• Informacje na temat:

    pieprz zielony marynowany przepis

Przepisy na temat: pieprz zielony marynowany przepis
  • 7 przepisów na doskonałą pizzę

    Szczypta cukru Łyżeczka soli 3 łyżki oliwy z oliwek Opakowanie krojonych pomidorów(500 g) 300 g szpinaku 1 cebula 1 ząbek czosnku Grubo zmielony czarny pieprz 200 g owczego sera(...) do rozgrzanego piekarnika (200 st. C) na 15 minut Cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę i zeszklić na pozostałej oliwie, dodać szpinak i przesmażyć wszystko razem, doprawić solą i pieprzem. Ser...

  • Marynowany stek wołowy z ostrym dipem cebulowo-żurawinowym

    Oryginalny przepis na steki dla czterech osób.

  • Marynowane steki z karkówki z sałatką z makaronu

    ...posiekany rozmaryn, doprawić solą i pieprzem. Mięso zalać marynatą i odstawić na co najmniej 2 godziny. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić, zahartować. Ocet, sól, pieprz szczyptę(...)Składniki na 4 porcje: - 2 gałązki rozmarynu, - 3 łyżki średnio-ostrej musztardy, - 2 łyżki miodu, - 7 łyżek oliwy z oliwek, - sól, czarny pieprz, - 4 steki z karkówki, - 200 g makaronu Penne...

  • Składniki: 4 filety z piersi kurczaka, 1 główka sałaty, puszka mandarynek, 3 średnie selery naciowe, 1 szklanka rosołu, jogurt, majonez, 2 łyżki curry, 1 łyżeczka marynowanych ziarenek zielonego pieprzu, sól, pieprz, cukier.

  • Składniki: kostka sera; pomidor; szczypiorek; rzodkiewka; kukurydza konserwowa; szynka; śmietana; sałata zielona; chleb czarny; sól, pieprz do smaku.

  • ...2 puszki tuńczyka w sosie własnym; 40 dag makaronu rurki; 3 średnie marchewki; 2 średnie cebule; 2 szklanki rosołu instant; 3 łyżki masła; 2 łyżki koncentratu pomidorowego; 1 pęczek natki pietruszki; 1 łyżka marynowanych kaparów; 1 łyżka oleju; sól, grubo mielony biały pieprz.

  • Sezon na szparagi

    Sezon na szparagi w pełni. Jeżeli zastanawiasz się jak je przyrządzić skorzystaj z naszych przepisów.

  • Kapusta z patelni

    Pieprz 150 g śmietany  Przygotowanie: Cebulą pokroić w kostkę. Olej rozgrzać na patelni, przesmażyć metkę, dodać majeranek i cebulę. Oprószyć chili. Dodać osączoną kapustę, listek laurowy, 200 ml wody i bulion. Trzymać na ogniu 8-10 minut bez przykrycia. Posypać posiekaną cebulką i pieprzem. Do tego podawać śmietanę posypaną chili. Więcej przepisów z kapustą: Zapiekana kapusta...

  • Szparagi smażone

    ..., - pieprz, - 8 dag startego parmezanu, - 3 jajka, - 5-6 łyżek mąki, - 500 ml oleju do smażenia, - rukola, sezam i marynowany, - zielony pieprz Przygotowanie: Szparagi obierz, odetnij(...) najpierw w pozostałej mące. Następnie zanurzaj w cieście. Smaż na złoto (2-3 min) w rozgrzanym oleju. Podawaj na półmisku przybranym rukolą, posyp sezamem i zielonym pieprzem. Polej odrobiną sosu. Resztę...

  • Nie jedz indyka w święta!

    ...i pieprzem. Kluski ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Sos z blachy zlać do naczynia, na blachę wylać bulion i zlać do naczynia. Z sosu zebrać tłuszcz. Sos zagotować, zagęścić bazą do sosów(...) tłuszcz. Sos zagotować, zagęścić mąką rozrobioną w 2-3 łyżkach wody. Doprawić solą i pieprzem, wlać koniak, dodać zielony pieprz. Pierś pokroić, serwować z kulkami ziemniaczanymi, kapustą i owocami...

Artykuły na temat: pieprz zielony marynowany przepis
  • Roladka drobiowa. Przepis Mariety Mareckiej

    Z purée bazyliowo-brukwiowym, sosem winno-malinowym i cykorią z topinamburem. Przepis Mariety Mareckiej.

