• Informacje na temat:

    piernik z marchwią

Przepisy na temat: piernik z marchwią
  • Pięć sposobów na deser z marchwią

    ...10 minut w 180°C , potem 15 minut w 160 stopniach. Gdy po wszystkim kulki ostygną, można je serwować gościom. Piernik z marchwi Kolejny przepis udowadnia, że piernik można wykorzystać nie(...) i pieczemy najpierw przez 10 minut w temperaturze 200°C, a następnie 30 minut w 180°C. Gotowy, wystudzony piernik posypujemy cukrem pudrem. Zdrowo i smacznie, mniam!

  • Smaczny pomysł na "Babka z marchwią"

  • Najcenniejsze ziółka

    .... Rozcieńczony napar z anyżku mogą pić mamy karmiące piersią, które chcą zwiększyć laktację. Warto też stosować go w kuchni. Anyżek dobrze komponuje się z gotowanymi jarzynami (czerwoną kapustą, marchwią, szpinakiem), jest także ciekawym dodatkiem do kompotów, ciast, pierników. Jednak w stosowaniu akurat tej przyprawy, koniecznie zachowaj jednak umiar, gdyż niektórym maluchom nie odpowiada jej zbyt...

  • Piernik zachowuje długo świeżość.

  • Piernik świąteczny po mojemu

  • Piernik nie tylko na swięta. :)

  • Smaczny i szybki do zrobienia piernik, bardzo miękki i puszysty

  • Pyszny, delikatny i aromatyczny piernik, doskonały na święta bądź do kawy.

  • W Polsce jednym z najpopularniejszych ciast jest piernik. Przepisów na to ciasto znajdziemy bardzo dużo. Zaletą piernika są przyprawy. Aromatyczny imbir, cynamon, nutka pieprzu. Miód, który stanowi doskonały zamiennik cukru, a zarazem nadaje ciastu specyficznego zapachu i smaku. Nie kiedy możemy spotkać piernika z dodatkiem orzechów czy rodzynek. Ja jednak preferuję wersję bez takich dodatków. Moim zdaniem do takiego tradycyjnego ciasta nie potrzeba nic dodawać.

  • Świąteczny piernik z orzechami, korzennymi przyprawami i miodem. Aromatyczny i delikatny.

Artykuły na temat: piernik z marchwią
  • Najcenniejsze ziółka

    .... Rozcieńczony napar z anyżku mogą pić mamy karmiące piersią, które chcą zwiększyć laktację. Warto też stosować go w kuchni. Anyżek dobrze komponuje się z gotowanymi jarzynami (czerwoną kapustą, marchwią, szpinakiem), jest także ciekawym dodatkiem do kompotów, ciast, pierników. Jednak w stosowaniu akurat tej przyprawy, koniecznie zachowaj jednak umiar, gdyż niektórym maluchom nie odpowiada jej zbyt...