• Informacje na temat:

    pierniki na margarynie

Przepisy na temat: pierniki na margarynie
  • Domek z piernika

    ...rozwałkuj na papierze na grubość 5 mm, wytnij z niej okrąg, domek, gwiazdkę i gwiazdki. Piecz 15 minut w 180˚C. 2. Wymieszaj białko, sok z cytryny i cukier puder, ucieraj. Lukrem udekoruj pierniki.

  • Piernikowy tort

    Idealny tort na święta Bożego Narodzenia: aromatyczny piernik przełożony bitą śmietaną. Goście długo będą go wspominać!

  • Tradycyjne ciasta bożonarodzeniowe. Tym zajadano się pół wieku temu!

    Święta od pokoleń pachną niezmiennie tak samo: piernikiem, choinką i bakaliami. Wigilia zbliża się wielkimi krokami, pora więc poradzić się naszych mam i babć, jak przygotować tradycyjne wypieki. Można też skorzystać z naszych przepisów. Zatem do dzieła!

  • Polewa idealna: nie kupuj gotowej, zrób ją sama!

    Powoli przygotowujesz się do pieczenia ciast na świąteczny stół? Wpisujesz w notatnik tradycyjny piernik, ciasteczka czekoladowe i specjalnie dla kuzynki, która lubi eksperymentować – czekoladowe brownie z fasoli. Wszystkie te wypieki mają jedną cechę, która je łączy. – idealnie smakują z polewą!

  • Korzenne ciasteczka

    Najlepiej smakują zimą!

  • Pięć sposobów na deser z marchwią

    To podobno niej angielscy lotnicy zawdzięczali podczas wojny swoją niezwykłą skuteczność w namierzaniu samolotów wroga. Plotka głosiła bowiem, że poprawia wzrok. Choć mit ten został niedawno obalony, nie sposób odmówić jej mnóstwa innych właściwości zdrowotnych. O czym mowa? Oczywiście o marchewce!

  • Ciasto pachnące świętami

    ...świątecznych wypieków bez ulubionych powideł śliwkowych czy margaryny Palma, takiej samej, jakiej od niemal 50 lat używają nasze mamy i babcie. Samodzielnie przygotowane pierniki, makowce i inne wypieki...

  • Podaruj rodzinie zdrowe święta – zdrowe tłuszcze w świątecznych potrawach

    ​Tradycyjne świąteczne potrawy zawierają sporo tłuszczów, jednak nie oznacza to, że chcąc się prawidłowo odżywiać powinniśmy z nich całkowicie zrezygnować. Mądrze dobrane i stosowane w odpowiednich proporcjach, mogą przysłużyć się zdrowiu i dodatkowo wzbogacić smak dań. Wraz z ekspertką kampanii "Poznaj się na tłuszczach" podpowiadamy, jakie tłuszcze wybierać, przygotowując menu na Boże Narodzenie.

  • Czas przygotowania 1 h.

Artykuły na temat: pierniki na margarynie
  • Najprostszy piernik

    Przepyszny i prosty w wykonaniu piernik z gotowej mieszanki.Można dowolnie go udekorować i wzbogacić smak dodając bakalie, krem lub dżem.

  • Piernik z myślą o świętach

    Piernik im starszy, tym lepszy. Dlatego zawsze przypomnimy sobie o tej recepturze na długo przed świętami... Gotowe ciasto doskonale przechowuje się w lodówce - piernik trzeba jedynie szczenie owinąć folią, by nie chłonął zapachów.

  • Kakaowiec z jabłkami

    Wypiek idealny do poobiedniej kawy. Połączenie jabłek i czekolady - pycha!

  • Buraczane muffinki

    Połowę rodzynek zamień na kawałki ulubionej czekolady (gorzka, mlecznej lub białej), a zamiast cukru dodaj do ciasta płynny miód.

  • Piernik z dżemem

    Margarynę utrzeć z jajami i cukrem. Wsypać mąkę, przyprawić, dodać kakao, sodę i wymieszać. Do margaryny powoli dodawać sypkie składniki, mieszając. Później...

  • Bożonarodzeniowe słodkości krok po kroku

    Dżem czy marmolada? Masło ogrzane czy z lodówki? Lukier czy polewa? Oto kilka prostych rad, które pozwolą uniknąć kulinarnej wpadki przy przygotowywaniu świątecznych wypieków.

  • W czym ci się upiecze

    Sprawdź, jakie formy najlepiej nadają się do pieczenia.

  • Ciasta spod ciemnej gwiazdy

    Oprócz kakao, do ciemnych ciast warto dodać kawę, powidła lub coca-colę. Będą jeszcze pyszniejsze!

  • Wielkanocne ozdoby pełne słodyczy

    Pyszne dekoracje świątecznego stołu, które rozpływają się w ustach.

  • Ciasta z jabłkami

    Słodkie wypieki potrzebują odrobiny wilgotności. Zapewni im ją dodatek jabłek.

Zdjęcia na temat: pierniki na margarynie