• Informacje na temat:

    pieczona kaczka marynata

Przepisy na temat: pieczona kaczka marynata
  • Kaczka pieczona z owocami

    Sycące danie na wystawny obiad

  • Przygotowanie trwa długo ale zapewniam, że warto. Kaczka jest pyszna z chrupiącą skórką.

  • Kaczka duszona w wiśniach

    Smakuje wybornie!

  • Smaczny pomysł na "Pieczona kaczka"

  • Pasztet z marynowanych piersi kaczki

    Składniki: 40 dag filetów z kaczki 50 dag wątróbki drobiowej 20 dag słoniny 3 jajka 30 dag masła sól, pieprz Marynata 1/2 szklanki porto Kieliszek winiaku Sok z pomarańczy i starta skórka Tłuszcz do formy Przygotowanie: Wymieszaj wszystkie składniki na marynatę. Piersi kaczki umyj i osusz. Wątróbkę oczyść i razem z filetami włóż do miski. Zalej przygotowaną marynatą...

  • pyszna pieczona kaczka - może być jedzona na ciepło i zimno. rozpływa się w dłoniach - i ustach

  • Pieczeń z farszem jabłkowo-imbirowym

    Można ją przygotować na wiele sposobów: z jabłkami, w panierce, z grilla... Każda będzie wyśmienita! Kaczka wyśmienicie smakuje podana z purée ziemniaczanym. Aromat mięsa warto podkreślić marynowanymi buraczkami lub czerwoną kapustą.

  • Może zdjęcie niezbyt zachęcające ale chyba talentu mi brak :P. Pyszna krucha, soczysta i aromatyczna dzięki nasionom fenkułu.

  • Kaczka w pikantnym sosie

    Składniki na 8 porcji: - młoda, sprawiona kaczka, - po 3 łyżki sosu sojowego i wódki, - 2 ząbki czosnku, - łyżeczka cukru, - 1/2 szklanki czerwonego wina, - 3 łyżki śmietany, - łyżeczka mąki, - łyżeczka soli, - pół łyżeczki cynamonu Przygotowanie: Kaczkę opłukać, osuszyć. Cynamon, sól, cukier, roztarty czosnek wymieszać z sosem sojowym, wódką i 2 łyżkami wody. Natrzeć tuszkę...

  • Mięso z kaczki nie należy do nisko kalorycznych, ale za to jaki wspaniały ma smak! Bardzo popularnym sposobem jest pieczenie kaczki z owocami: jabłkami, pomarańczami czy też z żurawiną. Ja tym razem proponuje przepis na kaczkę po staropolsku pieczoną z ziemniakami i cebulą.

Artykuły na temat: pieczona kaczka marynata
  • Sałatka z kaczką i pistacjami

    Indyka, kaczkę czy gęś przyrządza się bardzo prosto. Polubisz je jak kurczaka.

  • Tym razem Piotr Sajdak przygotuje dla Was danie, którym zachwycił jury programu Masterchef Polska.   Pobierz bezpłatny e-book ze świątecznymi przepisami. Kliknij!     Kliknij prawym przyciskiem myszy i zaznacz "Zapisz element docelowy jako...", aby zapisać e-booka na dysku.

  • Gęsina pieczona z pomarańczą

    Indyka, kaczkę czy gęś przyrządza się bardzo prosto. Polubisz je od razu!

  • A może dzisiaj zjemy śniadanie na ciepło? Zdziwisz się, w jak prosty sposób możesz odmienić oblicze tradycyjnej owsianki. SKŁADNIKI - 1 ¼ szklanki płatków owsianych + 1 łyżka do posypania - ¾ szklanki pokrojonego w kostkę rabarbaru - 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 ¼ szklanki mleka - ¼ łyżeczki soli - 1 łyżeczka cynamonu - 1 łyżka miodu - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego - 3 truskawki PRZYGOTOWANIE Krok 1Piekarnik nagrzać do 190 stopni C. Rabarbar myjemy i kroimy.Krok 2Do miski...

  • Kanapka z pieczoną kaczką. Przepis Grzegorza Łapanowskiego

    Oraz majonezem, burakami i piklowaną cebulą. Przepis Grzegorza Łapanowskiego.

  • Marynowanie to doskonały sposób na przygotowanie soczystych i aromatycznych mięs. Jednak czy wiedzieliście, że dodanie do nich jednego składnika może uchronić was przed poważnymi chorobami? Fot. 123RF/Picsel Już niedługo sezon grillowy rozpocznie się na dobre. Prawdopodobnie większość z was, mimo niesprzyjającej aury, zdążyła już odkurzyć ruszty i zjeść pierwszą w tym sezonie, grillowaną kiełbaskę. Z pewnością też nie raz natknęliście się na informacje dotyczące szkodliwości potraw z rożna....

  • Pierś kaczki z modrą kapustą

    Przygotowanie: 1. Wcześniej zrób marynatę: wymieszaj wino, sos sojowy, posiekany czosnek, rozmaryn, owoce jałowca, sól i pieprz. Włóż do marynaty piersi...

  • Święta to czas, kiedy chcemy sobie pozwolić na przyrządzenie wyjątkowych dań – ma być „na bogato” – wystawnie i przede wszystkim smacznie! Często wtedy wybór pada na pieczeń, ale niestety wiąże się z nią kilka obaw – co zrobić, aby była doskonale doprawiona, wyrazista w smaku, i co bardzo ważne – nie możemy jej przesuszyć. Warte uwagi są więc rady szefa kuchni Knorr, Piotra Murawskiego. Fot. materiały prasowe Pieczeń podana na stół jako danie główne podczas wspólnej uczty wygląda niezwykle...

  • Kaczka pieczona w pikantnym sosie

    Jeśli kaczka jest bardzo tłusta, warto przed pieczeniem osączyć ją i wytrzeć z marynaty, po czym obsmażyć na suchej patelni, żeby wytopić jak najwięcej tłuszczu.

  • Weekend bez grilla? Wielu Polaków nie wyobraża sobie takiego scenariusza. Ale jak przygotować mięso, aby było delikatne i soczyste? Sekret tkwi w odpowiedniej marynacie. Fot. 123Rf/Picsel Grillowane mięso dzięki marynatom staje się bardziej kruche, aromatyczne, delikatniejsze. Oto kilka składników, które warto dodać do marynaty, aby twoje dania zaskoczyły smakiem wszystkich gości. 1. Papaja Liście i skórka tego egzotycznego owocu działają cuda. Obłożone nimi mięso skruszeje i zyska więcej...