• Informacje na temat:

    piernik z polewa

Przepisy na temat: piernik z polewa
  • Świąteczny piernik

    ...łyżek kwaśnej śmietany 18% 4 kopiaste łyżeczki przyprawy do piernika 1 płaska łyżeczka sody 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 kopiaste łyżki kakao 100 ml mleka Na przełożenie: 2 słoiczki powideł śliwkowych np. Wiodąca marka Polewa: 150 g czekolady deserowej do wypieków np. WIODĄCA MARKA  10 łyżek kremówki Przygotowanie: 1. Miękkie masło ucieramy z cukrem na...

  • Pierwszy piernik, który się nam udał. Kilka przepisów ze Smakera okazało się być niewypałami, więc sięgnęliśmy do jednej z książek s. Anastazji. Ciasto wyszło wspaniałe!

  • Polewa idealna: nie kupuj gotowej, zrób ją sama!

    Powoli przygotowujesz się do pieczenia ciast na świąteczny stół? Wpisujesz w notatnik tradycyjny piernik, ciasteczka czekoladowe i specjalnie dla kuzynki, która lubi eksperymentować – czekoladowe brownie z fasoli. Wszystkie te wypieki mają jedną cechę, która je łączy. – idealnie smakują z polewą!

  • puszyste i smaczne

  • Piernik z dżemem

    ...i kakao. Powstałą masę ponownie starannie zmiksuj. 2. Skórkę ze sparzonej  pomarańczy bardzo drobno pokrój. Posiekaj kilka orzechów włoskich. Przygotowane bakalie dodaj do ciasta piernikowego (możesz je wcześniej delikatnie obtoczyć w mące, aby podczas pieczenia nie opadły na dno). 3. Formę wyłóż pergaminem. Nałóż przygotowane ciasto piernikowe. Piecz ok. 50 min w temp. 180ºC. Po wystudzeniu ciasto...

  • prosty,szybki i zawsze sie udaje

  • Piernik przekładany

    Nie ma lepszego ciasta niż przekładany piernik. Jest dosyć pracochłonny, ale elekt zachwyca!

  • Pyszny klasyczny piernik, polany czekoladą z dodatkiem marmolady wiśniowej.

  • Piernik z bakaliami i jabłkiem w polewie czekoladowej

    Sposób przygotowania Czy może być lepszy wypiek na zimę niż piernik? Doskonały na Święta i na inne okazje, pełny aromatu i bakalii. Po prostu w te święta trzeba go przygotować! Na początku nagrzewamy piernik do temperatury 180 st. C (bez termoobiegu). Ciasto przyrządzamy według przepisu z opakowania. Do wysokiej miski wbijamy jaja, dodajemy wodę i olej, wsypujemy zawartość torebki, po czym...

  • Świąteczny piernik wspaniały na idealny prezent pod choinkę ;-) np dla babci lub dziadka.

Artykuły na temat: piernik z polewa
  • Piernik śliwkowy z polewą

    Smaczne i nieskomplikowane w wykonaniu ciasto, które udekorujesz wg własnej fantazji.

  • Piernik marchewkowy z polewą serową

    Jajka rozbij, oddzielając białka od żółtek. Białka porządnie ubij. Dodaj do nich połowę cukru i w dalszym ciągu ubijaj,  powstanie sztywna piana.  Żółtka...

  • Piernik drożdżowy przekładany powidłami

    ..., dodaj do niej drożdże, olej i miód. Mąkę przesiej z sodą oczyszczoną, cynamonem i przyprawą do piernika. Wmieszaj do ucieranej masy.  2. Ciasto przelej do formy o wymiarach 21 x 32cm, wyłożonej(...) i razem ze śmietaną kremówką rozpuść w kąpieli wodnej. Gorącą polewę rozprowadź na wierzchu piernika. Odstaw do stężenia. 

  • Piernik z powidłami

    Bożonarodzeniowy piernik.

  • Najprostszy piernik

    Przepyszny i prosty w wykonaniu piernik z gotowej mieszanki.Można dowolnie go udekorować i wzbogacić smak dodając bakalie, krem lub dżem.

  • PIERNIK KĘTRZYŃSKI - ŚWIĄTECZNY AKCENT NA BOŻONARODZENIOWYM STOLE

    Ciepłą atmosferę podczas świąt wypełni słynący z niepowtarzalnego smaku PIERNIK z Kętrzyna. Piernik, którego niezwykłość tkwi przede wszystkim w aromatycznym korzennym zapachu i doskonałej jakości, i co ważne, najprostszym sposobie wykonania. PIERNIK KĘTRZYŃSKI to niezawodne i łatwe do sporządzenia ciasto w proszku, które, dzięki odpowiednio skomponowanej recepturze, wyśmienicie smakuje i pachnie...

  • Sposoby na świąteczny piernik

    Kruche pierniczki w kształcie choinek i gwiazdek najlepiej zrobić nawet kilkanaście dni przez świętami. Tradycyjne ciasto piernikowe - z powidłami lub marcepanem - też będzie najsmaczniejsze, jeśli poleżakuje kilka dni.

  • Piernik z myślą o świętach

    Piernik im starszy, tym lepszy. Dlatego zawsze przypomnimy sobie o tej recepturze na długo przed świętami... Gotowe ciasto doskonale przechowuje się w lodówce - piernik trzeba jedynie szczenie owinąć folią, by nie chłonął zapachów.

  • Bożonarodzeniowe słodkości krok po kroku

    Dżem czy marmolada? Masło ogrzane czy z lodówki? Lukier czy polewa? Oto kilka prostych rad, które pozwolą uniknąć kulinarnej wpadki przy przygotowywaniu świątecznych wypieków.

  • Świąteczne ciasta z bakaliami

    Nie tylko piernik i makowiec powinien nam się kojarzyć ze świętami. Podczas choinkowego spotkania nie możne zabraknąć pełnego owoców keksu albo orzechowca.