• Informacje na temat:

    pierogi na głęboki olej

Przepisy na temat: pierogi na głęboki olej
  • Pierogi z dorszem i kapustą

    .... Pierogi smaż na głębokim tłuszczu z obu stron na rumiano. (...) z ciepłym mlekiem, 5 łyżkami mąki i cukrem. Odstaw do wyrośnięcia. Pozostałą mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj zaczyn, olej, 1 jajko i szczyptę soli. Wyrób elastyczne ciasto. Odstaw je pod przykryciem na...

  • Klepiskowy pieróg z Szynką z Kociewskiej Spiżarni

    ...ponownie wyrobić, rozwałkować i uformować placki wielkości deserowego talerzyka. Na placki nałożyć farsz i skleić pierogi. Usmażyć na rozgrzanym głębokim oleju na złoty kolor i odsączyć na papierowym(...) - 3 średnie szt. olej - 3 łyżki masło - 1 łyżka sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy, majeranek do smaku olej do smażenia pierogów Przygotowanie: 1. Z mąki, drożdży i wody zarobić...

  • Pierogi z cukinią i mozarellą

    ...cukinię pokroić w podłużne, cienkie plastry, sparzyć we wrzątku i schłodzić w zimnej wodzie. Cebulę pokroić w cząstki, zeszklić na oleju i dodać pierogi. Po krótkim smażeniu podawać. Dekorować plastrami cukinii. Pierogi można smażyć na głębokim tłuszczu. Czas przygotowania: 1 h 20 min. Przepis na 6 osób.

  • Krokiety z ruskim nadzieniem - przysłała Blabla

    ...0,5 kg ziemniaków; 0,5 twarogu półtłustego; 2 cebule; mleko; bułka tarta; mąka; jajka; sól; pieprz; olej do smażenia...

  • Pierożki inne niż wszystkie

    .... Unieś brzegi ciasta, skręć ponad farszem, formując sakiewki. Smaż w głębokim oleju (razem 20 minut). Po wyjęciu osącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. *** #POMAGAMINTERIA 1 czerwca(...). Pokrojone warzywa usmaż na oleju.  Wymieszaj z tofu oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Przypraw sosem sojowym, pieprzem i ew. solą. Ciasto rozwałkuj. Potnij na kwadraty. Na każdy nałóż farsz. Boki...

Artykuły na temat: pierogi na głęboki olej
  • Czebureki - tatarskie pierogi

    Sposób przygotowania: 1. Mąkę przesiać do miski. Żółtko wymieszać z 3/4 szklanki wody i 1/2 łyżeczki soli, małymi porcjami dodawać do mąki, wyrobić, by powstała kruszonka. Dodać olej, zagnieść(...) cienkie placki. Na połowie każdego placka rozsmarować farsz, złożyć, mocno skleić. Smażyć w głębokim tłuszczu, najpierw z jednej, potem z drugiej strony. Zobacz także:

  • Tradycyjne potrawy to element, bez którego chyba nikt nie wyobraża sobie wigilijnej, uroczystej kolacji w gronie najbliższych. Zgodnie z obyczajami, na świątecznym stole zawsze powinno znaleźć się 12 dań, a wśród nich nie może zabraknąć m.in. karpia pod różnymi postaciami, czerwonego barszczu oraz… pierogów. Szczególnie ta ostatnia pozycja uznawana jest za typowo polską, tradycyjną potrawę. Czy słusznie? Sami zobaczcie. Fot. Materiały zdjęciowe Winiarnia ZamojskaPolskie pierogi, gruzińskie...

  • Pierogi z kiszoną kapustą

    Wiele osób woli pierogi podawane bezpośrednio z garnka z wrzącą wodą. Ja jestem łasy na chrupiące rzeczy, więc i tak na ogół dosmażam je na patelni. Przekonasz się, że przygotowanie większych partii zajmuje relatywnie mniej czasu.

