• Informacje na temat:

    pierogi z kapustą i mięsem przepis

Przepisy na temat: pierogi z kapustą i mięsem przepis
  • Szpinakowe pierogi

    Ruskie, z mięsem, z kapustą i grzybami - chyba każdy z nas uwielbia pierogi! Czasami warto jednak urozmaicić sobie to danie i nadziać je inaczej niż zwykle. Co powiecie na pierogi ze szpinakiem i kaszą bulgur?

  • Klasyczna wersja pierogów przeważnie zawiera w sobie mąkę pszenną oraz tłuste mięso wieprzowe (w zdrowszym wypadku wołowinę), ale co z osobami dbającymi o linię? Czy trzeba od razu rezygnować z pysznych pierogów z obawy przed tyciem? Absolutnie nie! Zdecydowałam się zmodyfikować klasyczny przepis tak, aby pierogi były mniej kaloryczne, a jednocześnie zachowały swój wyjątkowy smak. Pierogi z mięsem w wersji light są zdecydowanie bardziej zdrowe a równie dobre – polecam!

  • Perfekcyjne gołąbki według przepisu Mikołaja Reya

    Gołąbki to danie uwielbiane przez wielu Polaków. W kuchni "Dzień Dobry TVN" Mikołaj Rey pokazał swój przepis na idealne gołąbki. Kucharz przygotował kilka wersji farszu. Znalazło się miejsce na farsz z rybą, farsz wegański, a także... paprykarz. Uznaje się, że tradycyjna wersja gołąbków z mięsem i ryżem, przyszła do nas z Ukrainy. Jak dobrze przygotować kapustę, by podczas zawijania obyło...

  • Są po prostu pyszne:)

  • Jak ulepić pierogi? Sprawdzone triki

    Niewielkie zawiniątka, gotowane, smażone, podawane na ciepło i na zimno, w wersji słonej bądź wytrawnej - przed Państwem niezastąpione pierogi! Stali bywalcy w polskich domowych kuchniach, jak i restauracyjnych menu. Podpowiadamy, jak zdobyć mistrzostwo w przygotowywaniu pierogowych arcydzieł. Zapraszamy do lepienia!

  • Uwielbiam te pierogi, sycące, bo z mięsem i soczyste, bo z dodatkiem kapusty, koniecznie z mięsem wołowym, może być takim z rosołu. Ja najbardziej lubię je na drugi dzień, odsmażone na masełku klarowanym :)

  • Warzywa z rosołu

    ...10 łatwych przepisów.

  • Mięso mielone tym razem z kapustą jako farsz do pierogów, pycha, polecam, wypróbujcie.

  • Wigilia po włosku

    Boże Narodzenie zachwyca swym ciepłem, rodzinną atmosferą i pysznymi potrawami. Na polskim wigilijnym stole nie może zabraknąć takich potraw jak: barszcz z uszkami, pierogi z grzybami czy karp. Jednak jak wiele jest krajów, tak samo dużo zwyczajów i tradycji. Zatem jak przebiegają świętą np. w regionach śródziemnomorskich? Aby zobaczyć, co podczas tego okresu łączy i różni nas z Włochami...

  • Pierogi mięsno grzybowe

Artykuły na temat: pierogi z kapustą i mięsem przepis
  • ​Czy Święty Jacek wymyślił pierogi?

    Skąd pierogi wzięły się w Polsce i co ma do tego święty Jacek - odpowiedzi na to pytanie szuka Maria Iwaszkiewicz w książce "Kuchnia Iwaszkiewiczów". I zdradza przepisy na pierożki z rybą oraz staroruski pieróg z kaszą krakowską i kurą.

  • Smaki zza miedzy

    Polaków dziwi, że w prawdziwym ukraińskim barszczu pływa fasolka z tartym burakiem, ziemniakami i kapustą. Ukraińcom z kolei nie mieści się w głowie, że my do tej zupy - oprócz świątecznych uszek - nie wrzucamy już nic więcej. Jeśli chodzi o "ruskie" pierogi, to najbardziej rosyjskie są tak naprawdę te z mięsem, a nadziewane ziemniakami, kapustą, serem czy wiśniami - tak bardzo popularne w Polsce...

