• Informacje na temat:

    pierogi pieczone z słodka kapustą

Przepisy na temat: pierogi pieczone z słodka kapustą
  • Pieczone pierogi ze słodką kapustą

    Polecane przez blogerkę - Justynę Osiecką-Sułek

  • Kolejne smaki dzieciństwa :) najlepiej smakują na ciepło posypane odrobiną soli i polane masłem!

  • Ziemniaki bronią się, bo są smaczne!

    ...: 1. Podsmaż na maśle pokrojone papryki, cebulę i mieloną paprykę (2-3 minuty). Dodaj przecier i podsmaż. Dodaj mięso i bulion, wymieszaj, duś 60 minut. 2. Ziemniaki wymieszaj z kapustą, jajkami i mąką...

  • Przepis wart wypróbowania: "Pieczone pierogi z kapustą"

  • Pomysły na śniadanie, obiad i kolację

    ...miękkości w temp. 180°C. Podawaj z mięsem, posypane resztą natki pietruszki.   Pierogi z kapustą Sposób przygotowania 1. Mąkę wymieszaj z solą, wodą i masłem. Zagnieć ciasto i odstaw, przykryte(...), wymieszaj z rozdrobnionym twarogiem. Ciasto rozwałkuj, wytnij krążki, ułóż farsz i zlep brzegi. Gotowe pierogi gotuj w osolonym wrzątku kilka minut od wypłynięcia. Boczek pokrój drobno i zrumień na...

  • Wypróbowany przepis na "Pieczone pierogi z kapustą"

  • Pyszności na cały tydzień

    .... Znasz inicjatywę, która potrzebuje wsparcia? Masz możliwość pomagać, a nie wiesz komu? Wejdź na pomagam.interia.pl i wprawiaj z nami dobro w ruch! Pierogi z kaszą i boczkiem Sposób(...). Ciasto rozwałkuj, wytnij szklanką kółka, kładź farsz i formuj pierogi. Gotuj we wrzątku 5 minut od wypłynięcia na powierzchnię. Podawaj z masłem i szczypiorem.  *** #POMAGAMINTERIA Inżynierowie...

  • Ciasto jest niezwykle smaczne,proste do zrobienia,bardzo fajnie się wałkuje,nie trzeba zbytnio się wysilać.Z nadzieniem można eksperymentować u mnie akurat wersja świąteczna z kapustą i pieczarkami.

  • Świąteczne przysmaki

    ...wątróbkę. Całość zmiel dwukrotnie w maszynce. Wbij żółtka i dodaj ubite białka. Przypraw. Formę posmaruj smalcem i posyp bułką tartą. Piecz 1,5 godz. w temp. 180°C.  Pierogi Sposób...

  • Weekend spędziłam przy tych właśnie pierożkach,ale szuflada zamrażarki jest zapełniona,starczy na święta i Sylwka też ;-) A tu znajdziecie nadziane szpinakiem i fetą: https://smaker.pl/przepis-pieczone-pierogi-ze-szpinakiem-i-feta,168466,slodkoslodka83.html

Artykuły na temat: pierogi pieczone z słodka kapustą
  • Pieróg obfitości

    Szukasz pomysłu na wigilijne potrawy? Spróbuj pierogów z soczewicą, gryką lub lekko obgotowaną białą kapustą.

  • Przygotowane według przepisu Beaty Śniechowskiej będą ciekawą alternatywą dla tradycyjnych, gotowanych pierogów. Równie dobrze smakują na ciepło i na zimno. Składniki: Ciasto: Ok. 180 g masła w temperaturze pokojowej 600 g mąki pszennej + dodatkowo do podsypywania 3 jajka 150 g śmietany 18% 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Farsz: 300 g posiekanej, kiszonej kapusty 100 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego Do...

  • Siostra Anastazja: Nie można co do joty kierować się przepisem

    ...zwyczaj, że w święto (tylko nie w Boże Narodzenie) czy w niedzielę były pierogi na śniadanie - z serem albo z kapustą. Później trafiła siostra do zakonu i tam uczyła się gotować. Od kogo nauczyła się...

  • Trudno wyobrazić sobie polską kuchnię bez pierogów. To niemal narodowe danie, które na całym świecie kojarzy się z naszym krajem. Fot. 123RF/Picsel W Polsce pojawiły się około XIII wieku, przywędrowały ponoć z Dalekiego Wschodu, a sprowadzono je przez Ruś Kijowską. Najstarszy zapis przyrządzania pierogów znalazł się na kartach pierwszej polskiej książki kucharskiej, czyli Compendium ferculorum z 1682. Znalazł się tam przepis na pierogi z mięsem, a konkretnie z farszem z nerek, łoju oraz...

  • Nazywany jest kapustą liściastą lub bezgłową - ponieważ przypomina kapustę i należy do tej samej rodziny warzyw co ona. Ale w smaku i obróbce termicznej zbliżony jest do szpinaku. Jarmuż uważany jest za jedno z najzdrowszych warzyw. Ma mnóstwo prozdrowotnych substancji, w tym m.in. działających przeciwzapalnie, antynowotworowo, sporo witaminy C (więcej ma jedynie papryka i natka pietruszki...

  • W pierogach, pasztecikach, krokietach lub solo - kapusty pod różnymi postaciami po prostu nie może braknąć na wigilijnym stole. Jak ją przygotować, aby była naprawdę smaczna? Fot. 123RF/Picsel Powszechnie sądzi się, że polska tradycja wigilijna przewiduje obowiązkową obecność dwunastu potraw. Według jednych podań mają one symbolizować ilość miesięcy w roku, według innych - liczbę Apostołów. Tymczasem w tradycji staropolskiej wieczerza wigilijna składała się z dziewięciu dań na dworach...

  • Polska babka

    ...również bar mleczny, w którym spróbuje prostych, ale przepysznych dań takich jak pierogi czy kapustę zasmażaną. Nad ranem odwiedzi najstarszą piekarnie w Warszawie - Piekarnię Piwoński, co przypomni mu...

  • Z dodatkiem grzybów lub grochu. Solo, w pierogach, krokietach lub pasztecikach. Bez względu na formę podania, kapustę znajdziemy niemal na każdym wigilijnym stole. Fot. 123RF/Picsel Kapusta kiszona uważana jest za polskie superfood, gdyż cechuje się zawartością mnóstwa dobroczynnych bakterii kwasu mlekowego i bardzo niską kalorycznością (ok. 20 kcal w 100 gramach) dlatego polecana jest wszystkim osobom na diecie. Warto podkreślić, że podczas procesu kiszenia substancje odżywcze z warzyw...

  • Niedoczynność tarczycy

    ...!  Węglowodanów prostych, które są szybko trawione i powodują tycie. Zawierają je: białe pieczywo, makarony, pierogi, biały ryż, słodycze, dżemy, słodkie napoje, owoce, zwłaszcza bardzo słodkie. Fast...

  • Pierogi goszczą w naszym jadłospisie na co dzień i są uważane za jedno z tradycyjnych dań słowiańskiej kuchni. Nie może ich zabraknąć też na naszym wigilijnym stole, dlatego warto poznać kilka przepisów na smaczne, jarskie pierogi idealne na wigilijny stół. Fot. 123RF/Picsel Pierogi to jedno z tych świątecznych dań, które kocha niemal każdy. Serwując pierogi, możemy mieć pewność, że kulinarne oczekiwania naszych gości nie zostaną zawiedzione. Polskie pierogi doceniają nawet najbardziej...