• Informacje na temat:

    pierniki miękkie

Przepisy na temat: pierniki miękkie
  • Piernik przekładany

    ..., wsyp kaszę mannę oraz cukier. Gotuj i mieszaj, aż masa zgęstnieje. Potem ostudź. 4. Miękkie masło utrzyj mikserem na puch. Nie przerywając ucierania, dodawaj po łyżce ugotowanej kaszy. Placki...

  • Miękkie pierniki bez leżakowania

  • Świąteczny piernik

    Składniki: Na dwie keksówki: 3 i 1/2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 350 g płynnego miodu wielokwiatowego   250 g miękkiego masła  7 jajek od kur z wolnego wybiegu 6 czubatych(...): 2 słoiczki powideł śliwkowych np. Wiodąca marka Polewa: 150 g czekolady deserowej do wypieków np. WIODĄCA MARKA  10 łyżek kremówki Przygotowanie: 1. Miękkie masło ucieramy z cukrem na...

  • najlepsze pierniki własnego wyrobu, jakie kiedykolwiek jadłam :-) po upieczeniu są miękkie, po kilku dniach mogą zrobić się twardsze ale później znowu miękną. Zarówno same jak i nadziane marmoladą smakują obłędnie :-)

  • Miasteczko z pierników

    ...pół. Jedną część rozwałkować na grubość 2-3 mm. Za pomocą noża i szablonu wycinać domy (ciasto będzie się szybko robiło miękkie, można ew. dodać mąki). Domy układać na wyłożonych papierem do...

  • Święta bez pierniczków - święta stracone :). Zawsze pieczemy je około 2-3 tygodni przed świętami i czerpiemy z tego dużo przyjemności :).

  • Ciastka orzechowe z nutką piernika

    Składniki: po 15 dag mąki tortowej i mielonych orzechów włoskich 10 dag masła jajko 13 dag cukru pudru łyżka przyprawy do pierników sól łyżeczka proszku do pieczenia orzechy Przygotowanie: Mąkę wymieszaj z orzechami i proszkiem. Dodaj miękkie masło, cukier puder, jajko, szczyptę soli i przyprawę do pierników. Posiekaj nożem, zagnieć gładkie ciasto. Uformuj kulę, przykryj...

  • Miękkie od razu po upieczeniu

  • Składniki na 12 porcji: 10 dag zimnego masła; 15 dag mąki; 5 dag cukru pudru; 1 kg dyni; 6 jajek; 20 dag cukru; 1 łyżeczka cynamonu; 10 dag mąki tortowej; 20 dag mielonych migdałów; 4 łyżeczki proszku do pieczenia; 1/2 słoika marmolady pomarańczowej.

  • Miękkie pierniczki - ilovebake.pl

Artykuły na temat: pierniki miękkie
  • Piernik sułtański

    Przygotowanie: Wszystkie składniki ciasta dokładnie wyrób mikserem na jednolitą masę. Ciasto przykryj, odstaw do lodówki na dobę. Następnego dnia podziel ciasto na 4 części, każdą ułóż w osobnej foremce (tortownicy). Piecz po ok. 45 minut w temp. 180°C. Ostudź. Przygotuj krem: w rondelku zagotuj mleko, wsyp kaszę mannę i cukier, gotuj, aż masa zgęstnieje. Wystudź. Miękkie masło utrzyj mikserem...

  • Każdy z nas ma swoje ulubione ciasto bożonarodzeniowe, jednak za symbol świąt bezsprzecznie uznaje się pierniki. Jak je przygotować, aby były naprawdę smaczne? Odpowiedź na to pytanie znają nasi użytkownicy. Fot. 123RF/Picsel Boże Narodzenie to wyjątkowy czas w roku. Na te kilka niezwykłych dni znów stajemy się dziećmi. Tak samo jak one z radością wyglądamy pierwszej gwiazdki, z niecierpliwością rozpakowujemy prezenty i z tym samym smakiem zajadamy świąteczne potrawy. Oczywiście święta to...

