• Informacje na temat:

    pieróg smażony

Przepisy na temat: pieróg smażony
  • Pierogi z łososiem

    Prawdziwa gratka dla miłośników pierogów. Idealnie sprawdzą się również na bardziej uroczysty obiad.

  • Pieczone pierogi z warzywami

    Pierogi w nieco innej, ale równie smacznej wersji. Nadzienia zadowolą smakiem wszystkich!

  • Uszka i pierogi

    Każda gospodyni ma swoje własne, sprawdzone przepisy na ciasto na pierogi czy uszka z grzybami. My prezentujemy uniwersalne, proste receptury, dzięki którym świąteczne dania na pewno się udadzą.

  • Sekret udanych klusek i pierogów

    Pierogi niekiedy „lubią” się rozpadać, kluski sklejać, a będące ich podstawą ciasto często przywiera do wałka. Co robić, aby uniknąć takich wpadek podczas przygotowywania specjałów kuchni polskiej?

  • Smażone pierożki

    Lubisz pierogi? Takie jeszcze bardziej podbiją twoje serce!

  • Pierogi z kapustą i grzybami

    Tradycyjne polskie pierogi z kapustą i grzybami to danie, którego nie może zabraknąć na świątecznym stole. Dla wielu to jedna z najsmaczniejszych wigilijnych potraw!

  • Pierogi ze szpinakiem

    Dzieci lubią pierogi - najczęściej te ze słodkim farszem albo ruskie. Warto wprowadzić im do jadłospisu trochę inne smaki.

  • Pierogi z grzybami

    ..., zaklejaj. Gotuj pierogi kilka minut w osolonej wodzie. Podawaj posypane natką i podsmażonymi grzybkami.  

  • Pierogi z ziemniaków

    Smaczne i chrupiące!

  • Pierogi z botwiną

    Bardzo smaczne!

Artykuły na temat: pieróg smażony
  • Pierogi piernikowe

    Szukasz inspiracji na nietypowe danie świąteczne? Polecamy przepis na słodkie pierogi piernikowe!

  • Basta! Pomyślał Kevin Aiston, kiedy usłyszał od kolejnego Polaka: Przecież Wielka Brytania nie ma żadnej przyzwoitej kuchni. Postanowił rozprawić z wszelkimi stereotypami w swojej najnowszej książce „Kevin sam … w kuchni. Nie tylko Fish & Chips”. Na pierwszy ogień wziął English breakfast, które złą sławę ma nie tylko w Polsce: „Podobną opinię ma na świecie polski kotlet schabowy. Z ziemniakami z wody polanymi okrasą, pospanymi koperkiem. Tak naprawdę jest pyszny! Zawsze, kiedy jadę pociągiem...

  • Pierogi z bobem

    Odskocznia od pierogów z tradycyjnym farszem? Przepis na pierogi z bobem to prawdziwy kulinarny majstersztyk!

  • Na polskich stołach od lat królują zasmażane pierogi i kotlet schabowy w chrupiącej panierce. Można wiele mówić o niezdrowych przyzwyczajeniach Polaków, ale prawda jest taka, że nasza dieta szybko się nie zmieni, ponieważ uwielbiamy smażone potrawy. Zamiast więc walczyć z gustami kulinarnymi, zacznijmy od „odchudzenia” naszego tradycyjnego menu. Dietetyczna jajecznica Jajka zawierają świetnie przyswajalne białko (które zaspokaja apetyt i zwiększa uczucie sytości), przyspieszają przemianę...

  • Czebureki - tatarskie pierogi

    Między tańcem a tańcem trzeba coś przegryźć. Najlepsze są małe przekąski.

