• Informacje na temat:

    pierogi ze szpinakiem z czym podawac

Przepisy na temat: pierogi ze szpinakiem z czym podawac
  • Świąteczne pierogi ze szpinakiem

    ..., dodać szpinak, doprawić do smaku. Ciasto pierogowe cienko rozwałkować. Szklanką wycisnąć krążki, nałożyć farsz i zlepić pierogi. Gotować je w osolonej, wrzącej wodzie przez ok. 2 minuty od wypłynięcia...

  • Smaczny pomysł na "Pierogi ze szpinakiem"

  • Pierogi z pokrzywą i fetą

    ...g młodych listków pokrzywy, 200 g sera feta, małą cebulę, 2 ząbki czosnku, 2-3 łyżki masła klarowanego, pieprz do smaku. Do przygotowania ciasta na pierogi potrzebujemy: ok. 300 g mąki, niepełną szklankę(...), zrobić dekoracyjną falbankę. Pierogi gotujemy w osolonej wodzie 3-4 minuty od wypłynięcia na powierzchnię. Wyjmujemy łyżką cedzakową. Podajemy z cebulką podsmażoną na maśle. (PAP Life)

  • pyszne, zdrowe, coś dla fanów szpinaku

  • Jak ulepić pierogi? Sprawdzone triki

    Niewielkie zawiniątka, gotowane, smażone, podawane na ciepło i na zimno, w wersji słonej bądź wytrawnej - przed Państwem niezastąpione pierogi! Stali bywalcy w polskich domowych kuchniach, jak i restauracyjnych menu. Podpowiadamy, jak zdobyć mistrzostwo w przygotowywaniu pierogowych arcydzieł. Zapraszamy do lepienia!

  • Niezbyt szybkie ale łatwe i dobre.

  • Odmienna orientacja kulinarna

    ...i uważaj na składniki pochodzenia zwierzęcego takie jak żelatyna. Oto kilka propozycji: Dla wegetarian: Zupa z papryki i pomarańczy Kotlety ryżowe ze szpinakiem Makaron z kaparami i bazylią Szparagi...

  • Polecam mój przepis na najprostsze i najlepsze pierogi ze szpinakiem, bez wyszukanych serów, a po prostu z naszym polskim twarogiem i z mrożonym szpinakiem rozdrobnionym, ponieważ trudno świeży szpinak tak posiekać, by potem nie ciągnął się w farszu i bez większego wysiłku dostajemy przepyszne pierożki - polecam :-)

  • Pieczarki na 10 sposobów

    Zupy, pyszne i eleganckie przekąski, aromatyczne zapiekanki, kanapki, sałatki... A wszystko to możesz wyczarować z dodatkiem tych grzybów!

  • Sprawdzony przepis na "Pierogi ze szpinakiem"

Artykuły na temat: pierogi ze szpinakiem z czym podawac
  • Pierogi z bobem

    Odskocznia od pierogów z tradycyjnym farszem? Przepis na pierogi z bobem to prawdziwy kulinarny majstersztyk!

  • Lody gałkowe, lody włoskie, desery lodowe – pycha! Ale czy to wyczerpuje lodowe propozycje? Czy lody z szarlotką na ciepło to szczyt ekstrawagancji? Fot. 123RF/Picsel   Granita to włoski, a dokładnie sycylijski deser, robiony z wody, cukru i dodatków smakowych. Przygotowuje się go w maszynie do lodów, a podaje w postaci pół zmrożonej. We Włoszech najpopularniejsza jest granita kawowa i migdałowa - Sycylijczycy mają w zwyczaju spożywanie jej na śniadanie wraz z brioszką. Sorbet od granity...

  • Wiosenne zielone pierogi ze szpinakiem, kaszą i serem

    Pierogi to jedno z najbardziej charakterystycznych polskich dań. Zrobienie ich jak trzeba, z falbankowym brzegiem, wymaga pewnej zręczności. Pamiętam, jak moja babcia Ziuta upominała mnie, żebym dociskała mocniej krawędzie podczas zaklejania pierogów. Zwykle bałam się, że docisnę za mocno, więc zawsze poprawiała je po mnie, żeby były porządnie sklejone. Te kolorowe pierogi to mój własny pomysł...

  • Pierogi goszczą w naszym jadłospisie na co dzień i są uważane za jedno z tradycyjnych dań słowiańskiej kuchni. Nie może ich zabraknąć też na naszym wigilijnym stole, dlatego warto poznać kilka przepisów na smaczne, jarskie pierogi idealne na wigilijny stół. Fot. 123RF/Picsel Pierogi to jedno z tych świątecznych dań, które kocha niemal każdy. Serwując pierogi, możemy mieć pewność, że kulinarne oczekiwania naszych gości nie zostaną zawiedzione. Polskie pierogi doceniają nawet najbardziej...

  • Pierogi z różnych stron świata

    ...pierogi mogą się rwać podczas lepienia lub rozpadać w gotowaniu. Z ciasta wykrawaj spore krążki. Na każdy nakładaj po porcji farszu botwinowego, a następnie starannie zlepiaj brzegi. Pierogi wrzucaj na osolony wrzątek, wyjmuj od razu po ich wypłynięciu na powierzchnię i starannie osączaj łyżką cedzakową. Ugotowane i osączone pierogi układaj od razu w żaroodpornym naczyniu. Polej je stopionym...

  • Zarówno na Podlasiu, jak i na Lubelszczyźnie potrawy tradycyjne silnie nawiązują do tradycji wiejskiej. Łączą w sobie wpływy różnych narodowości zamieszkujących te regiony. Kapuśniak lubelski jest zawiesisty, gęsty i smakowity. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na Podlasiu często można natrafić na inspiracje białoruską i litewską kuchnią. Charakteryzują się one częstym wykorzystywaniem warzyw bulwiastych, szczególnie ziemniaków. Popularne w tych rejonach są dania takie jak pierogi, placki i naleśniki....

  • Razem czy osobno?

    Zależnie od tego, jakie produkty łączymy, możemy tyć lub chudnąć.

  • Trudno wyobrazić sobie polską kuchnię bez pierogów. To niemal narodowe danie, które na całym świecie kojarzy się z naszym krajem. Fot. 123RF/Picsel W Polsce pojawiły się około XIII wieku, przywędrowały ponoć z Dalekiego Wschodu, a sprowadzono je przez Ruś Kijowską. Najstarszy zapis przyrządzania pierogów znalazł się na kartach pierwszej polskiej książki kucharskiej, czyli Compendium ferculorum z 1682. Znalazł się tam przepis na pierogi z mięsem, a konkretnie z farszem z nerek, łoju oraz...

  • Dobrze nadziane

    Pierogi pieczone, z wody i smażone. Z przepysznymi nadzieniami – i dla miłośników mięsa, i dla wegetarian.

  • Trudno wyobrazić sobie bez nich polską kuchnię, nie mówiąc już o świętach Bożego Narodzenia. Jak je przygotować, aby były naprawdę dobre? Skorzystaj z pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF Pierogi to zawsze doskonały pomysł na obiad. To tradycyjne danie podbiło serca Polaków oraz wielu obcokrajowców. Sekret idealnych pierogów tkwi nie tylko w pysznym farszu, ale także w doskonałym cieście - niezbyt grubym, ale też niezbyt cienkim, lekkim, miękkim i dobrze wyrobionym. Jak je przygotować?...