w wiekszej ilosci. Przepis jest z restauracji "POD ROZA " z Krakowa, od Pani Katarzyny Likus. na 24 pierozki ciasto: 300 gr maki 1 jajko sol, letnia woda zagniesc dokladnie pierogowe ciasto, odstawic na 30 minut. Farsz: 600 gr miazszu z dyni odparowac lub ugotowac na parze z sola, odcisnac z soku dodac 100 gr...

  • Redakcja Smakera oraz ekpia telewizyjna INTERIA.TV odwiedziły Muzeum Sztuki i Techniki Japońskiej Mangha, by zgłębić tajniki parzenia herbaty po japońsku. Fot. 123RF/Picsel Jest to pierwszy odcinek nowego cyklu Kamera Smakera, w ramach którego będziemy odwiedzać różne miejsca w poszukiwaniu kulinarnych ciekawostek. W najbliższym czasie dowiecie się, jak powstają najsmaczniejsze cupcake'i w Krakowie oraz gdzie warto wybrać się na duże jasne z pianką. Zapraszamy do oglądania!