• Informacje na temat:

    pierogi pizza

Przepisy na temat: pierogi pizza
  • Jan Kuroń po świętach poleca pizzę... z karpiem

    ...sobie poradnik,jak wykorzystać to, co nam ewentualnie zostanie - podpowiada PAP Life Kuroń. Jedną z propozycji Kuronia na to, co zrobić np. z karpiem, który nam został to... pizza. - Pizza(...) PAP Life kucharz. Inną możliwą formą przetwarzania tego, co zostało są np. pierogi. - Polecam zrobić i spróbować pierogi z karpiem, żurawiną i rozmarynem. Karp uwielbia takie połączenie. Poza tym...

  • Pieróg ze szpinakiem i serami

    Indyka można zastąpić innym mięsem.

  • Calzone - pizza w kształcie pieroga

    składniki na 4 porcje: 2 dag świeżych drożdży, 40 dag mąki, 6 łyżek oliwy, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 50 dag kolorowej papryki, 15 dag sera mozzarella, 1 gałązka rozmarynu, 2 gałązki natki pietruszki, 25 dag mielonego mięsa, 2 łyżki pomidorowego koncentratu, sól, pieprz, 200 ml soku pomidorowego.

  • Calzone z pieczarkami

    Pizza w kształcie pieroga cieszy się u nas dużą popularnością. W zależności od rodzaju nadzienia możemy otrzymać różne wersje tego dania. Wybierz swoją ulubioną i ciesz się smakiem!

  • Trzy przekąski dla miłośników pizzy

    Jak pokazują badania, pizza to jedno z najpopularniejszych i najczęściej spożywanych dań typu fast food. Jeśli jednak szukamy alternatywy dla tego posiłku, a jednocześnie nie chcemy rezygnować z uwielbianego smaku, to warto sięgnąć po kilka przepisów na dania i przekąski, które z pewnością przypadną do gustu każdemu „pizzożercy”.

  • Dieta bezglutenowa - z czym to się je?

    ...było największym wyzwaniem? Marta Szloser: - Dla mnie wyzwaniem obiadowym było ciasto na pierogi, ale kiedy odkryłam przepis na pierogi zaparzane z mąki pszennej, postanowiłam zrobić takie w wersji(...) dopracować i zamieścić w książce. Wanda Gąsiorowska: - Jeśli miałabym wskazać dania pracochłonne, wymagające powtórek, to były to niewątpliwie pierogi, którym Marta stawiła czoła tak skutecznie, że...

  • Mąka na święta – jak wybrać właściwą?

    Już wkrótce zabłyśnie pierwsza gwiazdka, a my siądziemy przy wigilijnym stole i rozpoczniemy wspólne świętowanie z najbliższymi. Zanim to jednak nastąpi, przed nami czas przeznaczony na przygotowanie licznych i urozmaiconych potraw. Na szczycie listy zakupów zapewne pojawi się mąka – królowa świąt, bez której nie mogłyby powstać tradycyjne uszka i pierogi czy świąteczne ciasta. Jej odpowiedni...

  • Pyszności na cały tydzień

    .... Znasz inicjatywę, która potrzebuje wsparcia? Masz możliwość pomagać, a nie wiesz komu? Wejdź na pomagam.interia.pl i wprawiaj z nami dobro w ruch! Pierogi z kaszą i boczkiem Sposób(...). Ciasto rozwałkuj, wytnij szklanką kółka, kładź farsz i formuj pierogi. Gotuj we wrzątku 5 minut od wypłynięcia na powierzchnię. Podawaj z masłem i szczypiorem.  *** #POMAGAMINTERIA Inżynierowie...

  • Sycylijskie calzone z mięsem mielonym

    ...rozwałkuj jak placek na pizzę. Posmaruj je sosem. Na połowie każdego placka rozłóż farsz. Posyp go serem, przykryj drugą połową ciasta i mocno zlep brzegi. 4. Wierzchy posmaruj oliwą, posyp oregano. Pierogi...

  • Proste przepisy na każdy dzień tygodnia

    .... Posyp startym na tarce serem, ułóż na wierzchu pokrojony boczek i paprykę. Piecz 15 minut w temp. 210°C. Gotowe pizze posyp szczypiorkiem. Polskie pierogi podsmażane 1. Mięso z kurczaka(...) zimną wodę. Zagnieć ciasto i odstaw na 30 minut. Rozwałkuj, szklanką wytnij kółka. Ułóż kulki farszu na środku każdego krążka i zlep pierogi. Gotuj w osolonym wrzątku 5 minut od wypłynięcia. Zrumień na...