  • Orzechowe pierniczki z lukrem

    Pachnące pierniki.

  • Staropolski piernik, jak Pan Bóg przykazał, wymaga niemal miesięcznych przygotowań. Dlatego bijemy w piernikowy dzwon! Jeśli dziś zabierzemy się do dzieła, to na świąteczny stół uda nam się podać prawdziwe, domowe pierniki. Choć mówi się o staropolskich piernikach, a myśli o piernikach toruńskich, warto pamiętać, że to charakterystyczne, aromatycznie przyprawione ciasto zawitało do Europy z Armenii, przywiezione przez mnicha Grzegorza Makarego. Makary został później kanonizowany, być może...

  • Keks królewski

    Sposób przygotowania: 1. Dzień przed pieczeniem ciasta rozcieńcz spirytus wodą (1:1). Przelej do słoika i wsyp posiekane bakalie. Zakręć słoik i odstaw na noc.  2. Obie mąki przesiej przez sito do miski. Dodaj proszek do pieczenia oraz cukier waniliowy i wymieszaj.  3. Miękkie masło utrzyj cukrem i miodem na masę. Dodaj jajka i szczyptę soli. Ponownie zmiksuj. Wymieszaj z suchymi składnikami...

  • Dawniej w każdym domu pojawiał się na stole jako nieodłączny element Bożego Narodzenia. Dzisiaj także, ale już często w uproszczonej formie – upieczony kilka dni przed świętami. A przecież nie taka jest jego tradycja. Fot. 123RF/Picsel Przedświąteczne kolejki w sklepach i praca wcale nie ułatwiają nam przygotowań do Bożego Narodzenia. Często zostawiamy pieczenie na ostatnią chwilę. Niepotrzebnie, bo można zacząć już miesiąc wcześniej. Piernik długodojrzewający daje nam taką możliwość. Robi...

  • Piernik sułtański

    Przygotowanie: Wszystkie składniki ciasta dokładnie wyrób mikserem na jednolitą masę. Ciasto przykryj, odstaw do lodówki na dobę. Następnego dnia podziel ciasto na 4 części, każdą ułóż w osobnej foremce (tortownicy). Piecz po ok. 45 minut w temp. 180°C. Ostudź. Przygotuj krem: w rondelku zagotuj mleko, wsyp kaszę mannę i cukier, gotuj, aż masa zgęstnieje. Wystudź. Miękkie masło utrzyj mikserem...

  • Piernik to ciasto, które najlepiej smakuje gdy trochę poleży. A co gdy zapomnimy przygotować go z wyprzedzeniem? Z pomocą przychodzi Beata Śniechowska i zdradza nam przepis na piernik, który można zjeść od razu po upieczeniu. Smacznego!     110 g masła40 ml oleju300 g płynnego miodu80 g cukru trzcinowego3 jajka350 g mąki tortowej (pszennej)2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżeczka sody oczyszczonej1,5 łyżki przyprawy piernikowej skórka otarta z 1 pomarańczy Do dekoracji 2-3 łyżki...

  • Kocham kino domowe

    .... Gotować około 15-20 minut, aż warzywa będą miękkie. 5. Zupę zmiksować i w razie potrzeby dolać więcej wywaru, by miała odpowiednią gęstość. 10 pomysłów na szybki obiad Martha Stewart...

  • Każdy z nas ma swoje ulubione ciasto bożonarodzeniowe, jednak za symbol świąt bezsprzecznie uznaje się pierniki. Zgodnie z tradycją, powinniśmy zacząć je robić z dużym wyprzedzeniem, aby ich smak mógł w pełni się rozwinąć. Fot. 123RF/Picsel Święta Bożego Narodzenia nie mogą obejść się bez piernika. Pojawił się on w Polsce już w XII wieku. Według legendy, ten wspaniały przysmak powstał przez pomyłkowe dodanie do popularnego ciasta z mąki i miodu - miodownika - przypraw korzennych. Piernik...