• Informacje na temat:

    pieczona wędlina faszerowana

Przepisy na temat: pieczona wędlina faszerowana
  • Faszerowane ziemniaki

    Ziemniaki wyszoruj i osusz ręcznikiem papierowym.

  • Przepyszna!! Faszerowana miesem wolowym, z duza iloscia cebuli. Robilam na dwa nastepne dni. Jutro dojdzie plaster mlodej Goudy na wierzch podczas podgrzewania. Papryke faszerowaana zawsze dusilam. Tym razem postanowilam upiec. Bardzo pyszna. Zapisuje przepis, aby go nie zapomniec, gdyz jest naprawde godny powtorzenia.

  • Noworoczne mięsne hity

    Gdy świąteczne biesiadowanie już za nami, trudno pożegnać się od razu z wyjątkową aurą, która mu towarzyszy. Zasiądźmy zatem przy stole i poświętujmy wspólnie z rodziną jeszcze przez chwilę przy smakowitych daniach.

  • Lakomczuszki, radze szykowac brzuszki!!

  • Nowość – chrzan z cytryną od Krakusa

    Chrzan od wieków związany jest z polską tradycją kulinarną i stanowi niezastąpiony dodatek, zwłaszcza do wielkanocnych potraw. Nie może zabraknąć go na żadnym świątecznym stole, czy w koszyku ze święconką. W tym roku warto przełamać konwencję i spróbować limitowanej edycji chrzanu z cytryną Krakus. Tradycyjny produkt w niecodziennej odsłonie idealnie podkreśli smak wielkanocnych dań.

  • Przepis wart wypróbowania: "Pieczona faszerowana gęś"

  • Tanie dania z ziemniaków

    Ugotowałaś za dużo ziemniaków na obiad? I dobrze, bo łatwo przygotujesz z nich pyszny posiłek na kolejny dzień. Oszczędzisz przy tym czas i pieniądze!

  • Sprawdzony przepis na "Papryka faszerowana pieczona"

  • Wielkanocne przysmaki

    ...aromatyczne. Cienko pokrojona domowa wędlina z pewnością przypadnie brzdącowi do gustu. Jeśli zdecydujesz się jednak na wędlinę kupną, koniecznie zwróć uwagę na jej jakość (ma być chuda i bez...

  • Kolejna odsłona domowej wędliny. Pieczona mielonka z łopatki. Bardzo prosta i szybka do zrobienia. Idealna na kanapki, pasuje z różnymi dodatkami. Robiona w domu więc wiemy co jemy, bez żadnych sztucznych i niezdrowych dodatków.

Artykuły na temat: pieczona wędlina faszerowana
  • Indyk na Wielkanoc. Jak przyrządzić pieczony drób na świąteczny stół?

    ..., jest tuszka pieczona w całości. Aby wnętrze było delikatne i rozpływało się w ustach, a skórka przyjemnie chrupała i nadawała wyrazistego smaku daniu, należy prawidłowo przygotować mięso do pieczenia(...) złocistej skórki. Inną popularną potrawą z indyka jest pieczona pierś , która z powodzeniem może zastąpić elegancką wędlinę. Przygotowania najlepiej zacząć poprzedniego dnia, aby natarte...

  • Zapiekanki warzywne

    ...pieczenia posypujemy danie pozostałym serem i dopiekamy. Cukinia faszerowana ryżem Składniki na 4 porcje: 2 średniej wielkości cukinie, 3 łyżki oleju, 100 g ryżu, 500 ml bulionu warzywnego...

  • Święconka na ciepło. Pomysły na podanie

    W Wielką Sobotę wierni udają się do kościoła z koszyczkiem na tradycyjne święcenie pokarmów. Znany już od VIII wieku zwyczaj, w naszym kraju przyjął się około XIV stulecia. Według tradycji wszystko co zostało poświęcone powinno znaleźć się na świątecznym stole.

  • Pomysłowe grillowanie z marką WINIARY!

    Z utęsknieniem wyczekujemy ciepłych dni pełnych okazji do wspólnego odpoczynku na świeżym powietrzu. Podczas sprzyjającej pogody za oknem, najchętniej wybieramy spotkania przy grillu, w towarzystwie rodziny czy przyjaciół. Wbrew pozorom jednak kiełbasa, karkówka czy mięsne szaszłyki to niejedyne potrawy, jakie możemy przygotować na ruszcie! Warto podczas tegorocznego sezonu poeksperymentować ze smakami i przyrządzić na grillu również wiele nowych, dotychczas nieprzygotowywanych potraw z...

  • Cytrynowy cake według Pierre Hermé i o tym co przyrządzić na Święta Wielkiejnocy?

    ...-          sałatka wielkanocna mojej mamy -          wędliny: szynka pieczona z ziołami, szynki surowe -          jajka faszerowane na ciepło A na deser – miska truskawek!  Na tym stole nie moze...

  • Odchudzamy wielkanocne smakołyki

    Tradycyjne świąteczne śniadanie potrafi dostarczyć nam... 1500 kcal! A to przecież dopiero początek rodzinnego biesiadowania... Znamy jednak sposoby, by potrawy, nic nie tracąc ze smaku, zgubiły mnóstwo kalorii, tłuszczu i cholesterolu!

  • Koszyk pełen pomysłów na wielkanocne potrawy  z marką WINIARY!

    Cieplejsze, wiosenne dni, zielone pąki na drzewach, czy rozkwitające żonkile to pierwsze zwiastuny zbliżającej się wiosny, ale także i Świąt Wielkanocnych. Ten radosny czas pełen spotkań z najbliższymi kojarzymy z tradycyjnymi, pysznymi potrawami. Nie wyobrażamy sobie przecież, aby na świątecznym stole zabrakło białego barszczu bądź żurku, jajek w majonezie czy kolorowych mazurków. Zanim jednak zasiądziemy do uroczystych, wielkanocnych specjałów, czekają nas jeszcze, równie przyjemne, wspólne...

  • Wesele bez mięsa?

    Bywa, że to państwo młodzi są jaroszami i nie wyobrażają sobie, aby w najważniejszym dla nich dniu stoły uginały się pod ciężarem mięsa. Na weselach bawią się jednak ludzie o różnych preferencjach kulinarnych. Jak zatem pogodzić poglądy gospodarzy i oczekiwania (często konserwatywnych) gości?

  • Modne, ale czy na pewno zdrowe?

    ...szparagowej, burger z kaszy jaglanej i buraka (przepis poniżej). Podwieczorek: Sałatka ze świeżych sezonowych owoców z posiekanymi migdałami i miętą. Kolacja: Pieczona papryka faszerowana brązowym...

  • Przyjemna dieta dla osób, które mają cukrzycę

    ...w nocy. Powinna być lekka, dostarczać węglowodanów złożonych, a także białka. Papryka faszerowana ● mała papryka ● 2 łyżki ugotowanego brązowego ryżu ● plaster sera feta ● oliwa ● po pół łyżeczki...