• Informacje na temat:

    pierogi z slodka kapusta

Przepisy na temat: pierogi z slodka kapusta
  • Pieczone pierogi ze słodką kapustą

    Polecane przez blogerkę - Justynę Osiecką-Sułek

  • pycha

  • Jak ulepić pierogi? Sprawdzone triki

    Niewielkie zawiniątka, gotowane, smażone, podawane na ciepło i na zimno, w wersji słonej bądź wytrawnej - przed Państwem niezastąpione pierogi! Stali bywalcy w polskich domowych kuchniach, jak i restauracyjnych menu. Podpowiadamy, jak zdobyć mistrzostwo w przygotowywaniu pierogowych arcydzieł. Zapraszamy do lepienia!

  • Są bardzo delikatne i lekkie, świetnie smakują podsmażone z bułką tartą albo gotowane i polane masłem. Przepis z 1913 roku.

  • Postna kapusta

    ...bez przykrycia. Grzyby zagotuj w tej samej wodzie, w której się moczyły i razem z wywarem wlej do kapusty. Gotuj, mieszając, aż grzyby oraz kapusta będą miękkie. Odparuj nadmiar soku. Stop masło na(...) się połączą. Tak przygotowana kapusta wigilijna znakomicie nadaje się również jako farsz do świątecznych pierogów. Wystarczy, że nieco drobniej ją posiekasz, trochę mocniej doprawisz i aromatyczne...

  • Pyszne, slodkie muffinki z mala niespodzianka :)

  • Tatarskie racuchy

    ...4 minuty. Wyjmuj łyżką cedzakową  i odkładaj na ręcznik papierowy, który wchłonie nadmiar tłuszczu. Farsz bez mięsa Przygotuj nadzienie z kapusty kiszonej i grzybów (jak na pierogi). Aby masa nie...

  • Stary przedwojenny smak.

  • Wigilia po włosku

    Boże Narodzenie zachwyca swym ciepłem, rodzinną atmosferą i pysznymi potrawami. Na polskim wigilijnym stole nie może zabraknąć takich potraw jak: barszcz z uszkami, pierogi z grzybami czy karp. Jednak jak wiele jest krajów, tak samo dużo zwyczajów i tradycji. Zatem jak przebiegają świętą np. w regionach śródziemnomorskich? Aby zobaczyć, co podczas tego okresu łączy i różni nas z Włochami...

  • Według mnie to jedne z najsmaczniejszych pierogów.

Artykuły na temat: pierogi z slodka kapusta
  • Pieróg obfitości

    .... Ciasto rozwałkuj, szklanką wykrawaj krążki, nakładaj farsz i zlepiaj. Pierogi wrzucaj na osolony wrzątek. Gdy ostygną, odsmaż na oleju. Możesz też smażyć je w głębokim tłuszczu. Wtedy osącz każdy(...) tymiankiem, solą i pieprzem, dodaj siekaną kolendrę. Wlej śmietanę, wymieszaj. Sos podawaj osobno. Pierogi z gryką i grzybami Składniki na 5 porcji (20-25) sztuk: 35 dag mąki, 2 jajka, 5 dag...

  • Uszka jak u mamy

    Wystarczy trzydzieści minut , aby przygotować pierogi z farszem grzybowym...

  • Smaki zza miedzy

    Polaków dziwi, że w prawdziwym ukraińskim barszczu pływa fasolka z tartym burakiem, ziemniakami i kapustą. Ukraińcom z kolei nie mieści się w głowie, że my do tej zupy - oprócz świątecznych uszek - nie wrzucamy już nic więcej. Jeśli chodzi o "ruskie" pierogi, to najbardziej rosyjskie są tak naprawdę te z mięsem, a nadziewane ziemniakami, kapustą, serem czy wiśniami - tak bardzo popularne w Polsce...

  • Grajmy latem w zielone

    ...pierogi. Przygotowując pierogi, do ciasta dodajmy nieco szpinaku zblendowanego z odrobiną oleju. Ciasto pierogowe będzie miało wtedy atrakcyjny, zielony kolor. Farsz do tych pierogów przygotujmy z posiekanego i podsmażonego na maśle. Dodajemy do niego ser biały i ser feta w równych proporcjach. Doprawiamy farsz solą pieprzem i rozgniecionymi dwoma ząbkami czosnku. Lepimy pierogi z przygotowanego...

  • Nasza kasza gryczana

    ...posiekaną kapustę pekińską, wymieszaj, przykryj i gotuj, co chwilę mieszając i odparowując nadmiar płynu. Dorzuć szpinak i podgrzewaj, aż zmięknie. Podawaj gorące!  Pierogi z kaszą i twarogiem  Wyrób klasyczne ciasto na pierogi. Następnie przygotuj farsz: ugotowaną kaszę wymieszaj z białym serem, jajkiem i miętą. Dopraw solą i pieprzem. Ciasto rozwałkuj, wycinaj kółka, nakładaj na nie farsz...

  • Sposoby na świąteczne przejedzenie

    ..., ugotuj je z cebulą, ale nie smaż ich samych ani z cebulą. Pierogi, zamiast z kapustą i grzybami, zrób ze szpinakiem, nie odsmażaj ich. Nie polewaj ich stopionym masłem, posyp ziołami. Kutia...

  • Jak nie przytyć w święta?

    ...smażony (100 g) - 180 kcal. Ryba po grecku (100 g) - 80 kcal. Kapusta z grzybami (50 g) - 40 kcal. Pierogi z kapustą gotowane (3 szt. 120 g) - 210 kcal. Kawałek makowca (50 g) - 170 kcal(...) śmietaną. Ustal sobie limit - np. zupa, kawałek karpia w galarecie, trzy pierogi, dzwonko karpia, łyżka kutii plus kawałek ciasta (możesz wziąć dwa odpowiednio mniejsze kawałki różnych rodzajów ciast...

  • Popularne przed wojną warzywo wraca na stoły.

  • Gdzie ukrywa się sól?

    ...nie oszczędza się także w daniach gotowych. W większości nie jest jej aż tak dużo. Na przykład popularna fasolka po bretońsku zawiera około grama sodu. Podobnie flaczki, pierogi ruskie, krokiety...

  • Polska babka

    ...również bar mleczny, w którym spróbuje prostych, ale przepysznych dań takich jak pierogi czy kapustę zasmażaną. Nad ranem odwiedzi najstarszą piekarnie w Warszawie - Piekarnię Piwoński, co przypomni mu...