• Informacje na temat:

    pieczenie z masa

Przepisy na temat: pieczenie z masa
  • Świąteczne pieczenie

    Jeśli na przygotowanie świątecznych specjałów masz nie kilka dni, lecz kilka godzin, skorzystaj z naszych przepisów. Przyrządzenie każdej pieczeni zajmie ci niewiele czasu. Potem tylko wstawisz ją do piekarnika i będziesz mogła… zająć się deserem

  • Niesamowicie łatwe do przygotowania, ale bardzo smaczne ciasteczka. Ciasteczka są po prostu świetne bez większego wysiłku. Chrupiące i delikatne, wszyscy to pokochają.

  • Pieczeń drobiowa z cukinią

    Możesz ją zaserwować zarówno na wyjątkowa okazję, jak i zwykły obiad. Świetnie sprawdzi się w czasie świąt wielkanocnych. Dodatek cukinii sprawi, że pieczeń będzie soczysta i wyjątkowo smaczna.

  • Smaczna masa do deserów i placków.

  • Pieczeń rzymska z sosem

    Pyszna pieczeń z mielonego mięsa, którą można jeść zarówno na ciepło, jak i na zimno. Smakowity sos wzbogaci smak dania i sprawi, że domownicy będą je chcieli jeść na okrągło.

  • Smaczna masa do naleśników i gofrów.

  • Pieczeń rzymska z jajkami

    Chyba najprostsza pieczeń, która cieszy nie tylko oko, ale też wyśmienicie smakuje. Sprawdza się zarówno jako danie obiadowe, jak i dodatek do kanapek.

  • Następna smaczna masa do deserów.

  • Sernik bez pieczenia

    Pomysł na szybki deser bez pieczenia. Takiemu sernikowi nikt się nie oprze! Możesz udekorować go owocami, które lubisz i bitą śmietaną.

  • Długo szukałam przepisu na masę cukrową i ta według mnie jest najjj lepsza. Przepis mam z tego linka http://www.wielkiezarcie.com/recipe30981.html Jak widać na moich fotach mozna lepic z niej co tylko chcemy :)

Artykuły na temat: pieczenie z masa
  • Sernik z masą makową

    Nie masz pomysłu na świąteczne ciasto? Wariacje na temat sernika to świetna inspiracja!

  • Macie już dość ciągle tych samych wypieków, dostarczanych przez wielkie zakłady piekarnicze? Chcecie mieć pewność, że wasz chleb zawiera wyłącznie zdrowe składniki? Nic prostszego jak zacząć piec samemu. Cóż bowiem przyjemniejszego niż zapach świeżej bułeczki czy chrupiący chleb, którym witamy rozpoczynający się dzień! Z piekarnika, czy wypiekacza, na zakwasie lub drożdżach, bagietka lub chleb z orzechami - książka ta sprawi, że staniecie się profesjonalistami. Biały chleb - przepisy z mąką...

  • Pieczeń rzymska z jajkiem

    Z dobrze zmielonego mięsa przyrządzisz świąteczne pieczenie ze smakowitymi dodatkami.

  • Aby uzyskać jak najlepsze efekty pieczenia należy zadbać o odpowiednią temperaturę oraz obieg i wilgotność powietrza. Szefowie kuchni od lat wykorzystują do tego dobroczynne działanie pary. Dzięki temu ich wypieki wyrastają równo, będąc jednocześnie miękkie i delikatne. Ty także możesz skorzystać z zalet pary dzięki piekarnikowi Electrolux PlusSteam. Fot. 123RF Tarta cytrynowa z bezą 50 g cukru pudru 130 g masła 180 g mąki 10 g wody SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mąkę, cukier puder i masło miksuj w...

  • Pieczeń rzymska z gyrosem

    Szukasz pomysłu na wytworny obiad dla całej rodziny? Wypróbuj przepis na pieczeń rzymską z gyrosem!

  • W kuchniach wszystkich narodów jest niezliczona ilość dań z mięsa. I nic dziwnego, bo mięso to niezwykle wdzięczny surowiec - zmienia smak nie tylko w zależności od sposobu przyrządzania (gotowanie, smażenie, duszenie, pieczenie), ale także od użytych do jego przyrządzenia przypraw oraz od dodatków, z którymi się je podaje. Również w polskim klimacie dania z różnych mięs stanowiły i nadal stanowią bardzo ważny element codziennego i świątecznego menu. Lubimy jadać mięsa, uważamy je bowiem za...

  • Tarta czekoladowa bez pieczenia

    Szukasz pomysłu na ekspresowy deser bez pieczenia? Polecamy przepis na pyszną tartę czekoladową.

  • Nawet w tradycyjnej kuchni jest dużo miejsca na eksperymenty i nietypowe rozwiązania. Kulinaria to w końcu dziedzina, w której można wykazać się kreatywnością, a czasem także… umiejętnością improwizacji. Fot. 123RF/PicselZ takim podejściem w kuchni można stworzyć coś pysznego, jednocześnie świetnie się przy tym bawiąc. Przedstawiamy triki, które ułatwią pieczenie ciast oraz sprawią, że zasłyniesz jako doskonała gospodyni. Przypalony spód? Żaden problem! Sytuacja tego typu może przydarzyć się...

  • Pieczeń z suszonymi pomidorami

    Przeciery, pomidory z puszki i suszone dodadzą smaku wielu potrawom. Doskonale sprawdzą się w połączeniu z mięsem, makaronem i pieczywem.

  • Przygotowane według przepisu Beaty Śniechowskiej będą ciekawą alternatywą dla tradycyjnych, gotowanych pierogów. Równie dobrze smakują na ciepło i na zimno. Składniki: Ciasto: Ok. 180 g masła w temperaturze pokojowej 600 g mąki pszennej + dodatkowo do podsypywania 3 jajka 150 g śmietany 18% 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Farsz: 300 g posiekanej, kiszonej kapusty 100 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego Do...

Zdjęcia na temat: pieczenie z masa
Wideo na temat: pieczenie z masa
  • Szybki i tani blok limonkowy - bez pieczenia!

    Przepis na blok limonkowy to sposób na ciasto bez pieczenia, które robi się dosłownie w parę chwil! Nie musicie piec spodu do całości - możecie użyć kruszonych herbatników i ciasteczek, zaś sama limonkowa masa nie wymaga większych przygotowań! W bardzo krótkim czasie przyrządzicie deser, który zachwyci wszystkich swoim orzeźwiającym, soczystym smakiem, a i sam wygląd nie ujdzie uwadze gości!

  • Dziecinnie proste ciasto bez pieczenia - bananowiec z galaretkami

    Bananowiec, czyli wyborne, kolorowe ciasto z bananem i galaretkami to pyszny sposób na domowe ciasto, którego przygotowanie zajmuje dosłownie parę chwil. Puszysta masa z bananów i galaretki jest wyborna i szybko uzyskuje kremową, piankową konsystencję, pieczony spód ciasta łatwo zastąpić gotowymi biszkopcikami, a na wierzch - tężejąca galaretka, którą robi się w kilka chwil. Zobaczcie, jak zrobić

  • Mus z jabłek z kruszonką piernikową

    Jabłka są świetnym owocem deserowym. Restauratorka Beata Kartowicz pokazała w "Dzień Dobry TVN", jak przygotować pyszne i słodkie desery z jabłkami w roli głównej. Na stole pojawiło się jabłkowo-ananasowe crumble, klasyczne włoskie ciasto jabłkowe, pieczone jabłka nadziewane masą orzechowo-marcepanową oraz szarlotka Le Targ.