• Informacje na temat:

    pieczone udka z czosnkiem i cebulą

Przepisy na temat: pieczone udka z czosnkiem i cebulą
  • Soczyste udka z kurczaka

    ...podaniem ew. posyp natką. Pałki pieczone w ryżu Sposób przygotowania 1. Pałki umyj i osusz. Natrzyj solą. Cebule obierz, pokrój w krążki. Mięso obłóż cebulą, przykryj i odstaw na 60 minut(...) wyłożonej pergaminem. Posmaruj resztą oleju, piecz 20 minut w 180°C. Resztę coli dolej do keczupów z miodem, wymieszaj z cebulą, przyprawami, sosem sojowym i dużą szczyptą pieprzu. Zmiksuj, zalej mięso...

  • można podawać na ciepło z czym się lubi lub na zimno z do pieczywa..........SMACZNEGO!!!

  • Drobiowe udka w wonnych ziołach

    Tymiankowe udka zapiekane w warzywach Sposób przygotowania: 1. Mięso opłucz, wytrzyj. Włóż do miseczki. Zioła opłucz, osusz, odłóż trochę do dekoracji. Od reszty gałązek oderwij listki, posiekaj je, wymieszaj oliwą, sokiem  cytrynowym i winem. Polej tym udka. Miseczkę przykryj folią. Włóż do lodówki. Mięso marynuj 2 godziny. 2. Ziemniaki wyszoruj pod bieżącą wodą, pokrój na kawałki. Gotuj...

  • Przepis wart wypróbowania: "Kacze udka z czosnkiem"

  • Aromatyczne udka drobiowe

    ...2-3 minuty. Dodaj do mięsa 5-7 minut przed końcem pieczenia.  Udka duszone w pomidorach Sposób przygotowania 1. Udka umyj, wytrzyj do sucha. Mięso posyp solą oraz pieprzem. Odłóż na bok. Por oczyść, natnij, dokładnie opłucz i pokrój w plasterki. Czosnek obierz, grubo posiekaj. Cebule obierz, pokrój w drobną kostkę.  2. W garnku rozgrzej masło z 2-3 łyżkami oleju. Włóż udka. Szybko...

  • Najzwyklejsze, ale zarazem bardzo smaczne udka przygotowane w piekarniku. Polecam!

  • Udka kurczaka w pachnących ziołach

    ...plasterki. Szałwię opłucz, osusz, listki oderwij od gałązek. Czosnek i szalotki obierz, grubo posiekaj. Udka kurczaka umyj, wytrzyj. Posyp solą i pieprzem. Obłóż czosnkiem, szalotkami i cytryną. Odłóż na godzinę.  2. Na patelni rozgrzej masło. Włóż udka. Szybko je obsmaż. Dodaj składniki, którymi były obłożone. Mięso posyp listkami szałwii. Podlej bulionem. Duś pod przykryciem ok. 35 minut. Pod koniec...

  • Niby nic szczególnego a jednak ich smak to smak mięsa i chrupiąca skórka. Tak je robiła moja mama w czasach kiedy nie było tylu różnych przypraw.

  • Gęsie udka na kapuście

    .... Potem kapustę podlej octem i ok. 400 ml wody. Duś ok. 2 godzin. 3. Udka gęsi opłucz, osusz, natrzyj solą, pieprzem, tymiankiem, oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Odstaw na godzinę. Potem ułóż(...) przed końcem duszenia. Kapustę przypraw solą, pieprzem i cukrem. Podawaj z udkami oraz sosem z dna formy. Jako dodatek serwuj np. knedle.

  • Aromatyczne udka w marynacie z dodatkiem miodu i dużą ilością czosnku;)

Artykuły na temat: pieczone udka z czosnkiem i cebulą
  • Udka z cytryną

    Szukasz inspiracji obiadowej? Wypróbuj przepis na niezwykle aromatyczne i soczyste udka z kurczaka w kompozycji z czosnkiem i cytryną.

