• Informacje na temat:

    pieczony ziemniak faszerowany

Przepisy na temat: pieczony ziemniak faszerowany
  • Faszerowane ziemniaki

    Przedstawiamy cztery pomysły na sycącą przekąskę: smakowicie nadziane ziemniaki. Nic nie stoi na przeszkodzie, by zaserwować je również jako samodzielne danie.

  • Faszerowane ziemniaki

    Faszerowany ziemniak będzie obiadowym przebojem.

  • Pieczone ziemniaki faszerowane grzybami

    Ziemniaki umyj, oczyść, natrzyj solą i ponakłuwaj widelcem.

  • Faszerowane ziemniaki

    Ziemniaki wyszoruj i osusz ręcznikiem papierowym.

  • Pieczone ziemniaki z farszem

    Wyglądają tak, że chcesz je zjeść od razu. Faszerowane ziemniaki są pyszne!

  • Ziemniaki faszerowane

    Sposób przygotowania 1. Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Przekrój wzdłuż, lekko wydrąż. Pomidory umyj, usuń gniazda nasienne, pokrój w kostkę. Dodaj pokrojone oliwki, pół posiekanego szczypiorku z dymki,posiekaną paprykę, przeciśnięty czosnek i nieco miąższu z wydrążonych ziemniaków. 2. Cebulki dymki pokrój w kostkę, podsmaż na oleju. Dodaj i wymieszaj z przyprawami i oregano. Masą wypełnij...

  • Faszerowany schab

    Takie danie jest smaczne i prezentuje się okazale. Faszerowany schab można podać z ziemniakami, kaszą, albo ryżem.

  • Ziemniaki faszerowane

    Składniki: 8 dużych ziemniaków 50 dag mięsa mielonego 2 marchewki cebula łyżka oleju 2 łyżeczki przyprawy do mielonego mięsa  ostra papryka  natka pietruszki sól pieprz Przygotowanie: 1. Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Cebulę obierz, posiekaj w kostkę. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju, zeszklij cebulę, dodaj mięso, przyprawy, smaż 10 minut. Marchew obierz, umyj...

  • Faszerowane ziemniaki

    Nietypowy przepis na obiad z ziemniaków...

  • Ziemniaki faszerowane z sosem tatarskim

    Sposób przygotowania 1. Z połówek ziemniaków wydrążamy środek. Boczek i cebulę kroimy w drobną kostkę, po czym podsmażamy je na patelni, doprawiając pieprzem i majerankiem.  2. Do podsmażonego boczku dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek i mieszać całość. Wydrążone ziemniaki wypełniamy nadzieniem, składamy połówki  i dokładnie owijamy je w podwójną folię aluminiową. 3. Tak przygotowane...

Artykuły na temat: pieczony ziemniak faszerowany
  • Ziemniaki faszerowane salami

    O tej porze roku wykorzystajmy zdrowe i niedrogie ziemniaki, marchew i inne warzywa. Mają dużo witamin i błonnika. Gdy dodasz do nich jajka lub mięso, przygotujesz pyszne posiłki.

  • Ziemniaki pieczone z kurkami

    Ziemniaki faszerowane z kurkami? Te grzyby to wyjątkowo aromatyczne żółto-złote leśne skarby. Cieszmy się ich smakiem!

  • Ziemniaki faszerowane

    Sposób przygotowania: 1. Mięso mielone oprósz solą i pieprzem. Podsmaż na oleju razem z posiekanym czosnkiem i groszkiem. Dodaj koncentrat pomidorowy i serek topiony.  2. Ziemniaki wyszoruj i natrzyj olejem. Ułóż na blasze i piecz w 200 stopniach C przez ok. 40 minut.  3. Wyjmij ziemniaki, natnij i nafaszeruj mięsem. Posyp mozzarellą i tymiankiem i piecz jeszcze 5 min.  Zobacz także:

  • Ziemniaki faszerowane wołowiną

    Ziemniaki można wykorzystać nie tylko jako dodatek do dań, ale jako bazę. Pieczone, faszerowane - to doskonały pomysł na danie główne.

  • Faszerowane bataty

    Smak pieczonych ziemniaków wszyscy znamy doskonale, a pieczonych, faszerowanych batatów? Wypróbuj przepis na to pyszne danie z mięsem mielonym.

  • Faszerowane ziemniaki z pieca

    Takie ziemniaki z powodzeniem mogą zastąpić obiad lub kolację. Do sosu możesz dodać 1-2 łyżki gęstego majonezu.

  • Bakłażany faszerowane warzywami

    ... minut w 220°C, po czym odwracamy na drugą stronę i pieczemy kolejne 10 minut. Wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do przestygnięcia.  2. Ziemniaki podgotowujemy w łupinach, a następnie studzimy, obieramy(...) warstwę. Siekamy go i przekładamy do miski. Dodajemy pokrojone ziemniaki, pomidorki, cukinię oraz połowę natki pietruszki. Wlewamy 4 łyżki oliwy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz ziołami...

  • Faszerowane warzywa

    Sposób przygotowania: 1. Ziemniaki wyszoruj pod bieżącą wodą (nie obieraj ich). Cebulę obierz z łupin. Do garnka z wrzącą, osoloną wodą włóż ziemniaki, gotuj 10 min. Włóż cebulę, gotuj kolejne 10 min. Z papryki i cukinii odetnij górę. Z papryk usuń gniazda nasienne, opłucz, osusz. Z cukinii łyżeczką delikatnie wydrąż miąższ. Posiekaj. Z wystudzonych ziemniaków i cebul zetnij górę. Delikatnie...

  • Udka faszerowane

    Przygotowanie: Brokuł umyj, podziel na różyczki. Ziemniaki obierz, umyj, pokrój w kostkę. Włóż do garnka, wsyp ½ łyżeczki soli, zalej zimną wodą. Zagotuj, gdy zaczną wrzeć zmniejsz ogień i gotuj około 10 min. Dodaj brokułowe różyczki, gotuj 10-15 min aż warzywa zmiękną. Odcedź je, włóż do garnka. Dodaj masło oraz mleko. Wymieszaj i rozdrobnij blenderem na purée. Dopraw do smaku gałką...

  • Faszerowane ziemniaki

    ...z zalewy i posiekaj jak najdrobniej. Wszystkie składniki wymieszaj, dodaj olej, dopraw solą oraz pieprzem. Ziemniaki dokładnie umyj i nie obieraj ich ze skórki. Odkrój w każdym wierzch i wydrąż środek (możesz przekroić każdy wzdłuż na pół i faszerować każdą połówkę). Wydrążone ziemniaczane łódki nasmaruj masłem, oprósz solą oraz pieprzem i napełniaj je farszem. Każdy ziemniak owiń folią aluminiową...