• Informacje na temat:

    pierogi m gessler

Przepisy na temat: pierogi m gessler
  • Owocowe szaleństwo

    Już są! Pyszne jagody, słodkie poziomki i soczyste czereśnie. Owocowych deserów Magdy Gessler nie ma co sobie żałować. Potem będziemy za nimi tęsknić!

  • Tort dla mojej 15 latki :) Kolorowy,slodki spodoba sie nie tylko dzieciom...bardzo szybki w wykonaniu,posluzylam sie gotowymi produktami ale efekt koncowy jest cacy...

  • Gotowanie to moja wielka pasja

    ...kulinarnych, których jestem prawdziwą fanką. Czy mam swojego guru? Niejednego! Gordon Ramsay, Jamie Olivier, Magda Gessler, Ewa Wachowicz... Są dla mnie prawdziwą inspiracją. Za to w dzieciństwie moim...

  • Malutkie, kruche, kolorowe ciasteczka maślane.

  • Dziś mam dla Was pyszne ciastka owsiane podane w 3 smacznych wersjach: z m&m, czekoladą mleczną i słonecznikiem. Oczywiście możecie przyrządzić je ze swoimi ulubionymi dodatkami, np. suszonymi owocami, białą czekoladą, kokosem itp. Idealne na deser, pasują do kawki czy ciepłego kakao, w sam raz do pochrupania, gdy złapie nas mały głód.

  • Ciastka owsiane z m&ms

  • Zabawne, urocze ciacha! Klasyczny amerykański przepis na te ciasteczka za bazę ma ciasto kruche. Ja jednak zdecydowanie polecam upiec je na płatkach owsianych – są chrupiące, bardziej aromatyczne i zdrowsze. Ja zajadam je w ilościach hurtowych... dlatego piekę także w ilościach hurtowych!

  • Zdrowa, warzywna sałatka z makaronem, która może stać się samodzielnym daniem lub dodatkiem do obiadu. O tej porze roku do zrobienia tej sałatki użyłam warzyw mrożonych, ale w lecie najlepiej wykorzystać świeże warzywa. Polecam!

  • uwielbiam udane eksperymenty

  • Wypróbowany przepis na "Pulpety w sosie pieczarkowy m"

Artykuły na temat: pierogi m gessler
  • Świąteczny stół u Magdy Gessler

    ...przez 60 minut w temperaturze 180°C. Podczas pieczenia podlewaj powstałym sosem. Po upieczeniu podziel karpia. Udekoruj natką, pomidorkami koktajlowym i pieczarkami. Skrop cytryną. Pierogi(...) ciasto. Następnie podziel je na dwie części i zawiń w folię. Wałkuj porcjami, szklanką wykrawaj kółka, na środek kładź łyżkę nadzienia i zlepiaj pierogi. Gotuj w osolonej wodzie ok. 2 minut od wypłynięcia...

  • Magda Gessler, jak mało kto, wpłynęła na kształt polskiej gastronomii. Nic więc dziwnego, że nasi użytkownicy bardzo chętnie korzystają z jej przepisów. Fot. 123RF/Picsel W ostatnich latach to Magda Gessler w najwyższym stopniu kreuje kulinarne gusta naszych rodaków. Dzięki niej wielu z nas zaczęło zwracać zdecydowanie większą uwagę na to, co zjadamy. Co więcej, to właśnie Magda Gessler nauczyła Polaków doceniać tradycyjne, regionalne produkty i potrawy. Restauratorka ma ogromną rzeszę fanów...

  • Magda Gessler uruchomiła kanał na YouTube

    Fani Magdy Gessler będą mogli przygotować dania na Boże Narodzenie razem ze swoją idolką. Kreatorka smaku właśnie otworzyła kanał na YouTube, bo zależy jej na tym, by Polacy mieli dostęp do jej prawdziwych przepisów i nie korzystali z tych fałszywych, sygnowanych jej nazwiskiem.

  • Magda Gessler zabrała już widzów w kulinarną podróż po Peru. Tym razem z ekipą TVN Style w aż dwóch dokumentach odkryje tajniki kuchni z różnych rejonów Meksyku. Burrito, nachos, tacos, papryczki chili, fasola, enchiladas, kukurydza, salsa… Po prostu palce lizać! Kuchnia meksykańska kojarzy się z kolorami, intensywnymi zapachami, pachnącymi przyprawami oraz celebrowaniem w gronie rodziny i znajomych. W Meksyku kulinaria stanowią bardzo ważny element codziennego życia i są kluczem do poznania...

  • Magda Gessler: polska kuchnia to największa kuchnia fusion na świecie

    Kuchnia to jest dziedzictwo narodowe, to część kultury. Poza tym to jest część rytuału, który zbliża do siebie - podkreśla Magda Gessler, z którą będzie można spotkać się na wrocławskich targach Pyszna Polska.

  • Zarówno na Podlasiu, jak i na Lubelszczyźnie potrawy tradycyjne silnie nawiązują do tradycji wiejskiej. Łączą w sobie wpływy różnych narodowości zamieszkujących te regiony. Kapuśniak lubelski jest zawiesisty, gęsty i smakowity. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na Podlasiu często można natrafić na inspiracje białoruską i litewską kuchnią. Charakteryzują się one częstym wykorzystywaniem warzyw bulwiastych, szczególnie ziemniaków. Popularne w tych rejonach są dania takie jak pierogi, placki i naleśniki....

  • Przewodnik po smacznej Polsce Magdy Gessler

    Magda Gessler przygotowała regionalny przewodnik kulinarny „Smaczna Polska”. Pięknie wydana książka zawiera regionalne produkty z całego kraju i najlepsze tradycyjne przepisy. Oto skrócony przewodnik po polskich smakach.

  • W książce znajduje się blisko 60 przepisów pochodzących z czterech ostatnich sezonów programu Kuchenne Rewolucje. Dzięki nim przygotujesz sycące zupy, aromatyczne mięsa, wyśmienite desery. Niech Twoją kuchnię wypełni kusząca woń świeżych ziół, pełne kolorów warzywa i owoce, wyraziste smaki mięs. Magda Gessler, najbardziej znana polska restauratorka i kreatorka smaku, zdradza przepisy, które odmieniły kulinarne oblicze Polski. Zainspiruj się i zrewolucjonizuj kuchnię w swoim domu! Gulasz z...

  • "Pierogi z pieca" wygrały na Mazowszu

    Pierwszym daniem, które zakwalifikowało się do finału konkursu "Polskie danie dla Europy" zostały "Pierogi z pieca" autorstwa Pani Magdaleny Wenzel z Warszawy.

  • Tradycyjne potrawy to element, bez którego chyba nikt nie wyobraża sobie wigilijnej, uroczystej kolacji w gronie najbliższych. Zgodnie z obyczajami, na świątecznym stole zawsze powinno znaleźć się 12 dań, a wśród nich nie może zabraknąć m.in. karpia pod różnymi postaciami, czerwonego barszczu oraz… pierogów. Szczególnie ta ostatnia pozycja uznawana jest za typowo polską, tradycyjną potrawę. Czy słusznie? Sami zobaczcie. Fot. Materiały zdjęciowe Winiarnia ZamojskaPolskie pierogi, gruzińskie...