• Informacje na temat:

    pieczone mięso od szynki z ziemniakami i cebula

Przepisy na temat: pieczone mięso od szynki z ziemniakami i cebula
  • Sokołów: Najlepsze sposoby na pieczoną szynkę

    Pieczona szynka to element obowiązkowy bożonarodzeniowego stołu. Jej aromatyczny zapach kojarzy się z ciepłem domowego ogniska i spotkaniami w rodzinnym gronie. Teraz każdy, kto chce czerpać z kulinarnej, polskiej tradycji w prosty sposób, przygotuje kruchą, pachnącą szynkę prosto z pieca! Jeżeli w świątecznym przejedzeniu nie uda się jej w całości zjeść, z pozostałego upieczonego mięsa...

  • Pyszne,delikatne mięsko ,które rozpływa się w ustach po takim przygotowaniu. Bardzo polecam na pewno zachwyci :)

  • Mięsa bez grama tłuszczu

    ...dodatkowo smarować nią mięso podczas smażenia. - Gotowe mięso serwuj udekorowane plastrami cytryny oraz listkami świeżej natki pietruszki. Możesz podawać je z pieczywem, ryżem lub opiekanymi ziemniakami(...), pieprzem i duś na małym ogniu przez ok. 5 minut, mieszając. - Mięso rozbij, oprósz solą i pieprzem. Na środku ułóż szpinak, pokrojony ser i zwiń. Zwiąż nicią spożywczą lub zepnij wykałaczkami...

  • Mięso wyszło miękkie i bardzo smaczne,polecam wypróbować:)

  • Zimowy obiad z piekarnika

    Gdy temperatura spada, rośnie apetyt na mięso, gęste sosy, sery, ziemniaki i makaron. Te zapiekanki z pewnością go zaspokoją!

  • Polecam tak przygotowane mięsko:)

  • Pomysł na obiad dla wszystkich domowników

    Obowiązkowe pozycje w niedzielnym menu to tradycyjny rosół i mielony z ziemniakami. Jednak, aby uniknąć kulinarnej rutyny, warto odrobinę poeksperymentować w kuchni i urozmaicić weekendowe spotkania z rodziną przy stole o nowe przepisy.

  • Pyszne połączenie mięsa pieczonego w ketchupie z pieczarkami.Serdecznie polecam:)

  • Wieprzowina w porzeczkach

    ...mięsa wieprzowego, np. szynki, 250 g porzeczek czerwone lub czarne), cebulę, 3 ząbki czosnku, łyżkę miodu, 2 łyżki sosu teriyaki, oliwę z oliwek, świeżo zmielony pieprz. Na początek mięso obsmażamy na patelni z odrobiną oliwy z oliwek, tak, by pieczeń zrumieniła się ze wszystkich stron. Mięso przekładamy do brytfanki do pieczenia. Obok mięsa układamy: posiekaną cebulę, rozgnieciony czosnek, porzeczki...

  • Ładnie się prezentuje na stole no i bardzo smaczna.Polecam na świąteczny stół:)

Artykuły na temat: pieczone mięso od szynki z ziemniakami i cebula
  • Rozmaitości z pieca

    ...z pomidorami Składniki na 4 porcje: 1 kg ziemniaków, 4 duże pomidory , 25 dag szynki, 25 dag twarogu, 1 cebula, 1 szklanka bulionu z kostki, 1 łyżka masła, sól, pieprz. Pomidory sparzyć, obrać, pokroić(...) cebula, 3 łyżki oleju, 1 pęczek natki pietruszki, ostra papryka w proszku, sól, pieprz. Ziemniaki umyć, ugotować w mundurkach. Ostudzić, obrać, pokroić w plasterki. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki...

  • Gotowane w wodzie i na parze warzywa od lat są dla nas synonimem zdrowego odżywiania. Coraz częściej zaczynamy jednak stosować równie smaczną i zdrową alternatywę - warzywa upieczone w piekarniku. Fot. 123RF/Picsel Pieczenie warzyw ma kilka istotnych zalet, w porównaniu z gotowanymi. Przede wszystkim piekąc warzywa nie tracimy cennych wartości odżywczych i witamin. Woda, w której gotujemy warzywa przejmuje te drogocenne substancje, i zostaje razem z nimi wylana. Dzięki pieczeniu zachowujemy...

