• Informacje na temat:

    pierogi z serem idealne

Przepisy na temat: pierogi z serem idealne
  • Pierogi z łososiem

    ...1. Farsz: szpinak (bez rozmrażania) smaż, aż wyparuje prawie cały płyn. Wymieszaj go z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Wystudź. Łososia skrop sokiem z cytryny. Oprósz solą. Smaż 5 minut na oleju. Rybę rozgnieć widelcem, połącz ze szpinakiem i serem. Farsz przypraw solą i pieprzem. 2. Składniki ciasta zagnieć. Podziel je na porcje. Każdą rozwałkuj. Placki potnij na prostokąty. Nałóż porcje...

  • Jarskie pierogi z pieczarkami

    Idealne również na Wigilię!

  • Farsze do pierogów na szybko

    ...maśle. Po ostudzeniu dodajemy do kaszy. Łączymy z białym serem i jajkiem.  Mieszamy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem. 

  • Soczewiaki: Regionalny przysmak z Podlasia, idealny na Karnawał

    Karnawał to nie tylko czas przyjęć, ale i przepysznych przekąsek, którymi częstujemy gości. Idealne menu na spotkania w gronie znajomych to takie, które jest jednocześnie pożywne, apetyczne i proste do zjedzenia szczególnie wtedy, gdy nie planujemy spędzić całego wieczoru przy stole. Nieznaną, niemniej zdecydowanie wartą wypróbowania potrawą, która z powodzeniem uzupełni stół przystawek...

  • Proste przepisy na każdy dzień tygodnia

    Smaczne, sycące, pożywne. Idealne na jesień!

  • Idealne menu malucha: Drugi rok życia

    ​Skromne dotychczas menu malucha można już bez obaw wzbogacić wieloma nowymi składnikami.

  • Zapiekany serowy warkocz z ciasta francuskiego z warzywami

    Sposób przygotowania Ścieramy żółty ser i dodajemy drobno okrojoną paprykę oraz kukurydzę. Doprawiamy do smaku. Ciasto francuskie rozcinamy na 3 długie płaty. Na każdym płacie układamy wzdłuż farsz i sklejamy (jak pierogi). Sklejamy 3 końce razem i zwijamy w dość ciasny warkocz. Smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy np. świeżym szczypiorkiem Pieczemy ok. 30 minut / 190°C. Smacznego!

  • Regionalne przysmaki Polski

    ...z samych ziemniaków, które zwijane jest w rulon, a następnie gotowane. Podlasie słynie także z opieńków. To tam możemy spróbować pysznej zupy z dodatkiem właśnie tych grzybów. Lokalnym deserem jest sękacz(...) z dodatkiem pokrojonej w kostkę cebulki. Okolica ta słynie także z kaszy gryczanej, stąd gryczaki - pierogi z jej dodatkiem. Spróbujmy także sera podpuszczkowego z dodatkiem cebulki oraz pysznej zupy...

  • Sycące potrawy nie tylko dla smyka

    Po spacerze w chłodny dzień dziecko powinno zjeść coś rozgrzewającego. Zastanawiasz się, jakie danie mu podać? Oto propozycje idealne dla całej rodziny.

  • Pieczarki na 10 sposobów

    .... Do grzybów możesz dodać przeciśnięty przez praskę czosnek lub posiekaną, zeszkloną szalotkę lub cebulę. Farsz do pierogów, naleśników... Nadzienie z tych grzybów jest idealne do pierogów lub...

Artykuły na temat: pierogi z serem idealne
  • Pierogi z serem

    .... Na środku ułóż po łyżeczce farszu. Zlep brzegi, formując pierogi. Ugotuj je w osolonym wrzątku. Pierogi podawaj polane roztopionym masłem lub pozostaw do ostygnięcia i zrumień na oleju...

  • Pieczone pierogi z nadzieniem słonym lub słodkim to znakomita propozycja na przekąskę, która możesz przygotować samodzielnie. Jakich produktów będziesz potrzebować? Sprawdź na liście składników. Ciasto (na ok. 24 sztuki) 900g mąki typ 65014g soli morskiej2 jaja2 łyżeczki białego octu winnego 100g tłuszczu gęsiego, kaczego lub smalcu 420g zimnej wody Do smarowania 2 jaja + 2 łyżki wody Wykonanie: Połączyć wszystkie składniki ciasta i wyrabiać ręcznie przez 3 minuty. Dać ciastu odpocząć przez 5...

