• Informacje na temat:

    pieczone udka z ananasem

Przepisy na temat: pieczone udka z ananasem
  • Mięsa bez grama tłuszczu

    ...z porami i sosem z patelni, np. z ziemniakami lub chlebem. Kurze udka w miodzie Składniki: - 8 udek z kurczaka (samych pałek) - 4 łyżki wielokwiatowego, płynnego miodu - 2 łyżki musztardy(...) gotowej przyprawy do kurczaka). - Udka umyj, osusz, lekko osól, po czym wrzuć je do miski, obtocz dokładnie w marynacie, przykryj miskę i wstaw ją do lodówki na co najmniej 2 godziny (albo nawet na całą...

  • Udka z kurczaka pieczone z ananasem

  • Najzwyklejsze, ale zarazem bardzo smaczne udka przygotowane w piekarniku. Polecam!

  • Niby nic szczególnego a jednak ich smak to smak mięsa i chrupiąca skórka. Tak je robiła moja mama w czasach kiedy nie było tylu różnych przypraw.

  • Aromatyczne udka w marynacie z dodatkiem miodu i dużą ilością czosnku;)

  • Obiadek z dnia dzisiejszego,mięso wyszło cudownie miękkie w środku a z wierzchu wspaniała chrupiąca skórka.

  • Polecę wam dziś pysznego soczystego kurczaka a właściwie uda z kurczaka mam swojego brojlera, dlatego zaznaczę że swojskie dłużej się piecze niż kupne ale to nie ważne bo czas pieczenia sobie skrócicie ja wam podam przepis po prostu jak robiłam, a wyszedł naprawdę smaczny i soczysty.

  • Obiadek z kuraka swojskiego, o wiele lepszy smak niż z kupnego.

  • Pyszne, szybkie, tanie.

  • Danie proste i szybkie. Jednocześnie można przygotować ziemniaki. Wystarczy 20 min by zrobić obiad dla całej rodziny. Reszta robi się sama.

Artykuły na temat: pieczone udka z ananasem
  • O, pieczone kurczę!

    ...potrawki, np. z kurczaka lub indyka duszonego w jarzynach. Te mięsa doskonale komponują się także z owocami: daktylami, rodzynkami, pomarańczami, śliwkami oraz brzoskwinią lub ananasem z puszki. Już dwulatek z apetytem zje potrawkę z kurczaka z suszonymi morelami i rodzynkami, z kolei trzylatek na pewno skusi się na porcję indyka upieczonego z rodzynkami czy pomarańczowym sokiem (wcześniej mięso...

  • Jak żaby trafiły na francuskie salony, jaka dieta obowiązuje ślimaki przed wejściem na talerze i co jadał Casanova, legendarny kochanek wszechczasów? Fot. 123RF/Picsel Większości turystom, odwiedzającym kraj nad Sekwaną, francuska kuchnia kojarzy się przede wszystkim z żabimi udkami. Jakże muszą czuć się więc rozczarowani, kiedy w menu kolejnej odwiedzanej restauracji nie znajdują ani jednej potrawy potwierdzającej mit francuskiego żabojada. Zacznijmy jednak od początku. Historia jedzenia...

  • O, pieczone kurczę!

    ...potrawki, np. z kurczaka lub indyka duszonego w jarzynach. Te mięsa doskonale komponują się także z owocami: daktylami, rodzynkami, pomarańczami, śliwkami oraz brzoskwinią lub ananasem z puszki. Już dwulatek z apetytem zje potrawkę z kurczaka z suszonymi morelami i rodzynkami, z kolei trzylatek na pewno skusi się na porcję indyka upieczonego z rodzynkami czy pomarańczowym sokiem (wcześniej mięso...

  • Pod grubą skórką ananasa kryje się przepyszny, soczysty miąższ. Dla miłośników tego owocu mamy dobrą wiadomość: jest nie tylko smaczny, ale i zdrowy. Ananas nie tylko jest smaczny, ale i zdorwy Fot. 123RF/Picsel 100 gramów ananasa to zaledwie 50 kcal, a równocześnie prawie 60 proc. dziennego zapotrzebowania na witaminę C. Wśród ważnych witamin, które zawiera ten słodki owoc, są także witaminy z grupy B, które pełnią istotną rolę w przemianie materii i walce ze stresem. Lepszy niż aspiryna...

  • Ten Francuz z telewizji

    ...zdrowe mięso, bez stymulatorów wzrostu czy hormonów. Znajomi nie boją się dla ciebie gotować? - Coś ty!? Ja lubię proste rzeczy. Dobry schabowy z mizerią jest lepszy od żabiego udka. Lubisz...

  • Przygotowane według przepisu Beaty Śniechowskiej będą ciekawą alternatywą dla tradycyjnych, gotowanych pierogów. Równie dobrze smakują na ciepło i na zimno. Składniki: Ciasto: Ok. 180 g masła w temperaturze pokojowej 600 g mąki pszennej + dodatkowo do podsypywania 3 jajka 150 g śmietany 18% 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Farsz: 300 g posiekanej, kiszonej kapusty 100 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego Do...

  • O, kurczę!

    Żeby wyobrazić sobie, dlaczego w dawnej kuchni polskiej ceniono pieczone pulardy, trzeba spróbować dobrze przyrządzonego kurczaka. Krok pierwszy? Kupić zagrodowego, bo te są najsmaczniejsze. Mają mięso soczyste, lekko żółte, jeżeli jadły kukurydzę, jasne, gdy karmiono je owsem. Krok drugi? Znaleźć przepis, który zwykłego kurczaka zmieni w danie wyjątkowe.

  • Pod grubą skórką ananasa kryje się przepyszny, soczysty miąższ. Dla miłośników tego owocu mamy dobrą wiadomość: jest nie tylko smaczny, ale i zdrowy. Fot. 123RF/Picsel 100 gramów ananasa to zaledwie 50 kcal, a równocześnie prawie 60 proc. dziennego zapotrzebowania na witaminę C. Wśród ważnych witamin, które zawiera ten słodki owoc, są także witaminy z grupy B, które pełnią istotną rolę w przemianie materii i walce ze stresem. Lepszy niż aspiryna Wyciąg z ananasa ma właściwości przeciwzapalne,...

  • Obiad dobrze przemyślany

    Czysta zupa z twarogowymi kluseczkami, pieczona pierś indyka i małe przekąski. Po takim lekkim obiedzie powinno jeszcze zostać miejsce na deser.

  • Gotowane w wodzie i na parze warzywa od lat są dla nas synonimem zdrowego odżywiania. Coraz częściej zaczynamy jednak stosować równie smaczną i zdrową alternatywę - warzywa upieczone w piekarniku. Fot. 123RF/Picsel Pieczenie warzyw ma kilka istotnych zalet, w porównaniu z gotowanymi. Przede wszystkim piekąc warzywa nie tracimy cennych wartości odżywczych i witamin. Woda, w której gotujemy warzywa przejmuje te drogocenne substancje, i zostaje razem z nimi wylana. Dzięki pieczeniu zachowujemy...