• Informacje na temat:

    pieczone jabłka na patelni

Przepisy na temat: pieczone jabłka na patelni
  • Jabłka pieczone z kaszą

    Sposób przygotowania 1. Zagotuj wodę ze szczyptą soli. Kaszę wypłucz w zimnej wodzie, wsyp do wrzątku, ugotuj na małym ogniu. Jabłka umyj, zetnij górę, usuń środek, a miąższ posiekaj.  2. Na patelni podgrzej miód, połącz z miąższem i karmelizuj. Dodaj masło, kaszę, żurawinę, rodzynki, migdały i orzechy. Dopraw kardamonem.  3. Jabłka wypełnij nadzieniem, przykryj odkrojoną górą. Piecz 15 minut...

  • Bardzo dobre.Według przepisu koleżanki Danki.

  • Pieczone smakołyki

    ...z bananową papryką Sposób przygotowania 1. Rozgnieć czosnek. Podsmaż go wraz z paprykami na patelni.  2. Rozłóż papier do pieczenia. Rozłóż na nim kawałki fety, podpieczone papryki. Skrop oliwą(...) 1. Obierz jabłka i pokrój w kostkę. Wrzuć do garnka, dodaj łyżeczkę masła. Gotuj, aż jabłka zaczną się rozpadać. Dodaj szczyptę cynamonu.  2. Tostowe kromki posmaruj cienko masłem z jednej strony. Na...

  • ...szybki,słodki i lekkostrawny deser ;-)

  • Jabłka, ach, jabłka...

    Jesień pachnie jabłkami. Tradycyjnie, lubimy je w szarlotce i słodkich deserach. a przecież jabłka doskonale komponują się także z warzywami. Może warto spróbować nowych smaków?

  • Chrupiące ziemniaki z boczkiem, pieczone na patelni.

  • Żur z pieczonymi ziemniakami i jabłkiem

    Żurek w wersji wegetariańskiej też może być pyszny. Wystarczy dodać pieczone ziemniaczki i jabłka, by zachwycił najbliższych. Polecamy przepis z książki "Wiosna wege".

  • Bardzo prosty i pyszny deser – gorące pieczone jabłka z cynamonem z gałką zimnych lodów – rewelacja!

  • Jabłka w cieście

    Przepis dla miłośników diety bezglutenowej - jabłka w cieście w nowej odsłonie.

  • Jabłka pieczone w syropie pomarańczowo - cynamonowym.

Artykuły na temat: pieczone jabłka na patelni
  • Pieczone jabłka z kozim serem

    Chcesz zaskoczyć gości oryginalnym, lecz prosty daniem? Oto przepis na pieczone jabłka z kozim serem!

  • Z bogactwem warzyw i owoców zawsze kojarzyłem przełom wiosny i lata. Jednak to nadchodząca jesień przynosi uginające się od owoców gałęzie w sadach. Fot. 123RF/Picsel Jeśli wybierzecie się za miasto i leniwym krokiem pospacerujecie rozglądając się po owocującej naturze, zachwycą was jabłonie. Tak, to właśnie teraz, gdy pogoda grymasi nadchodzi sezon na jabłka.   Jabłko to najpopularniejszy owoc na świecie. Na wskroś polski, choć uprawiany także w wielu innych rejonach świata. Okrągłe,...

  • Oscypek  na pieczonym jabłku ze śliwkami z patelni

    Na patelni podgrzewamy ziarna kminku, przekładamy do mniejszego naczynia i jeszcze gorące zalewamy olejem rzepakowym. Odstawiamy do ostygnięcia.

  • To jedne z najpopularniejszych owoców w naszym kraju. Jak je przygotować, aby smakowały naprawdę dobrze? Fot. 123RF/Picsel Jabłka to owoc na wskroś polski, który wyjątkowo często gości na naszych stołach. Cenimy je przede wszystkim ze względu na fantastyczny smak oraz właściwości odżywcze. Włączając je do diety, zyskujemy cenne źródło witamin i składników odżywczych, niezbędnych naszemu organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. Pektyny zawarte w jabłkach skutecznie wymiatają wolne rodniki,...

  • Strucla z jabłkami i orzechami

    Zapieczone w cieście owoce w towarzystwie aromatycznych przypraw, zachwycą Twoje podniebienie.

  • Patelnia jest jednym z najważniejszych sprzętów kuchennych. Trudno wyobrazić sobie bez niej smażenie i duszenie potraw. W sklepach jest dostępnych wiele różnych rodzajów patelni, które różnią się od siebie przeznaczeniem, materiałem z jakiego są wykonane i rodzajem powłoki. Zapoznanie się z najważniejszymi typami ułatwi wybór patelni najbardziej dopasowanej do naszych potrzeb. Do jakich potraw? - Patelnie grillowe - pozwalają na beztłuszczowe przygotowanie mięsa, warzyw i ryb- Patelnie...

  • Strudel z jabłkami

    ... 180°C.  2. Ciasto rozwałkowujemy i układamy na obrusie obsypanym odrobiną mąki. Ponownie wałkujemy, aby było przejrzyste. Grubsze końce odcinamy. Pozostawiamy do lekkiego podeschnięcia.  3. Jabłka(...) i pieczemy 20-30 minut. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem i uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałów. Zobacz także:

  • Grill brzmi trochę groźnie, kiedy trzeba przygotować coś innego niż kiełbaski albo warzywa, piekarnik też trochę straszy, bo nigdy nie wiadomo jaki sposób grzania będzie najlepszy dla potrawy, a kuchenka mikrofalowa zawsze źle potraktuje jedzenie. Fot.123RF/Picsel Przygotowywanie mięsa na patelni wydaje się więc być wyborem, który sprawia najmniej trudności i gwarantuje sukces. Warto jednak znać kilka reguł, które pozwolą jeszcze lepiej i efektywniej smażyć mięso. 1. Nie wrzucaj mięsa na...

  • Pieczony schab z sosem

    .... Odstaw na noc do zamarynowania.  2. Na patelni podsmaż mięso na złoty kolor. Następnie wstaw do piekarnika na 20 minut. Piecz w temperaturze 180°C. Po tym czasie wyjmij mięso z piekarnika i nakryj folią aluminiową. 3. Jabłka obierz i drobniutko pokrój. Dodaj pokrojone w kostkę cebule, resztę czosnku, żurawinę, plasterki imbiru i pozostałe składniki. Gotuj 10 minut, następnie zmniejsz ogień i duś 1,5

  • Przygotowane według przepisu Beaty Śniechowskiej będą ciekawą alternatywą dla tradycyjnych, gotowanych pierogów. Równie dobrze smakują na ciepło i na zimno. Składniki: Ciasto: Ok. 180 g masła w temperaturze pokojowej 600 g mąki pszennej + dodatkowo do podsypywania 3 jajka 150 g śmietany 18% 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Farsz: 300 g posiekanej, kiszonej kapusty 100 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego Do...