  • Udka w glazurze

    Sposób przygotowania: 1. Przygotuj glazurę: cebulę oraz czosnek obierz i drobno posiekaj. Wymieszaj je ze startym imbirem, sosem sojowym, octem ryżowym, alkoholem i miodem. Udka kurczaka umyj i osusz. Oprósz solą oraz pieprzem. Natrzyj glazurą i włóż na kilka godzin, a najlepiej na całą noc do lodówki.  2. Udka ułóż w żaroodpornym naczyniu. Wlej 1/2 szklanki wody. Udka polej resztą marynaty...

  • Udka z kurczaka z pieczonymi pomidorami

    Przygotowanie: Mięso/bakłażana przekrój na pół, oczyść i natnij w kilku miejscach nożem. Natrzyj mięso marynatą. Cukinię i papryki pokrój w dużą kostkę, cebulę w ćwiartki, pomidory na połówki, a czosnek zostaw w całości w łupince. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyłóż udka w marynacie, dookoła ułóż warzywa i przypraw je suszonym oregano, tymiankiem, solą i pieprzem, skrop oliwą. Całość...

  • Kanapka z pieczoną kaczką. Przepis Grzegorza Łapanowskiego

    Oraz majonezem, burakami i piklowaną cebulą. Przepis Grzegorza Łapanowskiego.

  • Udka w glazurze z miodem i sosem sojowym

    Sposób przygotowania: 1 Przygotuj glazurę: cebulę oraz czosnek obierz i drobno posiekaj. Wymieszaj je ze startym imbirem, sosem sojowym, octem ryżowym, brandy i miodem. Udka kurczaka umyj i osusz. Oprósz solą oraz pieprzem. Natrzyj glazurą i włóż na kilka godzin, a najlepiej na całą noc do lodówki.  2. Udka wyjmij z glazury i ułóż w żaroodpornym naczyniu. Wlej 1/2 szklanki wody. Udka polej...

  • Udka na 7 sposobów

    ...z mieloną papryką. ll Gotowe udka przełóż na półmisek, obok umieść warzywa i pieczone jabłka. Danie podawaj z frytkami udekorowane papryczką chili.(...)Na ostro Przygotowanie: Udka z kurczaka umyj, osusz, oprósz solą i pieprzem. Odstaw. Cytryny cienko obierz, skórkę zachowaj i wyciśnij z nich sok. 1/4 szklanki oleju połącz z sokiem z cytryny...

  • Uda i filety w imbirowej marynacie

    ...oleju i sokiem z limonki. Mięso umyj, osusz. Każde udko pokrój na 2 części. Pokrojone udka i filety włóż do miseczki. Polej marynatą imbirową, dobrze wymieszaj. Przykryj i wstaw do lodówki na minimum(...) i szczyptą cukru. Wymieszaj z 2 łyżkami oleju. Polej tym ogórki z cebulą. Odstaw na 30 minut. Jogurt przypraw pieprzem i solą. Odłożoną marynatę wymieszaj z syropem klonowym lub miodem. Posmaruj nią mięso ok...

  • Mięsa w aromatycznym sosie

    Udka kaczki w bakaliowym sosie 1. Suszone wiśnie, morele  i śliwki zalej wrzątkiem.  Po kwadransie odcedź. 2. Udka umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Dopraw solą i pieprzem. Ułóż skórką do góry w naczyniu żaroodpornym. Wrzuć do niego obrany i przepołowiony czosnek. Na udkach połóż po jednej gałązce rozmarynu. Przykryj i piecz przez  70 minut w 180 stopniach C. 3. Umyj i przekrój na pół...

  • O, kurczę!

    Żeby wyobrazić sobie, dlaczego w dawnej kuchni polskiej ceniono pieczone pulardy, trzeba spróbować dobrze przyrządzonego kurczaka. Krok pierwszy? Kupić zagrodowego, bo te są najsmaczniejsze. Mają mięso soczyste, lekko żółte, jeżeli jadły kukurydzę, jasne, gdy karmiono je owsem. Krok drugi? Znaleźć przepis, który zwykłego kurczaka zmieni w danie wyjątkowe.

  • Obiad dobrze przemyślany

    Czysta zupa z twarogowymi kluseczkami, pieczona pierś indyka i małe przekąski. Po takim lekkim obiedzie powinno jeszcze zostać miejsce na deser.