• Informacje na temat:

    pieczone piersi z kurczaka w sosie

Przepisy na temat: pieczone piersi z kurczaka w sosie
  • Wrap z grillowanym kurczakiem

    Sposób przygotowania 1. Piersi kurczaka czyścimy z błon i kroimy w grube plastry. Wyciskamy czosnek przez praskę. W miseczce mieszamy przyprawy z oliwą i sokiem z limonki. Kurczaka dokładnie(...) układamy kurczaka, sałatkę oraz kilka plastrów upieczonego bakłażana. Polewamy dodatkowo odrobiną Sosu Sezamowego. Dekorujemy natką i plastrami rzodkiewki.

  • Po prostu pycha, brak słów. Najsmaczniejsze piersi z kurczaka jakie dotychczas robiłam. Początkowo miałam obawy, czy takie zestawienie będzie najlepsze, czy nie przedobrzę, ale warto było zaryzykować. Po upieczeniu tak nam smakował ten kurczak, że nie mogliśmy się od niego oderwać. Następnym razem jak będę piekła w takim zestawieniu piersi z kurczaka, podwoję ilość składników, bo tym razem jedyną wadą było to, że pachniało strasznie malizną ;-)

  • Domowe burgery z soczystym kurczakiem

    Kiedy spojrzymy na definicję burgera, standardowo danie to składa się z bułki z kotletem wołowym, warzywami oraz sosem, który dopełnia smak potrawy. Jednak zamiast tłuściejszego mięsiwa, do środka można dać ser halloumi, delikatne mięso z kurczaka czy nawet marynowane tofu. Smak będzie rewelacyjny!

  • Smaczne, proste danie, nadające się na obiad lub gorącą przekąskę:)

  • Domowe burgery z soczystym, szarpanym kurczakiem

    ...smarujemy oliwą z oliwek, wykładamy cebulą. Na wierzch wykładamy piersi i udka z kurczaka. Zalewamy wcześniej przygotowanym sosem. Przykrywamy papierem do pieczenia, a następnie folią aluminiową(...) pół bułki, by lekko je zrumienić. 6. Naczynie wyjmujemy z piekarnika, ściągamy folię i papier. Kurczaka przekładamy na deskę i rwiemy, używając dwóch widelców. Przekładamy z powrotem do naczynia...

  • Kurczak inaczej - w słodko-ostrej marynacie z mango i wina. Świetny z ryżem jaśminowym i szczypiorkiem

  • Kurczak czkmeruli, czyli karnawał po gruzińsku

    Karnawał trwa w najlepsze! To nie tylko czas zabaw, ale również spotkań z przyjaciółmi, a co za tym idzie, dobrej kuchni. Czym zaskoczysz swoich gości? Postaw na gruzińskie smaki i przygotuj kurczaka czkmeruli.

  • Fajna odmiana dla piersi kurczaka

  • Pierś kurczaka z chimichurri

    Upieczone piersi kurczaka są zdrowe, smaczne, ale… nieco nudne. Jednak dobrze dobrane dodatki zmienią to danie w poezję. Tak działa np. sos chimichurri.

  • Sprawdzony przepis na "Piersi kurczaka w kokosowym sosie"

Artykuły na temat: pieczone piersi z kurczaka w sosie
  • Indyk na Wielkanoc. Jak przyrządzić pieczony drób na świąteczny stół?

    Pieczony indyk to elegancka, smaczna, a jednocześnie zdrowa i niskokaloryczna potrawa. Nadaje się na uroczyste okazje i jest znakomitym pomysłem na główne danie na wielkanocnym stole. Jak wybrać, przygotować i przyrządzić pieczonego indyka?

  • ​Kurczak pieczony z pomelo, awokado i burakami

    ... Piersi kurczaka obkładamy tymiankiem, rozmarynem, otartą skórką z cytryny, posypujemy solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem i odstawiamy do zamarynowania, najlepiej na całą noc. Rozpuszczamy masło klarowane, kurczaka osuszamy na ręczniku papierowym i wkładamy do masła. Kiedy masło zacznie się gotować, możliwie zmniejszamy ogień i gotujemy kurczaka do miękkości. Po ugotowaniu opiekamy go...

