• Informacje na temat:

    pieczona karkówka w ananasach

Przepisy na temat: pieczona karkówka w ananasach
  • Pieczenie z rumianą skórką

    ..., posyp przyprawą i skrop olejem. Wszystkie warzywa dodaj je mięsa w połowie pieczenia. Podawaj razem z pieczenią. Karkówka po azjatycku 1. Karkówkę opłucz, wytrzyj do sucha. Posyp solą. Cukier...

  • Dbasz o linię i kochasz grilla?

    Sezon grillowy w pełni, ale przecież nie dla ciebie karkówka, kiełbaski... To prawda, ale my proponujemy pyszne dania, które pozwolą ci dbać o figurę!

  • Wegetariańskie przekąski na grilla

    Polskie grillowanie kojarzy nam się głównie z mięsem – na ruszt najchętniej wrzucamy kiełbasę, karkówkę czy kaszankę. Stąd też grill u znajomych kończy się dla wielu wegetarian podjadaniem chleba. Jak urozmaicić zakres smakołyków serwowanych z grilla, tak by dogodzić także fanom diety bezmięsnej?

  • Fit grill – jak urządzić, żeby wszystkim smakowało?

    W sezonie grillowym podniebienie jest kuszone przez karkówkę z rusztu, przypieczone kiełbasy, szaszłyki z kawałkami grillowanego karczku i wiele innych marynowanych mięs, które – choć są aromatyczne i smakowite – należą też do kalorycznych i wcale nie pomagają w utrzymaniu diety. Gdyby tak urządzić grilla w stylu fit i zjeść równie smacznie, ale zdrowo?

Artykuły na temat: pieczona karkówka w ananasach
  • Sezon na grillowanie

    Przypieczona fest karkówka, kiełbasa, kaszanka… Mniam mniam! Letni grill na biwaku czy na działce to jedna z największych przyjemności. Ale coraz częściej pojawiają się wątpliwości, czy aby na pewno to dla nas takie dobre.

  • Pomysłowe grillowanie z marką WINIARY!

    Z utęsknieniem wyczekujemy ciepłych dni pełnych okazji do wspólnego odpoczynku na świeżym powietrzu. Podczas sprzyjającej pogody za oknem, najchętniej wybieramy spotkania przy grillu, w towarzystwie rodziny czy przyjaciół. Wbrew pozorom jednak kiełbasa, karkówka czy mięsne szaszłyki to niejedyne potrawy, jakie możemy przygotować na ruszcie! Warto podczas tegorocznego sezonu poeksperymentować ze...

  • Zdrowie i mądre grillowanie

    Sztuka mięsa Od mięsa zaczynamy, bo karkówka cieszy się u nas największym wzięciem. Ale nie o niej będzie mowa, bo czasem dobrze zjeść coś innego. Szefowie kuchni twierdzą, że na grillu najlepiej(...) w innej temperaturze. Wołowina potrzebuje 71 stopni C, by była wypieczona, 60 stopni sprawi, że pozostanie krwista. Wieprzowinę pieczemy w temp. 76 stopni C, ryby i drób w 73 stopniach C. Szefowie...

  • Goście, goście!

    ...liście jarmużu wrzuć do osolonego wrzątku na 3 minuty. Wyjmij je i osusz. Upieczone warzywa podawaj na liściach jarmużu. Pieczona karkówka z polentą (dla 5 osób) Czas przygotowania: 3 godziny...

  • Od zasmażki do fusion

    ​Gdyby ktoś w roku 1989 zaproponował nam kimchi, food porn i papardelle, bylibyśmy trochę onieśmieleni. Po 30 latach wolnej Polski wykształceni przez podróże, reklamy i kucharzy celebrytów o jedzeniu wiemy wszystko. Jak to się zmieniało? Twój Styl zabiera was w kulinarną podróż. Będzie szczypta humoru, garść wiedzy oraz łyżka nostalgii. Do smaku.

  • Obiad pod chmurką

    Grillowane warzywa i karkówka w marynacie Składniki na 4-6 porcji: 1 i 1/2 kg karkówki, przyprawa do mięsa z grilla, 2-4 łyżeczki miodu, po 2-4 łyżeczki musztardy i keczupu, 2 łyżki sosu sojowego, 1/2 szklanki oleju, sól, mielony czarny pieprz, 1-2 ząbki czosnku, świeże zioła: koperek, natka pietruszki, bazylia, majeranek Ponadto: po 2-3 łyżki czarnych i zielonych oliwek, mały słoik...

  • Skuteczna dieta paleo bez efektu jo-jo

    ...i kaparów, skropiona oliwą z oliwek. Szklanka wody z sokiem cytrynowym. Kolacja: Gotowane brokuły albo kalafior. Pierś kurczaka pieczona w folii, z dużą ilością świeżych ziół oraz grubo startej(...) mleko i jego przetwory. Boczek, słonina, skóra z drobiu, skrzydełka, karkówka i inne tłuste części. Fasola, groch, soja, soczewica, a także orzeszki ziemne. Ziemniaki zawierają skrobię, której...

  • Dnę pokonasz dietą

    ...), wieprzowina (karkówka, golonka, szynka), dziczyzna, drób: kurczak pieczony, gęś, warzywa: brokuły, kalafior, brukselka, groszek zielony, kukurydza, papryka, por, szpinak, rabarbar, grzyby: pieczarki...