  • Polski i zagraniczny przemysł coraz mocniej zwraca uwagę na to, jak negatywny wpływ na środowisko ma produkcja i używanie plastiku. W odpowiedzi na ten problem, producent Oleju Wielkopolskiego, jako pierwszy na polskim rynku w kategorii olejów jadalnych, wprowadza butelki pozyskane w 51% z materiałów z recyklingu. Fot.123RF/Picsel Olej Wielkopolski będzie pionierem w tej dziedzinie, gdyż jako pierwszy w Polsce wprowadzi olej w butelkach z 51% RPET. Produkcja w nowych opakowaniach rozpocznie...

  • Duszona kapusta ze smażonymi pierogami

    Kapustę oczyść i drobno poszatkuj. Przełóż do garnka i zalej 2 szklankami wody. Następnie dodaj trochę soli i gotuj przez 10 minut, co jakiś czas mieszając. Na głębokiej patelni rozgrzej olej(...) koniec dodaj drobno posiekany koperek. Kapustę wyłóż na talerze. Na wierzchu ułóż przesmażone na złoty kolor pierogi z mięsem (możesz je posypać podsmażonymi kawałkami boczku).

  • Któż nie pamięta smaku pierogów z truskawkami, przygotowanych przez babcię? Dla nas to najprawdziwszy smak wakacji. Pamiętajcie jednak, że pierogi na słodko to nie tylko te truskawkami, ale również cała masą innych receptur, które przypominają nasi użytkownicy! Fot. 123RF/Picsel Nie ma co dyskutować: Polacy uwielbiają pierogi. Od kilku lat potrawa ta podbija również światowe salony. Amerykanie, Anglicy, czy tez Australijczycy zachwycają się smakiem naszych ruskich lub pierogów z kapustą i...

  • Ukraińskie smaki: Pierogi

    W kuchni ukraińskiej ciasto na pierogi można przygotować na dziesiątki sposobów, na przykład na maśle, zaparzane i na kefirze (moje ulubione, najlepsze do pierogów na słodko). Znane są również różne rodzaje farszu. Pamiętaj, że ciasto na pierogi powinno być elastyczne jak plastelina; nie może lepić się do rąk. Możesz dodać do niego odrobinę masła. W zależności od rodzaju mąki proporcje składników...

  • Wybranie odpowiedniego oleju może stanowić nie lada wyzwanie. W końcu nie każdy z nich nadaje się do smażenia, a niektóre możemy spożywać tylko na zimno. Podpowiadamy, w jaki sposób najlepiej je stosować. Fot. 123RF W ostatnich latach, coraz więcej osób stara się odżywiać w świadomy sposób. Czytamy etykiety, kupujemy ekologiczne produkty i unikamy fast-foodów, a wszystko po to, by jak najdłużej cieszyć się pełnią zdrowia. Czasem zdarza się, że nawet zdrowy produkt, gdy jest źle wykorzystany,...

  • Pieróg obfitości

    .... Ciasto rozwałkuj, szklanką wykrawaj krążki, nakładaj farsz i zlepiaj. Pierogi wrzucaj na osolony wrzątek. Gdy ostygną, odsmaż na oleju. Możesz też smażyć je w głębokim tłuszczu. Wtedy osącz każdy(...). Ewentualnie: tłuszcz do głębokiego smażenia. Mąkę zalej w misce 1/3-1/2 szklanki gorącej (ale nie wrzącej) wody i szybko wymieszaj łyżką. Dodaj olej oraz sól, wyrób gładkie ciasto. Odłóż je do lodówki...

  • Trudno wyobrazić sobie polską kuchnię bez pierogów. To niemal narodowe danie, które na całym świecie kojarzy się z naszym krajem. Fot. 123RF/Picsel W Polsce pojawiły się około XIII wieku, przywędrowały ponoć z Dalekiego Wschodu, a sprowadzono je przez Ruś Kijowską. Najstarszy zapis przyrządzania pierogów znalazł się na kartach pierwszej polskiej książki kucharskiej, czyli Compendium ferculorum z 1682. Znalazł się tam przepis na pierogi z mięsem, a konkretnie z farszem z nerek, łoju oraz...