• Informacje na temat:

    pierogi z ciasta zaparzanego

Przepisy na temat: pierogi z ciasta zaparzanego
  • Krupiak, czyli pieróg gryczany

    ...być w wersji bez skórki, czyli łysej oraz w otoczce z ciasta drożdżowego.

  • Przepis wart wypróbowania: "Dziad z ciasta zaparzanego"

  • Dieta bezglutenowa - z czym to się je?

    ...było największym wyzwaniem? Marta Szloser: - Dla mnie wyzwaniem obiadowym było ciasto na pierogi, ale kiedy odkryłam przepis na pierogi zaparzane z mąki pszennej, postanowiłam zrobić takie w wersji(...) dopracować i zamieścić w książce. Wanda Gąsiorowska: - Jeśli miałabym wskazać dania pracochłonne, wymagające powtórek, to były to niewątpliwie pierogi, którym Marta stawiła czoła tak skutecznie, że...

  • Przepis na ciasto zaparzane od Mamy, zamieniłam tylko część zwykłej mąki na pełnoziarnistą. Efekt baaaardzooo pyszny. :)

  • Dziś zapraszam na odmienioną, ale bardzo smakowitą i aromatyczną, trochę włoską wersję ruskich pierogów. Ciasto przygotowane jest z dodatkiem świeżej bazylii, a delikatności dodaje mu odrobina mleka. Smak farszu podkreślają zioła prowansalskie. Pierożki polane masełkiem smakują wybornie! Smacznie polecam :)

  • Recepturę opracowywałam bardzo długo, aż w końcu się udało! Moim sekretem jest... gorąca woda do zaparzania mąki (!) ciepła miska oraz składniki - zamiast jajek pojawia się oliwa i olej (jeśli lubicie, możecie dodać też roztopione masło). Tak przygotowane ciasto jest cienkie, elastyczne, delikatne.

  • Pierogi nadziewane farszem lub przyprawione aromatycznym sosem mogą stać się kulinarnym sukcesem każdej gospodyni! :)

  • Uwielbiam lepić pierogi nie wiem jak wy ale mi kupne w ogóle nie smakują nawet te najdroższych firm, te ciasto pierogowe w kupnych jest bardzo twarde nie da się jego wcale jeść nie wspomnę już o farszu w kupnych pierogach. Moje lepienie pierogów podłapałam od koleżanki z grupy o wiele szybciej się robi niż tradycyjne fakt że te ozdobne zawinięcie jest pracochłonne ale warto bo efekt końcowy bardzo ładny.

  • Sprawdzony przepis na "Pierogi z ciasta filo z łososiem"

  • Smaczny pomysł na "Baba zaparzana z bakaliami"

Artykuły na temat: pierogi z ciasta zaparzanego
  • Krupiak, czyli pieróg gryczany

    .... Może być w wersji bez skórki, czyli łysej oraz w otoczce z ciasta drożdżowego.

  • Ukraińskie smaki: Pierogi

    W kuchni ukraińskiej ciasto na pierogi można przygotować na dziesiątki sposobów, na przykład na maśle, zaparzane i na kefirze (moje ulubione, najlepsze do pierogów na słodko). Znane są również różne rodzaje farszu. Pamiętaj, że ciasto na pierogi powinno być elastyczne jak plastelina; nie może lepić się do rąk. Możesz dodać do niego odrobinę masła. W zależności od rodzaju mąki proporcje składników...