  • Tradycyjne Carpaccio włoskie wykonuje się z surowego mięsa łososia lub tuńczyka. Można jednak to wspaniałe danie przygotować używając marynowanego śledzia norweskiego. Sprawdźcie przepis! Składniki: 4 świeże filety ze śledzia norweskiego 1 bulwa kopru włoskiego 3 pomarańcze 100 g grubej soli morskiej 180 g cukru 20 g pieprzu 10 g przyprawy "5 smaków" 60 ml białego octu winnego 40 g masła 60 g rukoli 40 g orzeszków pinii 1/2 papryczki chili zielony pieprz świeży imbir świeża kolendra...

  • Śledzik z azjatycką nutą

    Śledzik od zawsze gościł na polskich stołach. W oleju, occie w pomidorach. Mój oryginalny przepis jest niezwykle szybki w przygotowaniu, bogaty w skł. odżywcze i im śledzie są dłużej marynowane tym są lepsze i bogatsze w smaku.Przystawka gotowa od ręki ;)

  • Zastanawialiście się kiedyś dlaczego, gdy byliście dziećmi babcie i mamy usilnie nakłaniały was do jedzenia zielonego groszku, i dlaczego powinniście być im za to wdzięczni? Jeśli nie wiecie, spieszymy z odpowiedzią! Fot. 123RF/Picsel Zielony groszek przybył do nas z Azji, jest rośliną jednoroczną, a jego plony zbierane są na przełomie czerwca oraz lipca i tylko w tym okresie można jeść go na surowo. Po tym czasie najlepiej korzystać z mrożonego produktu. Należy do rodziny roślin...

  • Węglowodany precz!

    Chcesz jeść ze smakiem i zachować szczupłą sylwetkę? Korzystaj z naszych przepisów Low carb.

  • Pieprz czarny mielony lub ziarnisty czy pieprz ziołowy? Galeo podpowiada do czego i kiedy go dodać, żeby najlepiej podkreślić smak i aromat potraw. To oprócz soli jedna z najbardziej uniwersalnych przypraw. Fot. 123RF/Picsel Jak uzyskać pieprz? Jego wartość doceniono już wieki temu - w średniowieczu płacono za niego złotem! Przyprawę stanowią owoce Piper nigrum - pnącej rośliny, którą można uprawiać w krajach strefy tropikalnej i subtropikalnej. Co ciekawe, aby uzyskać pieprz czarny, zbiera...

  • Faszerowane warzywa

    ...bulionu w proszku lub vegety, 2 łyżki błyskawicznej zasmażki, 1 żółtko, biały pieprz, 5 dag startego żółtego sera, gałka muszkatołowa, trybula do dekoracji. Ziemniaki wyszorować, gotować w mundurkach 30(...) smażyć. Wlać około 250 ml wody i śmietanę. Wsypać bulion w proszku. Zagotować. Dodać zasmażkę, gotować minutę, mieszając. Do sosu włożyć brokuły. Przyprawić solą i pieprzem. Ziemniaki obrać, ściąć...

  • Ileż to razy czytając przepisy napotkaliśmy w składnikach świeżą bazylię czy kolendrę? W takich sytuacjach często sięgamy po torebkę z suszonymi ziołami. Błąd! Smaku i aromatu świeżych ziół nic nie zastąpi! Dodatkowo są bardzo zdrowe oraz wyjątkowo proste w uprawie, także w warunkach domowych. Fot. 123RF/Picsel Smak i aromat zioła zawdzięczają olejkom eterycznym, które podczas suszenia w sporej mierze ulatniają się. Dlatego producenci ziół suszonych wzmacniają ich smak i zapach różnymi...

  • Kaczka w pomarańczach

    Składniki: rodzynki: 10 da, bulion drobiowy: 1 szklanka, miód: 2 łyżki, zielony pieprz marynowany: łyżka, pomarańcza: 3 sztuki, mąka ziemniaczana: łyżka, kaczka, ryż: 3 torebki. Kaczkę umyj. Natrzyj solą i pieprzem. Ćwiartki cebuli oraz sok wyciśnięty z 1 pomarańczy umieść we wnętrzu kaczki. Otwór zepnij. Ptaka ułóż w brytfance. Podlej filiżanką gorącej wody. Wstaw do piekarnika 175°C i piecz...

  • Nie ma jesieni bez grzybobrania. A co później? Oczywiście wielkie gotowanie. Jeśli macie ochotę na wypróbowanie nowych przepisów lub odświeżenie tych klasycznych, skorzystajcie ze sprawdzonych propozycji naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel W Polsce zwyczaj zbierania grzybów, jako wielowiekowa tradycja, przekazywany jest zazwyczaj z pokolenia na pokolenie. Dawniej był to ważny element szlacheckiego życia i kultury. Szczegółowy opis grzybobrania znajdziemy m.in. w "Panu Tadeuszu"....