• Informacje na temat:

    pieczone filety rybne

Przepisy na temat: pieczone filety rybne
  • Przysmaki z filetów rybnych

    Dorsz pod kruszonką Sposób przygotowania 1. Filety z dorsza opłucz, wytrzyj do sucha. Każdy przekrój na pół. Przełóż je do miseczki, oprósz solą i pieprzem. Potem skrop rybę sokiem z cytryny(...) w plasterki. Zetnij wierzch papryki, usuń pestki, strączek opłucz i potnij w krążki. Filety opłucz, wytrzyj.  2. Przygotuj 4 podwójnie złożone kawałki pergaminu (15 na 15 cm). Rozłóż na nich po...

  • W panierce z musli

  • Pakieciki rybne w porach

    Sposób przygotowania Filety z ryby opłucz, osusz, pokrój na 4 kawałki. Cytrynę sparz, przetnij. Jedną połowę cytryny pokrój na 4 plasterki, z drugiej wyciśnij sok. Skrop nim rybę, a potem posyp ją solą oraz pieprzem. Marchewki obierz, umyj, pokrój w cienkie słupki. Wrzuć je na patelnię z rozgrzanym olejem. Posyp solą oraz pieprzem. Smaż 5-7 minut. Masło połącz z czosnkiem przeciśniętym przez...

  • Miruna w pomidorach smakuje wybornie.

  • Rybny filet z ryżem i warzywami

    Składniki na 4 porcje: 4 filety z dorsza 2 papryki 1 mały por 1 cytryna 2 szkl. ugotowanego ryżu 4 łyżki oliwy sól pieprz suszony rozmaryn szczypiorek do posypania Sposób przygotowania: 1. Filety opłucz, pokrój na porcje. Skrop sokiem wyciśniętym z cytryny. Oprósz solą, pieprzem i rozmarynem. Papryki oraz por oczyść, opłucz, potnij w paseczki...

  • Z nutą rozmarynu, danie kuchni perskiej z książki Persiana.

  • Pasztet z pstrąga z warzywami

    Sposób przygotowania 1. Filety opłucz, osusz. Oprósz solą i pieprzem. Ułóż na blaszce wyłożonej większym kawałkiem folii aluminiowej. Polej sokiem z cytryny. Jedną cebulę obierz, pokrój w plasterki, połóż na rybie. Zawiń folię tak, by powstał szczelny pakunek. Piecz 30 minut 180 st. Ostudź, mięso oczyść ze skóry i upewnij się, że nie ma w nim osteczek.  2. Chleb namocz w mleku, po 10 minutach...

  • Wypróbowany przepis na "Porzeczkowe filety rybne"

  • Składniki na 10 porcji: - 75 dag mrożonego szpinaku, - 1 cebula, - ząbek czosnku, - łyżka margaryny, - 2 filety po 25 dag z łososia, - 20 cienkich filetów z morszczuka, - po 2 łyżki soku(...). 3. Podłużną formę wyłóż płatami rozmrożonego ciasta (brzegi muszą zwisać poza formę). Włóż kolejne warstwy: filety z łososia, szpinak, piure z morszczuka. Przykryj zwisającymi płatami ciasta, zalep...

  • prosta i smaczna...

Artykuły na temat: pieczone filety rybne
  • Dorsz z pieca na pikantnie

    Ryba i mięso drobiowe pieczone w pergaminie lub aluminiowej folii są niezwykle smaczne i soczyste.

  • Rybne gniazda

    Przygotowanie  Filety rybne bardzo drobno kroję. Obraną cebulę siekam w drobną kostkę. Ser ścieram na tarce o dużych oczkach. Koperek płuczę, osuszam i siekam. Do ryby dodaję cebulę, koperek, doprawiam pieprzem, solą i mieszam, by składniki się połączyły.  Bułkę kroję na kromki o grubości 2 centymetrów. Do miski wlewam mleko, zanurzam w nim kromki bułki i odciskam delikatnie z nadmiaru mleka...

  • Rybne tacosy z pieprzem cayenne

    Sposób przygotowania: 1. Nagrzej piekarnik do temp. 180 stopni C. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i spryskaj ją oliwą.  2. Filety pokrój na kawałki, także spryskaj je oliwą i posyp je obficie pieprzem z obu stron. Odstaw na chwilę. Kapustę posiekaj, skrop sokiem z cytryny i posól. Pomidora i paprykę drobno posiekaj. Rybę przełóż na blachę do pieczenia i wstaw do piekarnika na ok. 12 minut...

  • Rybne roladki

    Składniki na 6 porcji:  6 filetów z białej ryby np. sola lub dorsz, 6 plasterków szynki np. parmeńskiej, 4 łyżki masła, 6 łyżek soku z cytryny, 2 ząbki czosnku, 4 łyżeczki miodu, 6 łyżeczek musztardy, 1 łyżka oleju, kilka gałązek świeżego tymianku, sól, pieprz. Filety opłucz pod bieżącą wodą. Skrop 2 łyżkami soku z cytryny, oprósz solą oraz pieprzem. Do miseczki wlej miód, dodaj przeciśnięty...

  • Paluchy rybne w chrupiącej złotej panierce

    Rodzinny rarytas idealnie nadający się do mrożenia – paluszki rybne – przygotowuję z łososia. Ryby są doskonałym źródłem kwasów tłuszczonych omega-3, które pomagają nam utrzymać w ryzach cholesterol.

  • Klopsiki rybne, pikantny sos.

    To moja dzisiejsza propozycja obiadowa. Dziecko w domu wiec staram sie sprawic mu przyjemnosc. Do klopsikow uzylam filetow z rdzawca, ale inne filety z...

  • Roladki rybne z szalwia, raz jeszcze!

    ...delikatna w srodku, nazywam ja perfekcyjna...   Wczoraj wzielam 3 filety z dorsza, wybralam z nich peseta osci i przecielam je wzdluz na pol. Lekko posolilam. Na kazdym filecie ulozylam(...) bulionu rybnego Knorr. Zagotowalam calosc, nieco odparowalam i dodalam 50 g zimnego pokrojonego na kawaleczki masla. Wylozylam roladki na talerze, podalam je z ryzem basmati i z szalwiowo...

  • Ryba w cieście

    ...cm, wyciąć kształt ryby. Nałożyć farsz pieczarkowo-cebulowy, na to całe filety ryby, posypać tartym serem, przykryć drugą częścią rozwałkowanego ciasta. Odciąć nożem niepotrzebne skrawki ciasta...

  • Jak przyrządzić rybę?

    ...na kawałki albo filety, powinny być one gładkie i błyszczące. Pieczona lub duszona Rybę, która ma być pieczona lub duszona, w całości kładę rozcięciem na brzuchu na dużym obranym ziemniaku albo odwróconej do góry dnem filiżance. Dzięki temu równomiernie się upiecze lub udusi. Ze skórką Roladki rybne będą się ładnie trzymały w całości, jeśli zrolujemy je skórą do środka. Z kolei gdy...

  • Dziś ryby mają głos!

    Zapiekany mintaj Składniki na 4 porcje: 4 filety z mintaja, mała cebula, cukinia, 40 dag marchewki, cytryna, 1-2 łyżki masła, sól, pieprz czarny i ziołowy Na sos: 10 dag żółtego sera, szklanka słodkiej śmietanki, 1/4 kostki masła, 2-3 łyżki mąki 1. Filety z mintaja rozmroź wcześniej. Następnie umyj je pod strumieniem bieżącej wody, ułóż na ściereczce i osusz. Do osuszenia nie używaj...