  • Sałatka z kurczakiem i makaronem

    ...1. Filet z piersi kurczaka krótko płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy papierowym ręcznikiem, doprawiamy solą. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron ok. 10 minut na jasnozłoty kolor. Przed końcem oprószamy papryką i pieprzem, dalej smażymy. Mięso zawijamy w folię aluminiową i odstawiamy. 2. Makaron gotujemy i osączamy. Sałatę, pomidorki, rzodkiewki myjemy i osuszamy. Sałatę rwiemy na mniejsze...

  • Roladki z kurczaka z cukinią

    Piersi z kurczaka umyj i osusz. Przetnij wzdłuż, ale nie do końca. Otwórz, rozłóż mięso na desce i ubij przez folię spożywczą tak, aby powstał cienki plaster. Mięso posól i dopraw pieprzem. Na czystej desce rozłóż nową folię, ułóż na niej połowę plastrów szynki. Połóż mięso i posmaruj połową pesto. Dodaj listki bazylii, odcedzone pomidory i mozzarellę pokrojoną w plastry. Zwiń roladki. Umyj...

  • Dania z grilla. Wołowina z malinowym sosem

    ...unikać? Trafny wybór - filety z piersi kurczaka lub indyka (bez skóry) - ryby - warzywa (np. cukinia, bakłażan, papryka itp.) - szaszłyki z chudego mięsa i warzyw Tego unikaj...

  • O, pieczone kurczę!

    Począwszy od piersi kurczaka lub indyka zmiksowanej w zupce, poprzez pulpeciki, aż po soczyste udko - drób ma stałe miejsce w dziecięcym menu już od drugiej połowy 1. roku życia. I to nie bez powodu(...) dwulatek z apetytem zje potrawkę z kurczaka z suszonymi morelami i rodzynkami, z kolei trzylatek na pewno skusi się na porcję indyka upieczonego z rodzynkami czy pomarańczowym sokiem (wcześniej mięso...

  • O, pieczone kurczę!

    Począwszy od piersi kurczaka lub indyka zmiksowanej w zupce, poprzez pulpeciki, aż po soczyste udko - drób ma stałe miejsce w dziecięcym menu już od drugiej połowy 1. roku życia. I to nie bez powodu(...) dwulatek z apetytem zje potrawkę z kurczaka z suszonymi morelami i rodzynkami, z kolei trzylatek na pewno skusi się na porcję indyka upieczonego z rodzynkami czy pomarańczowym sokiem (wcześniej mięso...

  • ...składników, możemy dodać do smaku bazylii lub kolendry. Przygotowany sos wstawiamy do lodówki. Kurczak: Piersi z kurczaka płuczemy w letniej wodzie. Na płaskim talerzu rozbijamy jajko. Osuszone piersi z kurczaka maczamy w jajku. Następnie marynujemy piersi z kurczaka przyprawą do kurczaka. Na patelnię wlewamy olej. Piersi podsmażamy do momentu, aż się zarumieni. Otwieramy ananasy, po podsmażeniu...

  • Obiady z kurczakiem

    ...z dekoracyjnie ułożonymi porami i pieczonymi ziemniakami lub z pieczywem. Przygotowanie: 45 minut Porcja: 210 kalorii Rolada faszerowana tuńczykiem Składniki dla 4 porcji: .3 piersi z kurczaka lub 1 cały(...)Udka z porami Składniki na 4 porcje: 4 większe pory, 4 udka kurczaka, olej, 1/3 selera , sól, pieprz, słodka mielona papryka, suszony majeranek, kminek. Przygotowanie: Udka kurczaka myjemy...

  • O, kurczę!

    Żeby wyobrazić sobie, dlaczego w dawnej kuchni polskiej ceniono pieczone pulardy, trzeba spróbować dobrze przyrządzonego kurczaka. Krok pierwszy? Kupić zagrodowego, bo te są najsmaczniejsze. Mają mięso soczyste, lekko żółte, jeżeli jadły kukurydzę, jasne, gdy karmiono je owsem. Krok drugi? Znaleźć przepis, który zwykłego kurczaka zmieni w danie wyjątkowe.