• Informacje na temat:

    pieczone bulki z wedlina i serem

Przepisy na temat: pieczone bulki z wedlina i serem
  • 10 prostych pomysłów na dania z żółtym serem

    ...chleba, wafli ryżowych. Różne grzanki Najprostsze: połóż plastry sera na kromkach bułki lub chleba i zapiecz. Tartym serem możesz również posypać warzywa, np. cukinie, bakłażany, paprykę lub(...) z folii lub papieru. Chrupiącą przekąskę możesz podać z dipem, np. paprykowym. Superdodatek do zup Startym żółtym serem możesz posypywać zupy, np. cebulową, kremy, np. kalafiorowy, brokułowy...

  • Ziemniaczane specjały

    Jeśli chodzi o ziemniaki, to kuchnia polska jest bardzo kreatywna. Możesz do woli wybierać w przepisach na babki i kluski. A ich przygotowanie wcale nie jest trudne!

  • Wyborne mięsne kieszonki

    ...szpinaku w nacięcia w mięsie. Dodaj pomidory. Brzegi kotletów zepnij wykałaczkami. Na patelni rozgrzej olej z pozostałym masłem. Włóż mięso. Zrumień je z obu stron. Przełóż do formy. Posyp serem. Wstaw do...

  • Gołąbki z młodą kapustą

    ...strumieniem wlej mleko. Podgrzewaj, aż sos zgęstnieje. Przypraw go solą, pieprzem, papryką i sokiem cytrynowym. Upieczone gołąbki udekoruj pozostałym koperkiem, podaj z sosem cebulowym. 

  • Hamburgery i zapiekanki w lekkiej wersji

    ...potnij w plasterki. Na bagietkach rozłóż plastry kurczaka, pomidorki, oliwki i plasterki pieczarek. Wstaw do piekarnika, piecz 15 minut. Posyp serem i piecz, aż ser się rozpuści. Posyp dodatkowo pieprzem...

  • Sufleciki z pieczarkami

    Prosty i tani przepis.

  • Przekąska dla ucznia

    ...mąką i zwijaj w ślimaki. 5. Po wierzchu posyp pozostałą częścią wędliny i startym serem. Piecz 15 minut, aż bułeczki się ładnie zrumienią. Nasza rada: takie zawijańce można robić z innymi warzywami(...), pieprz Przygotowanie: 1. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Pokrój bataty w kostkę i piecz w piekarniku, aż zmiękną (ok. 15 minut). 2. Na patelni podsmaż na maśle szpinak. 3. Przełóż podpieczone...

  • Tanie dania z ziemniaków

    Ziemniaki faszerowane Wydrąż środki, rozgnieć je, wymieszaj z pokrojoną szynką, boczkiem lub podsmażonymi pieczarkami. Nałóż do ziemniaków, posyp tartym żółtym serem i zapiecz. Ziemniaki podsmażane Na patelnię wlej olej, wrzuć dwa przekrojone ząbki czosnku. Gdy się zrumienią, zdejmij je z patelni i włóż ziemniaki. Obsmaż ze wszystkich stron. Podawaj z kefirem. Jeśli gotowałaś ziemniaki za...

  • Dieta bez glutenu - moda czy konieczność?

    Ból głowy, strzykanie w kościach, kiepski nastrój, nadwaga. Obwiniamy o to poczciwą pszenicę, jęczmień, żyto. Jaka jest prawda?

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    Dania z jajek I. Kolorowe jajka z różnymi farszami Za 25 zł: Składniki:  ●14 jajek ●sól ●pieprz ●7 łyżek majonezu; farsz 1: ●2 ogórki kiszone ●1/2 papryki ●2-3 cebulki maryn. ●koperek; farsz(...). Dodaj goździki, cynamon, powidła. Polej mięso, piecz przykryte ok. godz. w 190°C. Pod koniec odkryj. Upieczone trochę ostudź, nakryj plastrami pomarańczy (przypnij goździkami), polej powstałym sosem...

Artykuły na temat: pieczone bulki z wedlina i serem
  • Dieta po zawale

    ...owsiane, jabłko, morela, herbata czarna lub zielona.  Kolacja  Makaron razowy lub pełnoziarnisty z oliwą, czosnkiem i ziołami, garść wiśni albo bułka grahamka z żółtym serem light i ogórkiem małosolnym...

