• Informacje na temat:

    piekę ciasta

Przepisy na temat: piekę ciasta
  • Pyszne i zdrowe ciasto – bez pieczenia!

    Smakowity deser, z mnóstwem składników o dobroczynnym wpływie na nasz organizm, a do tego – tak szybki i prosty w wykonaniu!

  • Ciasta biszkoptowe

    ...i delikatnie wymieszaj. Rodzynki zalej wrzątkiem, odstaw. Osącz, oprósz mąką i dodaj do ciasta. Wymieszaj.  2. Blachę pokryj papierem do pieczenia. Wylej ciasto. Piecz 15 minut w temp. 180°C. Zawiń(...), wymieszaj, gotuj kilka chwil. Odstaw pod przykryciem. Chłodny budyń dodaj do masła, utrzyj na krem.  3. Placek ciasta posmaruj marmoladą, na niej ułóż krem, na nim drugi placek. Ubij śmietanę, dodaj...

  • Wyśmienite ciasta

    Sprostają oczekiwaniom największych smakoszy!

  • Bakaliowe ciasto twarogowe

    ...1. Mąkę przesiewamy do miski, mieszamy, dodajemy proszek do pieczenia, cukier puder, kilka kropli zapachu, miękkie masło, twaróg, cukier waniliowy, wbijamy dwa jajka. Łączymy wszystko razem i zagniatamy ciasto (będzie lekko lejące). 2. Bakalie siekamy, dodajemy do ciasta razem ze skórką pomarańczową, mieszamy. 3. Formę (keksówka lub forma do babki) do ciasta smarujemy masłem i wysypujemy mąką...

  • Ciasto z bakaliami

    ...1. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy do miski, dodajemy cukier waniliowy, jajka, twaróg, masło, mąkę i cukier puder. Wszystko razem mieszamy i zagniatamy ciasto. Powinno mieć dość rzadką konsystencję. 2. Do ciasta dodajemy bakalie, starannie mieszamy. 3. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni, formę wykładamy papierem do pieczenia (można też formę natłuścić i oprószyć mąką). Pieczemy ciasto...

  • Ciasto last minute

    ..., miksujemy/blendujemy, stopniowo dodając żółtka i wsypując powoli mąkę.  4. Do całości dodajemy ubite na sztywno białka, mieszamy bardzo dokładnie. Im dłużej i im staranniej, tym lepiej dla ciasta...

  • Ciasto sióstr urszulanek

    ...ostrożnie drugą połową ciasta. Gotowe odstawiamy na godzinę.

  • Lekkie ciasto bez pieczenia

    Tropikalne upały nie odpuszczają. W taką pogodę jemy lekko, często bez mięsa, chętnie wykorzystując przepisy, w których nie musimy włączać piekarnika. A co jeśli będziemy mieć ochotę na ciasto? Teraz jest idealny czas na chłodzące ciasta bez pieczenia!

  • Ciasto bez pieczenia

    Gdy nie dysponujemy czasem albo wielkim talentem kulinarnym idealnym rozwiązaniem jest ciasto bez pieczenia, jak tort sublokatorski na bazie masy czekoladowej i migdałowej. Można go podawać z różnorodnymi dodatkami.

  • Ciasto na pizzę

    ...- 2 min. Przełożyć ciasto do przygotowanej wcześniej miski i uformować kulę. Przykryć miskę folią spożywczą, odstawić na 30-60 min lub do czasu, aż ciasto podwoi swoją objętość. 3.  Ciasta na pizzę(...). Przełożyć ciasto do przygotowanej wcześniej miski i uformować kulę. Przykryć miskę folią spożywczą, odstawić na 30-60 min lub do czasu, aż ciasto podwoi swoją objętość. 3.  Ciasta na pizzę użyć do...

Artykuły na temat: piekę ciasta
  • Ciasto miodownik

    ...ciasto, ale dłużej się piecze). Części ciasta kolejno rozwałkowywać i piec w wysmarowanej masłem tortownicy przez ok. 12-15 minut w temp. 180°C. Wyjmować upieczone warstwy z tortownicy dopiero po(...) ostudzoną kaszę.  4. Powstałym kremem przekładać ostudzone warstwy ciasta. Jedną warstwę pokruszyć, posypać posmarowany kremem wierzch, udekorować borówkami. Schłodzić. Zobacz także:

  • Święta za pasem, a ty nie masz czasu na pieczenie i dekorowanie ciast? Mamy dla ciebie kilka ciekawych przepisów na ciasta bez pieczenia, których przygotowanie zajmuje dosłownie kilka chwil. Fot. 123RF/Picsel Jeśli chcesz przygotować smaczne ciasta na święta, nie musisz od razu rozgrzewać piekarnika. Niezwykle efektowne ciasta możesz przygotować bez jego użycia. Jest to idealne rozwiązanie dla wszystkich zabieganych lub trochę leniwych kucharzy, którym w przedświątecznej krzątaninie trudno...

  • Ciasto piernikowe

    Tradycyjne ciasto piernikowe idealnie sprawdzi się na świątecznym stole.