  • Problem z pierogami

    Problem z pierogami z miesem mam... otoz dzis podalam na kolacje ale jak na francuski gust sa... za suche. Nie wiem z czym je podawac by byly lepsze? co do nich pasuje? Zrobilam wedlug przepisu(...)... pierogi ruskie wiadomo dasz smietane, farsz jest mokry bo to twarog i jest ok a te z miesem... szukam wiec ... rozwiazania... jak wy je podajecie?

  • Katarzyna Bosacka o zaletach polskiej kuchni

    ...- Przeciętny Kanadyjczyk czy Amerykanin wie, że z Polski pochodzą pierogi i dobra wódka. Dopiero po przyjeździe do Polski otwierają oczy i kubki smakowe ze zdumienia. I w Ameryce, gdzie mieszkaliśmy(...) polsku. Nowoczesne przepisy kuchni polskiej".

  • Dobre jedzenie naprawdę może być zwyczajne

    ...dobre rzeczy” z autorskimi przepisami.

  • Jesienne spacery po lesie cieszą nasze oczy nie tylko gamą ciepłych kolorów na drzewach, ale i bogactwem leśnych grzybów. Koszyk pełen borowików, kurek i podgrzybków to prawdziwe trofeum po długich wędrówkach. Szukając kulinarnych pomysłów na wykorzystanie grzybowych smaków w kuchni warto skorzystać z produktów oraz przepisów marki WINIARY, dzięki którym przygotujemy prawdziwą, grzybową ucztę dla...

  • Gotowanie jest seksowne

    ...moje ulubione danie świąteczne, które przygotowuję na Wigilię. Od zawsze na naszym stole goszczą też trzy rodzaje pierogów: słodkie z serem, ruskie oraz z kapustą i grzybami. Sama lepi pani pierogi?  - Tak, a cóż w tym dziwnego? Pochodzę z domu, w którym pierogi robiło się w momencie, gdy wracaliśmy z pola, nie było nic do jedzenia i trzeba było szybko przygotować obiad. Zupełnie nie rozumiem...

  • Pyszne dania wielkopostne

    Oto kilka przepisów na proste, postne i niedrogie potrawy.

  • Mapa smaków mojego życia

    .... Z czasem do swojego jadłospisu dopuściłam zupę pomidorową oraz pierogi z mięsem mojej babci. Pierogi w moim wczesnym życiu pełniły dwie funkcje: były pysznym jedzeniem oraz służyły mi do nauki(...). Przepis mojej mamy i marka mojego rodzinnego krakowskiego domu. Powiem nieskromnie, że wychodziły mi doskonale. I zawsze było na nie wielu chętnych. Udało mi się na nie "złowić" młodzieńczą miłość. Są...

  • Grajmy latem w zielone

    ...pierogi. Przygotowując pierogi, do ciasta dodajmy nieco szpinaku zblendowanego z odrobiną oleju. Ciasto pierogowe będzie miało wtedy atrakcyjny, zielony kolor. Farsz do tych pierogów przygotujmy z posiekanego i podsmażonego na maśle. Dodajemy do niego ser biały i ser feta w równych proporcjach. Doprawiamy farsz solą pieprzem i rozgniecionymi dwoma ząbkami czosnku. Lepimy pierogi z przygotowanego...

Wideo na temat: pierogi z kapustą i mięsem przepis
  • Zmysłowe smaki: Pierogi z bryndzą i szpinakiem

    Ruskie, z kapustą czy z mięsem - te pierogi znamy wszyscy. Warto zatem spróbować czegoś nowego, np. pierogów z bryndzą i szpinakiem. Pierogi z bryndzą i szpinakiem - tu znajdziesz dokładny przepis. Wejdź! Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku! Krótka historia pierogów ruskich i mnóstwo przepisów.

  • Zmysłowe smaki: Pierogi z bryndzą i szpinakiem

    Ruskie, z kapustą czy z mięsem - te pierogi znamy wszyscy. Warto zatem spróbować czegoś nowego, np. pierogów z bryndzą i szpinakiem. Pierogi z bryndzą i szpinakiem - tu znajdziesz dokładny przepis. Wejdź! Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku! Krótka historia pierogów ruskich i mnóstwo przepisów.