• Informacje na temat:

    pieczona pierś z kurczaka i sos

Przepisy na temat: pieczona pierś z kurczaka i sos
  • Pierś kurczaka z chimichurri

    Upieczone piersi kurczaka są zdrowe, smaczne, ale… nieco nudne. Jednak dobrze dobrane dodatki zmienią to danie w poezję. Tak działa np. sos chimichurri.

  • Smaczna propozycja na obiad :)

  • Pierś z kurczaka w kuchni przedszkolaka

    Nie masz pomysłu na smaczny obiad dla swojej pociechy? Z pomocą przychodzi niezawodna pierś z kurczaka! Soczysta, delikatna i zdrowa – nigdy nie zawodzi. Z nią żadne kulinarne wyzwanie Ci niestraszne!

  • Pieczona pierś z kurczaka, marynowana w sosie sojowym i przyprawach. Idealna na ciepło na obiad lub na zimno na kanapki.

  • Kurczak a'la gyros na talerzu

    ...1. Pierś z kurczaka oczyszczamy, osuszamy, kroimy drobno, posypujemy przyprawą kebab-gyros i smażymy na oleju aż do zrumienienia. 2. Kroimy warzywa w plasterki (cebulę w piórka/w krążki). 3. Sos(...) i warzywa, które lekko solimy, dokładamy ulubione dodatki (frytki, pieczone ziemniaczki, etc.), zalewamy schłodzonym sosem.

  • Mięsko, które szybko można przygotować, potem tylko czekać, aż się upiecze i gotowe !

  • Aromatyczny kurczak  w ziołach

    ...każdą pierś z jednej strony obficie marynatą. 2. Piecz kurczaka w piekarniku nagrzanym do 180 st. C ok. 25 minut, do czasu aż piersi będą miękkie i soczyste. Odstaw kurczaka po upieczeniu na(...)Składniki: 2 łyżki suszonych pomidorów w oliwie 1/4 szklanki  parmezanu łyżka oliwy łyżka świeżego oregano 2 łyżki  świeżej bazylii łyżka winnego octu 2 ząbki czosnku 4 piersi z kurczaka...

  • To taka moja wariacja na temat piersi z kurczaka. Od siebie dodam, że idealnym dodatkiem do tego dania byłby jakikolwiek ulubiony sos, bo mięso "wychodzi" dość suche ;)

  • Pierś gęsi w ziołach - Robert Sowa

    Pieczona pierś z gęsi w ziołach na glazurowanych gruszkach z rozmarynem i śliwowicą podana z kopytkami z patelni - przepis mistrza kuchni Roberta Sowy.

  • Pieczona pierś z kurczaka, bardzo aromatyczna i soczysta. Można ją podać na gorąco jako główne danie lub pokroi na plasterki i podawać jako wędlina. Ja od miesiąca co tydzień piekę po 6 piersi i nie możemy się nimi jak dotąd najeść. Pierś jest też idealna jako dodatek do sałatek.

Artykuły na temat: pieczona pierś z kurczaka i sos
  • Pierś kurczaka duszona w sosie z colą

    ...wszystkich stron. Mięso posyp solą i pieprzem. Wyjmij. 2Na tłuszczu ze smażenia zeszklij pokrojone pory. Dodaj koncentrat pomidorowy. Krótko razem zasmaż. Dodaj pomidory z puszki oraz 350 ml wody. Sos...

  • Drób jest jednym z tych mięs, które najczęściej gości na naszych stołach. Niestety, przygotowując go bardzo łatwo wpaść w rutynę. Jak uniknąć kuchennej nudy, a jednocześnie przygotować smaczne danie z drobiem? Pomogą wam w tym przepisy naszych użytkowników! Fot. 123RF/PICSEL Mięso drobiowe jest niezwykle zdrowe i zawiera w sobie bardzo dużo substancji odżywczych. Z tego względu powinniśmy jak najczęściej wykorzystywać je w przygotowywanych przez nas daniach. Jego delikatny smak z pewnością...

