• Informacje na temat:

    pieczona bagietka

Przepisy na temat: pieczona bagietka
  • Chrupiące bagietki

    Świetnie nadają się na kanapki

  • ​Bagietki świeże i chrupiące o każdej porze

    Kto nie lubi rozsmakowywać się o poranku świeżą i chrupiącą bagietką? Albo zajadać się pysznymi chrupkimi bułkami z ulubionymi dodatkami? Dla tych, którzy nie mogą się obejść bez ciepłego i aromatycznego pieczywa niezależnie od okazji, Dan Cake Polonia ma coś specjalnego: Bułki i Bagietki do odpieku.

  • Bagietka z kiełbasą i serem gruyere, czyli hot dog po francusku

    ...francuskiego hot doga. Zamówiliśmy i usiedliśmy. Po piętnastu minutach kelner przyszedł do naszego stolika z dwiema świeżo upieczonymi półbagietkami z domowymi kiełbasami. Całość posypana startym(...) żółty ser. Weź najlepszą kiełbasę, kup dobrą bagietkę i porządny ser gruyere - i do dzieła!" - zachęca. Składniki potrzebne do przygotowania francuskiego hot doga to: bagietka na zakwasie, 2 kiełbasy...

  • Pieczone pomidory

    Składniki: 4 mięsiste pomidory 1 świeża bagietka Na masło ziołowe: 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki soli 10 dag masła 3 łyżki posiekanej natki 2 łyżeczki posiekanego tymianku 2 łyżeczki startej skórki cytrynowej duża szczypta pieprzu Przygotowanie: 1. Przygotuj masło ziołowe: rozetrzyj czosnek z solą, dodaj pozostałe składniki i zmiksuj. Z masła uformuj wałek, owiń go...

  • Dorsz pieczony z pomidorkami i koprem włoskim

    ...filety na podpieczonych plasterkach kopru włoskiego, obok pomidorków. Wstaw naczynie ponownie do piekarnika i piecz 12 minut, aż ryba będzie upieczona, a posypka zrumieniona.  5. Podaj w naczyniu...

  • Makrela pod beszamelem

    Danie podajemy z tostami lub bagietką.

  • Musztardowa uczta

    Aromatyczne danie z pieca.

  • Pieczenie chleba w domu

    Jak wyglądały pierwsze chleby, gdzie można skosztować najwięcej rodzajów pieczywa, a gdzie chleba niemal się nie jada? Dowiedz się wszystkiego o chlebie!

  • Udka na białym winie

    Świetnie smakują w towarzystwie pieczonych ziemniaków

  • Wiosenne śniadanie

    Słońce, bagietka, odrobina błękitu na niebie i w sercu, a do tego Mój Ulubiony. Czego chcieć więcej! Wiosna inspiruje nas do zmian na każdym polu, a w szczególności do przyrządzania lekkich, zdrowych śniadań z udziałem nowalijek i twarożkowych wariacji z Moim Ulubionym.  Na śniadanie, kolację i piknik polecamy przepyszną, świeżą pastę serowo kalafiorową z pieczonym czosnkiem. Smacznego...

Artykuły na temat: pieczona bagietka
  • Domowa bagietka i pietruszkowy hummus

    Co powiesz na aromatyczny hummus podany na domowej, jeszcze ciepłej bagietce? To prostsze niż myślisz! Wypróbuj wyjątkowo smaczny przepis na śniadanie mistrzów.

  • Macie już dość ciągle tych samych wypieków, dostarczanych przez wielkie zakłady piekarnicze? Chcecie mieć pewność, że wasz chleb zawiera wyłącznie zdrowe składniki? Nic prostszego jak zacząć piec samemu. Cóż bowiem przyjemniejszego niż zapach świeżej bułeczki czy chrupiący chleb, którym witamy rozpoczynający się dzień! Z piekarnika, czy wypiekacza, na zakwasie lub drożdżach, bagietka lub chleb z orzechami - książka ta sprawi, że staniecie się profesjonalistami. Biały chleb - przepisy z mąką...

  • Pieczone klopsiki

    Przygotowanie: Bułki namocz w mleku. Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć pokrojony w kostkę boczek i podsmaż. Dodaj posiekaną cebulę i przeciśnięty przez...

  • A może dzisiaj zjemy śniadanie na ciepło? Zdziwisz się, w jak prosty sposób możesz odmienić oblicze tradycyjnej owsianki. SKŁADNIKI - 1 ¼ szklanki płatków owsianych + 1 łyżka do posypania - ¾ szklanki pokrojonego w kostkę rabarbaru - 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 ¼ szklanki mleka - ¼ łyżeczki soli - 1 łyżeczka cynamonu - 1 łyżka miodu - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego - 3 truskawki PRZYGOTOWANIE Krok 1Piekarnik nagrzać do 190 stopni C. Rabarbar myjemy i kroimy.Krok 2Do miski...

  • Jajka pieczone w szpinaku

    Zamiast tradycyjnej jajecznicy, wypróbuj nasz przepis.

  • Koniecznie wypróbujcie ten przepis. Bagietki są z wierzchu chrupiące, a w środku miękkie. Dodatek śliwki, nadaje im specyficzny aromat i podkreśla smak pieczywa. Fot. Materiały partnera Ciasto ciemne300 g mąki pszennej typ 500100 g mąki orkiszowej z pełnego przemiału 60 g susek sechlońskich20g słodu jęczmiennego ciemnego barwiącego8 g drobnej soli morskiej4 g drożdży SAF instant300 g wody Wymieszać mąkę pszenną i orkiszową. Słód rozmieszać z wodą za pomocą rózgi. Dodać drożdże. Wsypać obie...

  • ​Żeberka wieprzowe pieczone z miodem i jałowcem

    Słodko i aromatycznie - moje żeberka łączą te dwie cechy. Proste i wyśmienite danie dla prawdziwych mięsożerców.

  • Święta to czas, kiedy chcemy sobie pozwolić na przyrządzenie wyjątkowych dań – ma być „na bogato” – wystawnie i przede wszystkim smacznie! Często wtedy wybór pada na pieczeń, ale niestety wiąże się z nią kilka obaw – co zrobić, aby była doskonale doprawiona, wyrazista w smaku, i co bardzo ważne – nie możemy jej przesuszyć. Warte uwagi są więc rady szefa kuchni Knorr, Piotra Murawskiego. Fot. materiały prasowe Pieczeń podana na stół jako danie główne podczas wspólnej uczty wygląda niezwykle...

  • Makrela pod beszamelem

    Podajmy z tostami lub bagietką.

  • Gotowane w wodzie i na parze warzywa od lat są dla nas synonimem zdrowego odżywiania. Coraz częściej zaczynamy jednak stosować równie smaczną i zdrową alternatywę - warzywa upieczone w piekarniku. Fot. 123RF/Picsel Pieczenie warzyw ma kilka istotnych zalet, w porównaniu z gotowanymi. Przede wszystkim piekąc warzywa nie tracimy cennych wartości odżywczych i witamin. Woda, w której gotujemy warzywa przejmuje te drogocenne substancje, i zostaje razem z nimi wylana. Dzięki pieczeniu zachowujemy...