  • Pierogi zna każdy Polak i niemal każdy turysta odwiedzający nasz kraj. Skąd się wzięły? Fot. 123RF/Picsel W Polsce pojawiły się około XIII wieku, przywędrowały ponoć z Dalekiego Wschodu, a sprowadzono je przez Ruś Kijowską.   Najstarszy zapis przyrządzania pierogów znalazł się na kartach pierwszej polskiej książki kucharskiej, czyli Compendium ferculorum z 1682. Znalazł się tam przepis na pierogi z mięsem, a konkretnie z farszem z nerek, łoju oraz „zieloności". Kolejne przepisy to już pierogi...

  • Duszona kapusta ze smażonymi pierogami

    ...koniec dodaj drobno posiekany koperek. Kapustę wyłóż na talerze. Na wierzchu ułóż przesmażone na złoty kolor pierogi z mięsem (możesz je posypać podsmażonymi kawałkami boczku).

  • Trudno wyobrazić sobie polską kuchnię bez pierogów. To niemal narodowe danie, które na całym świecie kojarzy się z naszym krajem. Fot. 123RF/Picsel W Polsce pojawiły się około XIII wieku, przywędrowały ponoć z Dalekiego Wschodu, a sprowadzono je przez Ruś Kijowską. Najstarszy zapis przyrządzania pierogów znalazł się na kartach pierwszej polskiej książki kucharskiej, czyli Compendium ferculorum z 1682. Znalazł się tam przepis na pierogi z mięsem, a konkretnie z farszem z nerek, łoju oraz...

  • Pierogi z kapustą i grzybami

    Przepis na prawdziwy klasyk wigilijnych stołów - pierogi z kapustą i grzybami.

  • Przygotowane według przepisu Beaty Śniechowskiej będą ciekawą alternatywą dla tradycyjnych, gotowanych pierogów. Równie dobrze smakują na ciepło i na zimno. Składniki: Ciasto: Ok. 180 g masła w temperaturze pokojowej 600 g mąki pszennej + dodatkowo do podsypywania 3 jajka 150 g śmietany 18% 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Farsz: 300 g posiekanej, kiszonej kapusty 100 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego Do...

Zdjęcia na temat: pieróg smażony
Wideo na temat: pieróg smażony
  • Przepis na pierogi leniwe

    Pierogi leniwe - smak dzieciństwa! Któż nie zajadał się tymi pysznymi leniwymi kluseczkami, wypełnionymi smakiem twarożku. Wielu z nas jest przekonanych, iż przygotowywanie ich jest męczące. Przeciwnie, w kilka chwil można przygotować te przepyszne kluski, którymi potem może zajadać się cała rodzina - zwłaszcza, gdy są apetycznie okraszone bitą śmietaną, cukrem, masłem lub smażoną bułką tartą. Niewielu z nas wie, iż pierogi leniwe to nie są kopytka - różnią się zawartością twarogu! Poznajcie...

  • Przepis na pierogi leniwe

    Pierogi leniwe - smak dzieciństwa! Któż nie zajadał się tymi pysznymi leniwymi kluseczkami, wypełnionymi smakiem twarożku. Wielu z nas jest przekonanych, iż przygotowywanie ich jest męczące. Przeciwnie, w kilka chwil można przygotować te przepyszne kluski, którymi potem może zajadać się cała rodzina - zwłaszcza, gdy są apetycznie okraszone bitą śmietaną, cukrem, masłem lub smażoną bułką tartą. Niewielu z nas wie, iż pierogi leniwe to nie są kopytka - różnią się zawartością twarogu! Poznajcie...

  • Przepis na pierogi leniwe

    Pierogi leniwe - smak dzieciństwa! Któż nie zajadał się tymi pysznymi leniwymi kluseczkami, wypełnionymi smakiem twarożku. Wielu z nas jest przekonanych, iż przygotowywanie ich jest męczące. Przeciwnie, w kilka chwil można przygotować te przepyszne kluski, którymi potem może zajadać się cała rodzina - zwłaszcza, gdy są apetycznie okraszone bitą śmietaną, cukrem, masłem lub smażoną bułką tartą. Niewielu z nas wie, iż pierogi leniwe to nie są kopytka - różnią się zawartością twarogu! Poznajcie...