• Informacje na temat:

    pieczona bagietka z dodatkami

Przepisy na temat: pieczona bagietka z dodatkami
  • ​Bagietki świeże i chrupiące o każdej porze

    Kto nie lubi rozsmakowywać się o poranku świeżą i chrupiącą bagietką? Albo zajadać się pysznymi chrupkimi bułkami z ulubionymi dodatkami? Dla tych, którzy nie mogą się obejść bez ciepłego i aromatycznego pieczywa niezależnie od okazji, Dan Cake Polonia ma coś specjalnego: Bułki i Bagietki do odpieku.

  • Oryginalny sposób na zapiekankę. Dzięki temu, że bagietka/bułka paryska pieczona jest w całości po upieczeniu możemy pokroić ją na 2-3cm kromki. W ten prosty sposób zwykła zapiekanka stanie się gwiazdą nie jednej domówki;)

  • Pieczenie chleba w domu

    ..., a wśród nich oregano. Szczególnie popularna i lubiana jest także bruschetta, biały chleb obłożony pomidorami, serem oraz innymi dodatkami i zapiekany w piecu. Tyrol i Szwajcaria znane są ze swoich...

  • :) dodatek do zup i nie tylko...

  • Przysmaki z szynką i serem

    Popularny duet kanapkowy tym razem w nowej odsłonie. Bo szynka i ser to świetne dodatki także do dań na lunch.

  • Kolejna propozycja na mini kanapeczki na imprezę. Pieczona ricotta w połączeniu ze skórką z cytryny i przyprawami ma ciekawy i delikatny smak.

  • Staropolskie hity

    Potrawy przygotowane według dawnych receptur obfitowały w wyszukane dodatki i przyprawy. Ich smak warto docenić także dziś.

  • Domowa bagietka czosnkowa, może nie tak piękna jak kupna ale za to jaka smaczna.

  • Owocowo-warzywna sałatka z kawą

    Składniki na 1 porcję: Marchew młoda 100 g Sok z buraków 100 ml Rzodkiew 20 g Młody szpinak 10 g Kiełki groszku 10 g Seler korzeń  150 g Seler nać 30g Kawa ziarno 5 szt. Maliny 3 szt. Jeżyny 3 szt. Cebula biała obrana 60 g Masło 50 g Bulion wegetariański 200 ml Śmietanka 36% 50 ml Bagietka francuska...

  • Bagietki mają wszechstronne zastosowanie u mnie w domu. Pasują zarówno do kanapek jak i zapiekanek. Choć można używać do ich przygotowania dowolnej mąki, ja używam chlebowej (typ 750), która jest pośrednią pod względem grubości pomiędzy wrocławską a razową i idealnie pasuje do wypieku zarówno bagietek jak i chleba oraz bułek. Można część mąki chlebowej zastąpić razową wtedy otrzymamy razowe bagietki.

Artykuły na temat: pieczona bagietka z dodatkami
  • ​Żeberka wieprzowe pieczone z miodem i jałowcem

    Słodko i aromatycznie - moje żeberka łączą te dwie cechy. Proste i wyśmienite danie dla prawdziwych mięsożerców.

  • Pulpety z miętą i sałatką z fety

    Niedrogie mięso mielone sprawdza się w różnych potrawach. Jest pyszne w formie pieczeni, pulpetów z dodatkiem ziół, a także jako zapiekanka lub farsz do ciasta. Dobre na szybki i smaczny obiad.

  • Zupa cebulowa

    Dodatek białego wina i tymianku w zupie przeniesie cię w rejony Francji.

  • Historia pewnej bułki

    Jak to paryżanka, jest szczupła i elegancka. Idealna powinna mieć złotą, chrupiącą skórkę, a wnętrze sprężyste i miękkie. Spory, czy bagietka jest wynalazkiem Francuzów, czy ulepszoną przez nich wersją wiedeńskiej bułki, trwają. Ale nikt nie przeczy, że to smakowite pieczywo, które można jeść solo lub podawać w interesującym towarzystwie...

  • Smaki z Czech

    Smakołyki naszych południowych sąsiadów to nie tylko słynne knedliki, ale także pyszne pieczone kiełbaski, nadziewane placki oraz smażony żółty ser.

  • Wytrawna żurawina

    Połyskujące czerwone jagody o lekko cierpkim smaku to doskonały dodatek do wykwintnych dań.

  • Dlaczego warto jeść masło?

    Zawiera przyjazny nam tłuszcz, witaminy A, E i D. Wspomaga pamięć i wzrok, poprawia kondycję skóry i włosów. W tym roku ma królować na stołach całego świata.

  • Księga smaków: Parmezan

    Najpopularniejszy włoski ser jest jasnożółty, ma grudkowatą konsystencję i intensywny zapach.

  • Księga smaków: Kozi ser

    To jeden z najstarszych serów. Francja ukochała go szczególnie i tam wytwarza się ponad 100 jego gatunków. Ale ze względu na walory smakowe, zyskał popularność na całym świecie.

  • Księga smaków: Kapusta kiszona

    To nasza bardzo dobra znajoma, która doczekała się swojego święta w trzech krajach: Polsce, Niemczech i USA. Nie tuczy, zawiera sporo związków mineralnych oraz witaminy C, B i E.