  • Każdy z nas ma swoje ulubione ciasto bożonarodzeniowe. Najważniejszym jest jednak, by były przygotowane dokładnie według receptury przekazywanej z pokolenia na pokolenie. Dla takich pyszności warto zapomnieć o diecie i w Boże Narodzenie pozwolić sobie na kulinarne grzeszki. Fot. 123RF/Picsel Boże Narodzenie to wyjątkowy czas w roku. Na te kilka niezwykłych dni znów stajemy się dziećmi. Tak samo jak one z radością wyglądamy pierwszej gwiazdki, z niecierpliwością rozpakowujemy prezenty i z tym...

  • Ciasto bananowe

    Sposób przygotowania: 1. Banany obieramy i rozgniatamy na jednolitą masę. Możemy zostawić plaster banana do dekoracji wierzchu ciasta. Następnie dodajemy posiekane bakalie (garstkę także warto odłożyć do posypania) oraz masło, jajko, sodę i mąkę, a następnie dokładnie mieszamy składniki.  2. Masę przelewamy do foremki keksowej wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu kładziemy plaster banana...

  • Mazurek, makowiec, a może babka? Jeżeli zastanawiasz się, czym w tym roku zaskoczyć gości, przychodzimy z pomocą. Przygotowaliśmy krótki przewodnik po najlepszych wielkanocnych wypiekach. Skorzystają z niego zarówno miłośnicy klasycznych ciast, jak i wszyscy ci, którzy lubią kuchenne eksperymenty. Fot. 123RF/Picsel Każda porządna gospodyni domowa powinna mieć w swoich kulinarnych przepisach kilka specjałów, by sprawić, aby te święta zostały na zawsze zapamiętane przez gości - a nic tak nie...

  • Ciasto zebra

    Słodkie wypieki, które umilą popołudniową kawę? Nie ma nic lepszego, jak świeżo upieczone ciasto.

  • Nawet w tradycyjnej kuchni jest dużo miejsca na eksperymenty i nietypowe rozwiązania. Kulinaria to w końcu dziedzina, w której można wykazać się kreatywnością, a czasem także… umiejętnością improwizacji. Fot. 123RF/PicselZ takim podejściem w kuchni można stworzyć coś pysznego, jednocześnie świetnie się przy tym bawiąc. Przedstawiamy triki, które ułatwią pieczenie ciast oraz sprawią, że zasłyniesz jako doskonała gospodyni. Przypalony spód? Żaden problem! Sytuacja tego typu może przydarzyć się...

  • Ciasto marchewkowe

    Ciasto marchewkowe jest bardzo popularne w Wielkiej Brytanii. Tamtejsze panie domu chętnie dodają do niego m.in. tarty imbir i pokrojonego ananasa z puszki. Jeśli lubisz, możesz także dorzucić do ciasta skórkę otartą z cytryny lub pomarańczy, albo wiórki kokosowe.

  • Czy do przygotowania ciasta zawsze potrzebujemy piekarnika oraz wielu godzin spędzonych w kuchni na mieszaniu i ucieraniu? Otóż nie! Użytkownicy Smakera, jak zawsze, nie zawodzą. Oto ich propozycje na smakowite ciasta bez pieczenia. Fot. 123RF Gdy nachodzi cię ochota na coś słodkiego, nie musisz od razu rozgrzewać piekarnika. W końcu niezwykle efektowne ciasta możecie przygotować bez jego użycia. Jest to idealne rozwiązanie dla wszystkich zabieganych lub trochę leniwych kucharzy. Wysiłek,...

Zdjęcia na temat: piekę ciasta
Wideo na temat: piekę ciasta
  • Dziecinnie proste ciasto bez pieczenia - bananowiec z galaretkami

    Bananowiec, czyli wyborne, kolorowe ciasto z bananem i galaretkami to pyszny sposób na domowe ciasto, którego przygotowanie zajmuje dosłownie parę chwil. Puszysta masa z bananów i galaretki jest wyborna i szybko uzyskuje kremową, piankową konsystencję, pieczony spód ciasta łatwo zastąpić gotowymi biszkopcikami, a na wierzch - tężejąca galaretka, którą robi się w kilka chwil. Zobaczcie, jak zrobić

  • Szybki i tani blok limonkowy - bez pieczenia!

    Przepis na blok limonkowy to sposób na ciasto bez pieczenia, które robi się dosłownie w parę chwil! Nie musicie piec spodu do całości - możecie użyć kruszonych herbatników i ciasteczek, zaś sama limonkowa masa nie wymaga większych przygotowań! W bardzo krótkim czasie przyrządzicie deser, który zachwyci wszystkich swoim orzeźwiającym, soczystym smakiem, a i sam wygląd nie ujdzie uwadze gości!

  • Błyskawiczne ciasto z kuchenki mikrofalowej

    Jak z prostych składników upiec błyskawiczne ciasto w kuchence mikrofalowej? Do przygotowania jednej dużej porcji potrzebujesz: 6 łyżek mąki, szczypty proszku do pieczenia i sody oczyszczonej, 5 łyżek masy krówkowej, 4 łyżki rozpuszczonego masła, 7 łyżek kawy i garść orzechów włoskich. Po 2 minutach z kuchenki mikrofalowej wyjmujesz prawdziwe ciasto. Idealne rozwiązanie na zaspokojenie głodu na słodycze. Smacznego!