• Informacje na temat:

    pieczone pieczarki z majonezem

Przepisy na temat: pieczone pieczarki z majonezem
  • Zimne sosy do mięsa

    Są niezwykle aromatyczne, a przy tym niedrogie i łatwe w przygotowaniu. Dzięki nim potrawy z grilla, ale też pieczenie i smażone kotlety zyskują nowy, wyborny smak!

  • Domowy fast food

    Frytki z batatów Pieczone frytki z batatów uchodzą za alternatywę dla smażonych na głębokim tłuszczu frytek ziemniaczanych. Ci, którzy lubią eksperymenty mogą w podobny sposób przygotować inne(...).  4. Szykujemy sos czosnkowo-jogurtowy: Jogurt łączymy z majonezem, musztardą i rozgniecionym ząbkiem/ząbkami czosnku, doprawiamy pieprzem i sokiem z cytryny, mieszamy, chłodzimy. 5. Do foremek do zapiekania...

  • Rolada mięsno-serowa

    .... 2. Blachę wykładamy papierem do pieczenia (papier możemy lekko nasmarować tłuszczem). Wylewamy masę serową i zapiekamy całość w temp. 180 stopni przez 20-30 min. Z ze spodu upieczonego ciasta ostrożnie usuwamy papier. 3. Pieczarki myjemy i kroimy w kostkę. Podsmażamy je na rozgrzanym oleju z porem pokrojonym w półplasterki i papryką pokrojoną w kosteczkę. Doprawiamy solą, pieprzem i natką pietruszki...

  • Sos tatarski

    Składniki: 5 jajek na twardo 8 dużych ogórków konserwowych 1 mały słoik marynowanych pieczarek 1 mały pęczek szczypiorku 6 łyżek majonezu 1 łyżka kwaśnej śmietany 1 łyżka jogurtu naturalnego 2 łyżki chrzanu 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu  szczypta cukru Przygotowanie: 1. Bardzo drobno pokrój jajka, ogórki oraz pieczarki. Szczypiorek...

  • Zimowy obiad z piekarnika

    ...smaku solą i pieprzem. Odciśnij i poszatkuj kapustę, dopraw ją kminkiem.  Czosnek przeciśnij przez praskę, wymieszaj z majonezem. Dno naczynia żaroodpornego wyłóż boczkiem. Rozłóż połowę ziemniaków, posmaruj je częścią majonezu. Nałóż mięso i kapustę. Przykryj resztą ziemniaków z majonezem i pozostałym boczkiem. Piecz 90 min w 180ºC. Posyp ulubionymi ziołami. Kurczak z pieczarkami...

  • Menu na tradycyjną Wielkanoc: co podać na świąteczny stół?

    Wielkanocna sałatka z szynką Sposób przygotowania Jajka ugotuj na twardo, ostudź w zimnej wodzie, obierz i pokrój w ćwiartki. Do misy wrzuć pokrojoną w paski sałatę lodową i pokrojoną w paseczki szynkę, ser żółty, paprykę i pieczarki marynowane. Majonez połącz z jogurtem i chrzanem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Sałatkę polej przygotowanym sosem i posyp uprażonym sezamem. Na wyłożoną na...

  • Przepisy na Wielkanoc

    ...cebulę pokrojoną w kostkę. Dodaj pokrojone w plasterki pieczarki. Smaż, aż woda odparuje (5 minut). Ostudź, po czym dodaj pieczarki z cebulą do reszty żółtek. Zmiksuj, dopraw solą i pieprzem. Napełnij...

  • Wielkanocne dania na stół! Sprawdzone przepisy dla wymagających

    ...wraz ze szczypiorkiem siekamy, a pieczarki i filet z indyka kroimy w drobną kostkę. Rozgrzewamy oliwę, szklimy dymkę wraz ze szczypiorkiem, dodajemy pieczarki, indyka i smażymy, aż nabiorą złocistego...

  • Prawdziwie magiczne święta

    ...za kwaśna, wypłucz ją. Dodaj do kapusty liście laurowe, ziele angielskie i kminek. Gotuj kapustę około 30 minut. Ostudź. Odciśnij nadmiar wody, wyjmij liście i ziela angielskie. 3. Pieczarki oczyść...

  • Hamburgery i zapiekanki w lekkiej wersji

    ...piekarnik na 170°C.  2. Bagietki przekrój wzdłuż na połowy, lekko wydrąż miąższ. Wędlinę i paprykę pokrój na małe kawałki, pieczarki i oliwki na cieniutkie plasterki, cebulę i szczypiorek posiekaj(...). dolewając wrzątku. Ostrożnie odwiń i pokrój mięso na plastry. Bagietki przekrój i posmaruj 1 łyżką oliwy wymieszanej z papryką. Ułóż na blasze z pergaminem.  3. Pomidorki przekrój na pół, pieczarki...