  • Rolada z szynką i serem

    ...w prostokąt. Ułóż plastry sera i szynki. Pomagając sobie folią zwiń mięso jak najściślej wzdłuż dłuższego boku formując je w roladę. Ułóż ją na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i usuń folię(...)Sposób przygotowania: 1. Bułkę kajzerkę zalej wodą lub mlekiem. Odstaw na ok. 10 min. Cebulę obierz z łupin, drobno posiekaj. Do miski włóż mięso. Dodaj cebulę, 1 jajko, odciśniętą z nadmiaru płynu...

  • Przygotowane według przepisu Beaty Śniechowskiej będą ciekawą alternatywą dla tradycyjnych, gotowanych pierogów. Równie dobrze smakują na ciepło i na zimno. Składniki: Ciasto: Ok. 180 g masła w temperaturze pokojowej 600 g mąki pszennej + dodatkowo do podsypywania 3 jajka 150 g śmietany 18% 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Farsz: 300 g posiekanej, kiszonej kapusty 100 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego Do...

  • Mięso i owoce - dobrana para

    ..., 2 łyżki miodu, 1 cebula, 2 plastry ananasa z puszki l 1 łyżka sosu sojowego Przygotowanie: 1. Mięso natrzyj solą i cukrem, potłuczonymi przyprawami i cynamonem. Ułóż ją w kamiennym naczyniu, obciąż(...). 3. Następnego dnia przełóż mięso do brytfanki i piecz około 50 minut w temperaturze 180° C. Co jakiś czas skrapiaj żeberka pozostałą zalewą z puszki. Na 10 minut przed końcem pieczenia do brytfanki...

  • Kiedy przygotowania do świątecznego obiadu trwają w najlepsze, każda chwila jest na wagę złota. Niestety, przy małej ilości czasu, możemy łatwo zaliczyć kulinarną wtopę. Jak zachwycić gości, nie marnując przy tym całego dnia w kuchni? Fot. 123RF/PicselPo wigilijnej kolacji, mało która z nas ma ochotę na kilkugodzinne gotowanie. Na głowie mamy mnóstwo innych spraw, jednak zależy nam na tym, by pokazać się rodzinie z jak najlepszej strony. Rozwiązaniem może być zaserwowanie gościom gotowej do...

  • Wykwintne pieczyste

    Soczyste, delikatne i długo świeże. Pieczone mięso – wyborne na zimno lub jako danie główne na świąteczny obiad.

  • W sklepach od kilku tygodni można znaleźć polskie, młode ziemniaki. Warto więc zastanowić się w jaki sposób je wykorzystać, aby przygotować smaczne i ciekawe danie. Fot. 123RF/Picsel Smaku młodych ziemniaczków nie da się podrobić. Są wyjątkowo delikatne i właściwie nie potrzebują żadnych dodatków. Najczęściej dorzucamy do nich jedynie koperek i odrobinę masła, aby cieszyć się szybkim i sezonowym daniem. Czasem warto jednak nieco bardziej się wysilić, aby przygotować potrawę, która zaskoczy...

  • Obiad dobrze przemyślany

    ...głęboką i dość szeroką kieszeń. Od wewnątrz natrzyj mięso solą, pieprzem oraz szałwią, skrop sokiem z cytryny, następnie odłóż w chłodne miejsce na godzinę. Pieczarek nie myj, jedynie je oczyść (jeśli(...) i jajkiem. Farsz przypraw do smaku solą oraz pieprzem i nadziej nim kieszeń w mięsie, zepnij otwór. Całą pierś zwiąż, formując zgrabną pieczeń. Mięso umieść w brytfannie, posmaruj z wierzchu olejem...

  • Dlaczego warto wprowadzić do diety dziecka śledzie? Najnowsze badania wykazały, że dzięki dużej zawartości kwasów omega-3 dzieci łatwiej zapamietują i koncetrują się. Składniki: 4-6 solonych filetów ze śledzia norweskiego 8-12 młodych ziemniaków 1 cebula 100 g marynowanych buraczków 200 ml słodkiej śmietanki sól pieprz koperek do dekoracji Przygotowanie: 1. Filety ze śledzia norweskiego dobrze oczyścić i wymoczyć. Następnie pokrajać w paski grubości ok. 1 cm. 2. Młode ziemniaki...