  • Pieczone pierogi z nadzieniem słonym lub słodkim to znakomita propozycja na przekąskę, która możesz przygotować samodzielnie. Jakich produktów będziesz potrzebować? Sprawdź na liście składników. Ciasto (na ok. 24 sztuki) 900g mąki typ 65014g soli morskiej2 jaja2 łyżeczki białego octu winnego 100g tłuszczu gęsiego, kaczego lub smalcu 420g zimnej wody Do smarowania 2 jaja + 2 łyżki wody Wykonanie: Połączyć wszystkie składniki ciasta i wyrabiać ręcznie przez 3 minuty. Dać ciastu odpocząć przez 5...

  • Dieta dziecka

    ..., ryby, jaja (cienki plaster pieczonego schabu lub ryby lub pół piersi kurczaka lub 1/2 jajka lub plasterek chudej wędliny), - produkty zbożowe (1/2 bułki lub kromka chleba lub 1/2 szklanki płatków...

  • Przygotowane według przepisu Beaty Śniechowskiej będą ciekawą alternatywą dla tradycyjnych, gotowanych pierogów. Równie dobrze smakują na ciepło i na zimno. Składniki: Ciasto: Ok. 180 g masła w temperaturze pokojowej 600 g mąki pszennej + dodatkowo do podsypywania 3 jajka 150 g śmietany 18% 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Farsz: 300 g posiekanej, kiszonej kapusty 100 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego Do...

  • Tarta kartoflana

    ...podpieczone ciasto. Skrop odrobiną oliwy. Możesz także posypać cienko tartą bułką.  4. Wstaw do nagrzanego do 200ºC piekarnika i piecz ok. 45 minut. Zobacz także:

  • Mamy dobrobyt, sklepowe półki uginają się od ciężaru wędlin i mięs. Jednak czy faktycznie sklepowe mięso jest takie dobre? Czy wędliny dostępne w sklepach są zdrowe? FOT. 123RF.COM/PICSEL Mięso na wędlinę - fakty Z 1 tony mięsa można wykonać około 850 kg wędliny - bardzo dobrej jakości wyrób wędliniarski (bez żadnych ulepszaczy), który możemy bez obaw zjeść sami albo podać dzieciom. W tradycyjnej kiełbasie może się znajdować aż 95 proc. mięsa wieprzowego, pozostałe 5 proc. to przyprawy, sól i...

  • Ewa Wachowicz: Szybkie potrawy korporacyjne

    ...wędzonego łososia oraz prażone płatki migdałów. Na deser prowadząca zaproponowała mus czekoladowy na bazie awokado i banana, udekorowany mieszanką suszonych śliwek i moreli. Buły z indykiem i serem...

  • Gotowane w wodzie i na parze warzywa od lat są dla nas synonimem zdrowego odżywiania. Coraz częściej zaczynamy jednak stosować równie smaczną i zdrową alternatywę - warzywa upieczone w piekarniku. Fot. 123RF/Picsel Pieczenie warzyw ma kilka istotnych zalet, w porównaniu z gotowanymi. Przede wszystkim piekąc warzywa nie tracimy cennych wartości odżywczych i witamin. Woda, w której gotujemy warzywa przejmuje te drogocenne substancje, i zostaje razem z nimi wylana. Dzięki pieczeniu zachowujemy...

  • Czerstwe pieczywo? To nie problem

    .... Na talerzu połóż kawałek ręcznika papierowego. Przełóż tosty, zaczekaj aż nadmiar tłuszczu wsiąknie w ręcznik. Podawaj na słodko lub słono, np. z dżemem, miodem, żółtym serem, wędliną, pomidorami...

  • Gwarantujemy, że ten przepis zagości u was na stałe. Składniki na ciasto4 g drożdżyok. 120-150 g mleka w zależności od chłonności mąki 300 g mąki typu 5002 szt. żółtek6 g drobnej soli morskiejświeży lubczykpieprz w ziarnach gałka muszkatołowa w całości60 g miękkiego masła30 g tłuszczu gęsiego (smalec bez skwarek) smalec gęsi do smarowania formybułka tarta do wysypania formy Drożdże moczyć przez 10 minut w 50 g mleka.Przesiać mąkę i dodać żółtka oraz mleko z drożdżami.Pozostałe mleko dodawać...