• Informacje na temat:

    pieczona czerwona cebula

Przepisy na temat: pieczona czerwona cebula
  • Faszerowane cebule

    Pomysł na przystawkę.

  • Burger z wołowiną, czerwoną cebulką, rukolą

    To danie, które możemy przyrządzić w domu i zachwycić nim naszych gości.

  • Ryba pieczona z warzywami

    Składniki 4 pstrągi (po ok. 30 dag) 4 ząbki czosnku papryka czerwona zielona i żółta cebula dymka ze szczypiorkiem 2 papryczki chili 3 łyżki masła 3 łyżki oliwy cytryna sól pieprz Przygotowanie 1 Pstrągi spraw, odcinając głowy, ale nie odcinając ogonów. Oskrob, usuń wnętrzności i skrzela. Ryby dokładnie opłucz, osusz, skrop sokiem z cytryny, odłóż na pół godziny do lodówki...

  • Pieczony łosoś

    Przepis Sary La Fountain. Na 4-5 porcji.

  • Świąteczne pieczenie z nadzieniem

    Smaczne i sycące. Goście będą zachwyceni!

  • Klops pod czerwonym chutnejem

    Proste do zrobienia, idealne także na zimno – na przykład jako wędlina do kanapek.

  • Pieczone warzywa

    Składniki: 40 dag młodych ziemniaków po 1 żółtej i czerwonej papryce, sezam 1 mniejszy bakłażan, koper  1 cukinia 30 dag pomidorków rzymskich 1 czerwona cebula, sól, pieprz, oliwa 2 łyżki octu Przygotowanie: 1. Ziemniaki wyszoruj starannie pod bieżącą wodą lub oskrob i opłucz. Wrzuć do garnka z osoloną wodą i ugotuj do miękkości. Odcedź, przestudź, a potem...

  • Mus z wątróbek z czerwoną konfiturą

    Pyszna, mięsna przekąska

  • Rozmaitości w czerwonej papryce

    To danie jest tak sycące, że wystarczy za cały obiad – nie będzie trzeba podawać zupy!

  • Cebula z kapustą

    Cebula wzmacnia odporność, podnosi poziom "dobrego" cholesterolu i obniża ciśnienie krwi, dlatego warto spożywać ją regularnie.

Artykuły na temat: pieczona czerwona cebula
  • Cebula – wykorzystaj cudowne właściwości

    ..., wymieszaj z łyżką octu jabłkowego i codziennie przez miesiąc smaruj przebarwienia. Jedz regularnie Cebula to bogactwo witamin i minerałów. Sięgaj po nią codziennie, a unikniesz wielu chorób.    Zapobiega zakrzepom, nadciśnieniu i obniża poziom złego cholesterolu (LDL) i podnosi dobrego (HDL). Zmniejsza ryzyko rozwoju wielu nowotworów, m.in. piersi. Szczególnie cenna jest czerwona cebula...

  • Rostbef w ziołach pieczony z warzywami

    Na przygotowanie tego dania trzeba poświęcić sporo czasu. Ale efekt – palce lizać!

  • ​Focaccia z cebulą

    Focaccia sprawdza się doskonale, gdy potrzebujemy dużo kanapek na imprezę.

  • Pieczony kurczak z harissą

    Przepis Jamiego Oliviera.

  • Wielka księga smaków: Kapusta czerwona

    Za jej piękny, głęboki kolor odpowiadają antocyjany, naturalne barwniki, będące przeciwutleniaczami. Chronią one organizm przed działaniem wolnych rodników.

  • ​Falafel z jogurtem, bakłażanem i sałatką z kapusty czerwonej

    Przepis z książki “Pora na lunch". Czas przygotowania: 10 minut + gotowanie 40 minut. Liczba porcji: 1 duża.

  • Drób na pikantnie z czerwoną fasolą

    Klasyczny kurczak w nowej pikantnej odsłonie.

  • Pierś kaczki z jabłkami! Zdradzamy, czym natrzeć mięso przed pieczeniem

    Aby przyrządzić pyszne jedzenie, nie trzeba spędzać całego dnia w kuchni. Ważniejsze jest przecież spotkanie, rozmowa z bliskimi. Dlatego postaw na sycące, ale nieskomplikowane dania.

  • Dania z pieca

    Pizza wegetariańska Składniki na 4 porcje: 30 dag mąki, cukier, sól, 2 dag drożdży, 3 łyżeczki oliwy, 1 średnia cebula, 1 ząbek czosnku, 1-2 łyżeczki curry w proszku, 1 puszka pomidorów bez skórki, np. odmiana pelati, pieprz, 30 dag brokułów, 35 dag małych pieczarek, 2 czerwone papryki, 12,5 dag mozzarelli, pół pęczka natki pietruszki, 5 gałązek tymianku, tłuszcz i mąka do formy. Mąkę...

  • Dania z pieca

    ...aluminiowej, aby wierzch zbytnio się nie przyrumienił. Pieczone łódki ziemniaczane Składniki na 2 porcje: 50 dag ziemniaków, 3 łyżki oliwy, morska sól, pieprz, 1 duża czerwona papryka (ok. 30 dag...

Wideo na temat: pieczona czerwona cebula
  • Jak zrobić warzywa pieczone - fajita?

    Fajita to jedno z najpopularniejszych dań kuchni meksykańskiej, której głównym składnikiem jest mięso, ale integralną częścią są specjalnie przyrządzone warzywa - kolorowe papryki, czerwona cebula, odpowiednia przyprawa, którą znajdziecie w niemal każdym sklepie, a także aromatyczny czosnek. Tak doprawione i upieczone warzywa będą idealnym dodatkiem do dan obiadowych, świetnie sprawdzą się

  • Szaszłyki i kaszanka, czyli majówkowa kuchnia uczestników "MasterChefa"

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" uczestnicy "MasterChef Junior": Mateusz Guncel, Anastazja Czyż i Stanisław Baumiller podzielili się swoimi ulubionymi majówkowymi przepisami. Na stole pojawiły się takie pyszności jak: przepiórka czosnkowa z chimichurri, szaszłyk drobiowy z cukinią w tzatzikach, ziemniak pieczony w czosnku i kaszanka w kapuście z karmelizowaną czerwona cebulą. (Źródło: DDTVN/ x-news)