• Informacje na temat:

    pieczona faszerowan dynia

Przepisy na temat: pieczona faszerowan dynia
  • Faszerowane dynie

    Smakują wspaniale! Mogą być serwowane na drugie danie lub na kolację.

  • Dynia faszerowana mielonym mięsem wieprzowym z dużą ilością zielonej pietruszki, koperku i lubczyku.

  • Zapiekane papryczki faszerowane

    Te apetyczne faszerowane papryczki najlepiej smakują na ciepło, bez dodatków. Razem z porcją ryżu albo z grzankami czosnkowymi doskonale sprawdzą się jako danie obiadowe lub kolacja.

  • Prosty przepis na pyszny obiad. Farsz do dyni można przygotować z dowolnego mięsa mielonego, można dodać też ryż, jak do gołąbków. Upieczoną dynię najlepiej podać z kaszą gryczaną lub kuskusem.

  • Dynia na ciepło

    Faszerowana ryżem Sposób przygotowania Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu. Odetnij wierzch dyni, usuń włókna i pestki. Środek dyni ponakłuwaj widelcem. Natrzyj solą, tymiankiem oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na maśle. Dołóż mięso i smaż ok. 10 minut, mieszając. Bazylię potnij na kawałki. Ryż połącz z mięsem, bazylią i jajkami. Dodaj sól...

  • Mamy jesień, a jak jesień to i dynia. Więc to ona jest głównym i właściwie jedynym składnikiem mojej dzisiejszej propozycji. Z racji tego, że dynia jest trochę mdła doprawiłam ją sporą dawką kurkumy i curry, dzięki czemu zyskała charakteru. Zapraszam :)

  • Anna Lewandowska proponuje bakłażana na lunch

    ..."Moja dzisiejsza propozycja na lunch to bakłażan faszerowany komosą ryżową i porem z orzeszkami pinii" - oznajmia na profilu Anna Lewandowska. "Spróbujesz?" - zachęca żona naszego najlepszego piłkarza Roberta Lewandowskiego.

  • Przepis wart wypróbowania: "Pieczona dynia"

  • Chcesz przyrządzić dynię? Sprawdź, którą wybrać

    ...łatwo się obiera. Wyśmienita jest pieczona, faszerowana, sprawdza się też w zupach i gulaszach. Śmiało można jej używać do słodkich wypieków. Bezłupinowa Ma żółtozieloną skórkę, owalny kształt oraz(...) także francuską. Jest spora, okrągła, mocno spłaszczona. Czasem na skórce widoczne są przebarwienia od koloru zielonego do piaskowego. Im więcej koloru piaskowego, tym dynia jest bardziej dojrzała, a jej...

  • dynie przecinamy na pol/Matylda,pizmowa/i polowke wkladamy do brytwanki.Obficie posypujemy cukrem,cynamonem,wkrapiamy polowke cytryny.Mozemy wlozyc 1-2 gozdziki jezeli lubimy ich smak i zapach.Brytwanka skrapiamy kilkoma lyzkami wody.Pieczemy okolo 30 minut w nagrznym piekarniku do 180st.

Artykuły na temat: pieczona faszerowan dynia
  • Dynia faszerowana mięsem

    Właśnie zaczyna się sezon na dynię. Smakuje wspaniale zarówno na słodko, jak i na słono.

  • Cukinia, dynia i spółka

    ...? Można ją jeść na surowo, np. w postaci dodatku do surówki  z marchewki. Zawiera sporo kwasu foliowego. Cukinia nadaje się do grillowania, pieczenia i faszerowania, może też być zagęstnikiem do zup i sosów. Wystarczy ją obrać ze skórki, usunąć gniazdo nasienne, a miąższ drobno pokroić lub zetrzeć na tarce. Dodać do sosu mięsnego czy zupy - zagęści potrawę zamiast mąki. Dynia Królowa...

  • Dynia na słono i słodko

    Słusznie nazywana jest królową jesieni. Zawiera mnóstwo składników odżywczych i ma niewiele kalorii. Dynia jest pyszna w potrawach i deserach!

  • Dynia niejedno ma imię

    Najbardziej popularna jest dynia olbrzymia, zwana też zwyczajną. A która jest najlepsza i do czego? Ja polecam cztery wyjątkowe odmiany.

  • Wielkanoc w tradycyjnej i nowoczesnej odsłonie

    Wielkanoc – wielu z nas nie wyobraża sobie jej bez klasycznego żurku z białą kiełbasą, mazurka czy faszerowanych jajek. A może tym razem zrobić coś inaczej? Chcesz nieco odświeżyć wielkanocny stół? Tradycyjnie czy nowocześnie – jeśli co roku masz ten dylemat, to ten tekst jest dla ciebie! Zainspiruj się!

  • Co powinnaś jeść, by wzmocnić paznokcie?

    ...ziaren słonecznika, herbata zielona. Albo: owsianka na wodzie z bananem i aronią. Obiad Krem z brokuła, pierś kurczaka pieczona w ziołach, kasza jaglana na ostro, surówka z białej kapusty(...) z dyni, 3 śliwki i kubeczek jogurtu. Kolacja Papryka faszerowana mięsem z indyka i brązowym ryżem z natką pietruszki i sosem pomidorowym, woda z cytryną albo sałatka z ryżu, tuńczyka, kukurydzy...

  • Smakołyki z ziemniaka

    Mają więcej witaminy C niż jabłko i dynia! Zawierają też wit. A, B1, B2, B3, B6 i PP. Dzięki błonnikowi ułatwiają trawienie, pomagają w walce z nadwagą i obniżają cholesterol (w 100 g ziemniaków jest(...). Zupę zmiksuj, wymieszaj z sokiem jabłkowym i śmietaną. Przypraw. Czas przygotowania: 50 minut 250 kcal/1 porcja Faszerowane ziemniaki Składniki (4 porcje): 4 ziemniaki, pół cukini, pomidor...

  • Maia Sobczak: „Przepisy na szczęście”

    Złociste, ledwo złamane na patelni warzywa, chrupiące, o intensywnym kolorze, podane ze zdjętymi z ognia boczniakami i świeżo przyrządzoną, intensywną pastą curry. Delikatne, faszerowane orzechami nerkowca kwiaty dyni, podsmażane na klarowanym maśle, skąpane w słodkim syropie klonowym, oprószone świeżo mielonym pieprzem. Mokre, zielone mango z chilli i świeżą kolendrą z dodatkiem brązowego ryżu...

  • Jaglane odkwaszenie, wzmocnienie i rozgrzewka przed zimą

    ...na plasterki. Wszystkie składniki wymieszaj, dopraw 1 łyżką oleju rzepakowego lub oliwy. Posyp sałatkę posiekaną natką pietruszki. Bakłażan faszerowany Ugotuj 1/2 szkl. kaszy jaglanej. Bakłażan...

  • Nowy zdrowy rok

    ...sera.  5. Ułóż tarty na blasze na papierze do pieczenia. Ich brzegi posmaruj żółtkiem rozbełtanym z mlekiem. Piecz 20 min w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C. Faszerowane bakłażany Połówki...