Artykuły na temat: pieczone pieczarki z majonezem
  • Dania z pieczarkami

    ...posiekaną cebulę i zmiażdżony czosnek. Dołożyć drobno pokrojone pieczarki i pokrojoną w kostkę szynkę. Szybko podsmażyć. Dodać przecier pomidorowy i łyżkę wody, dusić ok. 4 minuty. Oprószyć mąką, dodać(...) natłuszczonej i wysypanej bułką tartą brytfanny. Piec ok. 30 minut w 170°C. Kwaśną śmietanę ubić z majonezem i octem winnym, doprawić solą i pieprzem. Schłodzić. Upieczony suflet zalać sosem...

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Ekspresowe dodatki, czyli letnie sałatki

    Nie może ich zabraknąć na piknikowym czy grillowym stole. Dostarczają wielu witamin, są przepyszne i świetnie komponują się z pieczonym na grillu mięsem, a bogactwo antyoksydantów niweluje szkodliwy wpływ związków powstałych podczas pieczenia, chroniąc nas przed wolnymi rodnikami.

  • Pieczarki to najczęściej jedzony rodzaj grzybów na świecie. Jak je przygotować, aby uniknąć kulinarnej nudy? Fot. 123RF/Picsel Pieczarki można kupić w sklepach przez cały rok, jednak rzadko mówi się o ich prozdrowotnych właściwościach.  Już od wielu lat pokutuje u nas pogląd, że grzyby nie mają w sobie żadnych wartości odżywczych. To nieprawda! Jeśli mówimy o pieczarkach, to mają one w sobie sporo błonnika oraz antyoksydantów, takich jak polifenole, witamina C, D, B2 i B12. Są także dobrym...

  • Młode ziemniaczki

    Najlepsze są same, z odrobiną masła i koperku, albo pieczone z oliwą i ziołami. Dobrze komponują się też ze szpinakiem, jajkiem sadzonym i kefirem. A ty jak najbardziej lubisz jeść młode ziemniaki?

  • Przygotowane według przepisu Beaty Śniechowskiej będą ciekawą alternatywą dla tradycyjnych, gotowanych pierogów. Równie dobrze smakują na ciepło i na zimno. Składniki: Ciasto: Ok. 180 g masła w temperaturze pokojowej 600 g mąki pszennej + dodatkowo do podsypywania 3 jajka 150 g śmietany 18% 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Farsz: 300 g posiekanej, kiszonej kapusty 100 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego Do...

  • Obiad dobrze przemyślany

    ...są mocno zabrudzone, obierz ze skórki) i podobnie jak ser żółty pokrój w drobną kosteczkę. Natkę pietruszki posiekaj jak najdrobniej. Pieczarki skrop sokiem z cytryny i podsmaż na oleju, aby odparowała z nich woda, a następnie przestudź. 2. Jarzębinę suszoną (ok. 1 łyżki) zalej wrzątkiem, przykryj i odstaw na 20 minut. 3. Gdy pieczarki ostygną, wymieszaj je z serem żółtym, bułką tartą, natką...

  • Pieczarki to najczęściej jedzony rodzaj grzybów na świecie. Właśnie teraz możemy zasadzić je w domu. Zobaczmy tylko, czy warto! Fot. 123RF/Picsel Pieczarki to dobry dodatek do wielu dań: świetnie smakują na pizzy i w sosie. Można je gotować, dusić, zapiekać, marynować. Mogą zarówno stanowić farsz, jak i być nadziewane. Swoich zagorzałych wielbicieli ma także zupa pieczarkowa. Pieczarki można kupić w sklepach przez cały rok. Można je też samodzielnie uprawiać w domu lub w ogrodzie. Właśnie...

  • Wielkanocna kuchnia! Jakie potrawy przygotowujemy najczęściej?

    ...wyjmujemy żółtka. Pieczarki i cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę oraz podsmażamy razem na maśle. Następnie ostudzone warzywa łączymy z żółtkiem i Majonezem Dekoracyjnym WINIARY oraz doprawiamy solą(...) pieczone mięso (19%). Mimo tego, że te tradycyjne dania na stałe wpisały się w nasze wielkanocne menu, w tym okresie coraz chętniej jednak eksperymentujemy. Jak wynika z badania konsumenckiego...

  • Ta ciepła i chrupiąca przekąska bez wątpienia wprawi cię w dobry nastrój. Wystarczy kilka pieczarek, gałązka rozmarynu i dobrej jakości chleb. Proste? Do dzieła! Składniki:- opakowanie małych pieczarek lub dwie solidne garście*- 2 gałązki świeżego rozmarynu- łyżka/dwie masła klarowanego- 2 ząbki czosnku- 1/4 łyżeczki soli wędzonej- świeżo mielony pieprz- sól różowa do smaku- łyżka sosu sojowego tamari - wiejski chleb na zakwasie 2-3 kromki- jogurt roślinny naturalny- bazylia grecka lub mięta...