  • Indyk na Wielkanoc. Jak przyrządzić pieczony drób na świąteczny stół?

    ...złocistej skórki. Inną popularną potrawą z indyka jest pieczona pierś , która z powodzeniem może zastąpić elegancką wędlinę. Przygotowania najlepiej zacząć poprzedniego dnia, aby natarte(...) sposobowi przyrządzenia. Pieczony w całości jest nieco bardziej kaloryczny, ale zachwyca przypieczoną, aromatyczną skórką i soczystym wnętrzem. Dobrze przygotowana pierś jest najzdrowsza i niskokaloryczna...

  • Wszyscy kochamy kurczaka. Ale czy wszyscy wiemy w jaki sposób go przygotować, aby za każdym razem był naprawdę smaczny? Zastosujcie się do naszych rad, a bez trudu wyczarujecie dania, które staną się prawdziwym hitem wśród waszej rodziny i znajomych. Jak wybrać najlepszego kurczaka? Fot. 123RF/Picsel Decydując się na przygotowanie dania z kurczaka należy pamiętać, że nawet najlepszy przepis nie uchroni nas przed kulinarną wpadką, jeśli produkty, których użyjemy, nie będą najwyższej jakości....

  • Nuggetsy (kawałki kurczaka w panierce)

    ...1. Pierś kurczaka umyć, pozbawić ją kości i tłustych części i pokroić w niewielkie kawałki. 2. Płatki owsiane rozdrobnić w malakserze na mniejsze. ...

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • Soczysta pierś kaczki

    Jak przyprawiać? Pierś najczęściej zostawia się na noc w marynacie. Może to być: czosnek, imbir, anyż, miód, sos sojowy. Jeśli chcemy uzyskać orientalny smak, sięgnijmy po tajski sos słodko(...) i kieliszkiem wiśniówki. Następnego dnia wytapiamy tłuszcz ze skórki kaczki i odrobinę ją podsmażamy, a potem pieczemy ok. 2 godzin, podlewając sosem. Na bogato Pierś kaczki można faszerować, trzeba...

  • A może dzisiaj zjemy śniadanie na ciepło? Zdziwisz się, w jak prosty sposób możesz odmienić oblicze tradycyjnej owsianki. SKŁADNIKI - 1 ¼ szklanki płatków owsianych + 1 łyżka do posypania - ¾ szklanki pokrojonego w kostkę rabarbaru - 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 ¼ szklanki mleka - ¼ łyżeczki soli - 1 łyżeczka cynamonu - 1 łyżka miodu - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego - 3 truskawki PRZYGOTOWANIE Krok 1Piekarnik nagrzać do 190 stopni C. Rabarbar myjemy i kroimy.Krok 2Do miski...

  • O, pieczone kurczę!

    ...dla dzieci lepsze niż wieprzowe). Drób sprawdzi się nawet na kanapkach dla smyka. Możesz na nie położyć pieczoną w domu pierś z indyka lub kupioną w sklepie szynkę z indyka czy polędwicę z kurczaka(...) upieczona z jabłkami i suszonymi śliwkami. Warto spróbować także smakołyku kuchni chińskiej - kaczki po pekińsku, którą przed pieczeniem marynuje się m.in. w sosie sojowym z miodem. Z kolei pieczona...

  • Obok różnego rodzaju kiełbas, drób jest tym rodzajem mięsa, które najczęściej pojawia się na naszych grillach. To doskonały wybór! Ale czy wiecie w jaki sposób go przygotować, aby zawsze zachwycał naszych bliskich i znajomych? Oto kilka naszych propozycji. Mięso drobiowe to zawsze dobry wybór na grilla. Trudno jest znaleźć osobę, która byłaby w stanie oprzeć się piersi z kurczaka ściągniętej prosto z rusztu lub skrzydełkom przygotowanych w podobny sposób. Delikatne i chude mięso, które...