Artykuły na temat: pierogi pizza
  • Calzone - włoski pieróg

    Calzone to włoska pizza zwinięta w pieróg. Jest pyszna zarówno na ciepło, jak i na zimno.

  • Dania kuchni włoskiej cieszą się w Polsce popularnością nie od dziś. Jak wskazuje „Raport 2013, Rynek Gastronomiczny w Polsce”, smaki pochodzące z kraju pizzy i makaronów, odpowiadają bardzo szerokiej rzeszy konsumentów. Pizza powoli staje się w naszym kraju potrawą narodową. Wszyscy doskonale zdają sobie sprawę z tego, że danie to pochodzi z Włoch. Ale czy wiedzą, że było także ulubionym przysmakiem polskiego króla?Korzenie pizzy sięgają starożytności, jej pierwowzór podawali już...

  • Pieróg ze szpinakiem i serami

    Z indykiem.

  • Jedzą ją robotnicy, studenci i biznesmeni. Mowa oczywiście o pizzy - najpopularniejszym na świecie daniu włoskiej kuchni. Jak ją przygotować, aby była naprawdę smaczna i wyjątkowa? Fot. 123RF/Picsel Korzenie pizzy sięgają starożytności, jej pierwowzór podawali już starożytni Egipcjanie, Grecy czy Rzymianie. Pierwotnie był to płaski chleb posmarowany oliwą, czosnkiem, posypany ziołami, którym żywiła się uboga ludność. Początek dynamicznej kariery pizzy rozpoczął się jednak za sprawą odkrycia...

  • Poker i pierogi

    ...? - Pierogi. Żartujesz? Nie wyobrażam sobie ciebie lepiącego pierogi! Chyba potrafisz je tylko odgrzać... - Moja babcia je robiła, Julita też umie. To jak lepienie 300 malutkich nadziewanych pizz...

  • Tę niezwykle prostą potrawę wymyślili biedacy. Dziś chyba nie ma na świecie nikogo, kto by chociaż raz w życiu jej nie skosztował. Jedzą ją robotnicy, studenci, biznesmeni a także bogacze. Mowa oczywiście o pizzy - najpopularniejszym na świecie daniu włoskiej kuchni. Fot. 123RF/Picsel Historia pizzy ma grubo ponad tysiąc lat. Wcześniej pieczone placki powszechnie znane były w starożytnej Grecji; podawano je również z okazji urodzin faraonów w Egipcie. Po raz pierwszy słowo pizza (łacińskie...

  • "Pierogi z pieca" wygrały na Mazowszu

    Pierwszym daniem, które zakwalifikowało się do finału konkursu "Polskie danie dla Europy" zostały "Pierogi z pieca" autorstwa Pani Magdaleny Wenzel z Warszawy.

  • Polska pierwszym krajem w Europie, w którym debiutuje nowy styl pizzy na ręcznie wyrabianym cieście Fot. materiały prasowe Pizza Hut wprowadziła do oferty nowe ręcznie wyrabiane ciasto na zakwasie w stylu San Francisco, które debiutuje w restauracjach na terenie całego kraju. Przepis został opracowany przez zespół szefów kuchni, naukowców i ekspertów z całego świata, w tym z Polski. Rzemieślnicza pizza zdobywa rynek Pomysł stworzenia kompletnie nowego stylu ciasta do pizzy pojawił się w...

  • Fantazyjne pierogi

    Niebanalny farsz na pierogi? Może z boczkiem i migdałami lub mozzarellą i oliwkami?

  • Trudno wyobrazić sobie polską kuchnię bez pierogów. To niemal narodowe danie, które na całym świecie kojarzy się z naszym krajem. Fot. 123RF/Picsel W Polsce pojawiły się około XIII wieku, przywędrowały ponoć z Dalekiego Wschodu, a sprowadzono je przez Ruś Kijowską. Najstarszy zapis przyrządzania pierogów znalazł się na kartach pierwszej polskiej książki kucharskiej, czyli Compendium ferculorum z 1682. Znalazł się tam przepis na pierogi z mięsem, a konkretnie z farszem z nerek, łoju oraz...

Wideo na temat: pierogi pizza
  • Doskonałe calzone z warzywami

    Kochasz włoską kuchnię, ale nie możesz też żyć bez polskiej? W takim razie calzone z warzywami jest w sam raz dla ciebie. Calzone to pizza w formie pieroga, którą możesz nadziać warzywami lub innymi dodatkami, w zależności od własnej fantazji. Calzone z warzywami to pyszna i zdrowa przekąska idealnie nadająca się na obiad lub lunch w pracy.