  • Pieczony pieróg kornwalijski

    ...eksperymentować z różnymi farszami. Niektórzy lubią nadziewanego serem i cebulą lub samymi warzywami, lub tylko mięsem. Na ciepło i na zimno. W każdej wersji będzie równie smaczny i sycący. Cornish pasties(...) każdego pieroga, dzięki czemu będzie mógł wydostać się z nich nadmiar pary. Posmaruj pozostałym jajkiem. Wreszcie rozgrzej piekarnik do 200°C i piecz przez 20 minut, aż pierogi będą złote. Po tym...

  • Trudno wyobrazić sobie polską kuchnię bez pierogów. To niemal narodowe danie, które na całym świecie kojarzy się z naszym krajem. Fot. 123RF/Picsel W Polsce pojawiły się około XIII wieku, przywędrowały ponoć z Dalekiego Wschodu, a sprowadzono je przez Ruś Kijowską. Najstarszy zapis przyrządzania pierogów znalazł się na kartach pierwszej polskiej książki kucharskiej, czyli Compendium ferculorum z 1682. Znalazł się tam przepis na pierogi z mięsem, a konkretnie z farszem z nerek, łoju oraz...

  • Pierogi ruskie Kuroniów

    Są to ulubione pierogi trzech pokoleń Kuroniów.

  • Trudno wyobrazić sobie bez nich polską kuchnię, nie mówiąc już o świętach Bożego Narodzenia. Jak je przygotować, aby były naprawdę dobre? Skorzystaj z pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF Pierogi to zawsze doskonały pomysł na obiad. To tradycyjne danie podbiło serca Polaków oraz wielu obcokrajowców. Sekret idealnych pierogów tkwi nie tylko w pysznym farszu, ale także w doskonałym cieście - niezbyt grubym, ale też niezbyt cienkim, lekkim, miękkim i dobrze wyrobionym. Jak je przygotować?...

  • Komosa ryżowa w świątecznym menu

    Bożonarodzeniowe stoły będą się, jak co roku, uginały od nadmiaru tradycyjnych potraw. Większości z nas trudno wyobrazić sobie święta bez karpia, pierogów i wielu innych dań, które serwowały nasze babki i prababki.

  • Nie ma co dyskutować: Polacy uwielbiają pierogi. Od kilku lat potrawa ta podbija również światowe salony. Z okazji 10. urodzin Smakera prezentujemy wam najpopularniejsze przepisy na ten przysmak. Fot. 123RF/Picsel Pierogi to zawsze doskonały pomysł na obiad. To tradycyjne danie podbiło serca Polaków oraz wielu obcokrajowców. Sekret idealnych pierogów tkwi nie tylko w pysznym farszu, ale także w doskonałym cieście - niezbyt grubym, ale też niezbyt cienkim, lekkim, miękkim i dobrze wyrobionym....

  • Na przedświąteczne oczyszczenie – postne, smaczne, nie nudne

    Do Bożego Narodzenia zostało nam już tylko kilka dni. W gorączce obowiązków nie zapominajmy o tym, by do świąt przygotować także swój organizm. Lżejsza dieta bez mięsa i wprowadzenie kilku zdrowych nawyków pomoże nam oczyścić układ pokarmowy, któremu łatwiej będzie poradzić sobie z ciężkostrawnymi daniami wigilijnymi, jak smażony karp czy pierogi.

  • Już niedługo wraz z naszymi bliskimi usiądziemy do wieczerzy wigilijnej. Na świątecznym stole pojawią się tradycyjne potrawy, przygotowane z najwyższą dbałością i starannością. Wśród 12 dań zaserwujemy pierogi i uszka - jak je przygotować, aby były idealne? Pierogi znane są każdemu Polakowi i niemal każdemu turyście odwiedzającemu nasz piękny kraj. Jadamy je często, pojawiają się na naszych stołach nawet kilkanaście razy w roku, w tym obowiązkowo w święta Bożego Narodzenia. Na uszka zaś...