• Informacje na temat:

    pieczenie schabu z cebula

Przepisy na temat: pieczenie schabu z cebula
  • Faszerowany schab

    Takie danie jest smaczne i prezentuje się okazale. Faszerowany schab można podać z ziemniakami, kaszą, albo ryżem.

  • Pieczone plastry schabu z warzywami to idealna propozycja na obiad.

  • Schab pieczony ze śliwkami i daktylami

    Składniki na 6 porcja: 1 kg chudego schabu 10 dag suszonych śliwek 10 dag daktyli 1 jajko 1 mała bułka 3 cebule 3 ząbki czosnku sól pieprz Sposób przygotowania: 1. Schab umyj, odetnij błony, natnij wzdłuż i wytnij środek mięsa. Resztę mięsa natrzyj solą, pieprzem i odstaw na godzinę. Wycięte mięso zmiel w maszynce, dodaj jajko, namoczoną i odciśniętą bułkę...

  • Duszone plastry schabu z ziołami i cebulą.

  • Pieczenie z rumianą skórką

    Cienka chrupiąca warstewka na mięsie zawsze wygląda apetycznie i smakowicie pachnie. Jej uzyskanie nie wymaga wcale wielkiego zachodu. Oto nasze proste sposoby.

  • Proste i bardzo smaczne danie. Jabłka nie dają pieczeni wyschnąć i nadają kwaskowego smaku.

  • Schab ze śliwką i rodzynkami

    Składniki na 4-6 porcji: 1 kg schabu, 5 cebul, 10 śliwek suszonych, 1 łyżka rodzynek sułtanek, 6 łodyg selera naciowego, 300 ml białego wina wytrawnego, 2 łyżki oliwy, 3 ząbki czosnku, sól, pieprz. Sposób przygotowania: Seler umyć, osuszyć, listki odłożyć do dekoracji, łodygi pokroić, wymieszać z rodzynkami i posiekanymi śliwkami. Schab umyć...

  • Polecam smaczne, duszone z cebulką plastry schabu.

  • Pieczeń wieprzowa

    Wykorzystaj nasz przepis i zrób na obiad pieczeń wieprzową. Takie danie smakuje doskonale.

  • Dzisiaj zapraszam na kruchy, pachnący czosnkiem i kminkiem schab. Mięso przyrządzone w ten sposób jest delikatne, aromatyczne a w smaku lekko słodkawe. W marynacie idealnie sprawdził się miód gryczany zarówno ze względu na smak jak i na kolor a cebulka pieczona w tej marynacie jest najlepsza na świecie. Zachęcam Was do skorzystania z tego przepisu.

Artykuły na temat: pieczenie schabu z cebula
  • Pieczony schab z sosem

    Planujesz uroczysty obiad? Postaw na tradycję - wypróbuj przepis na kruchy schab w sosie żurawinowym.

  • Schab w marynacie mlecznej

    Krucha, o wyrazistym smaku. Podawana z aksamitnym sosem. Będzie przebojem niedzielnego obiadu.

  • Schab w cieście francuskim

    Pomysłowy i efektowny przepis, idealny na spotkanie przy świątecznym stole.

  • Pieczony schab z orzeszkami

    Przygotowanie: 1. Mięso umyć, natrzeć solą i pieprzem. Obsmażyć bez tłuszczu razem z pokrojonymi w kostkę marchewkami i 2 cebulami. Wszystko przełożyć do brytfanny. Polać 2 łyżkami roztopionego(...), kalafior w różyczki, oddzielnie ugotować, odcedzić, polać przesmażoną na maśle posiekaną cebulą i natką. Podawać do pieczonego schabu, polanego sosem. Zobacz także:

  • Pieczeń w kolorowym pieprzu

    Zainspiruj się naszymi przepisami, a na pewno nie przesuszysz mięsa, które ma być przebojem niedzielnego obiadu. Pieczony schab w kolorowym pieprzu będzie soczysty i zachwyci wszystkich domowników.

  • Zapiekanka ze schabem

    Sposób przygotowania: Schab krótko płuczemy, przekładamy do garnka, zalewamy gorącą wodą, solimy i gotujemy około 40 minut, studzimy.  Obrane ziemniaki...

  • Schab faszerowany

    Mieszam sos sojowy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, startym imbirem i octem winnym. Nacieram nim schab i odstawiam na noc do lodówki. Grzyby kroję...

  • Schab z sosem żurawinowym

    Żurawina wzbogaci łagodne w smaku dania, nadając im wyrazisty i oryginalny charakter. Dodana do mięsa sprawi, że będzie ono idealne na uroczysty obiad.

  • Schab w cieście francuskim

    Sposób przygotowania: 1. Mięso umyj, osusz papierowym ręcznikiem. Przykryj folią spożywczą i delikatnie rozbij tłuczkiem (nie powinno być zbyt cienkie)....

  • Schab w kiszonej kapuście

    ...z nadmiaru soku, posiekaj. Ser zetrzyj na tarce na drobnych oczkach.  Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, włóż plastry schabu, obsmaż na rumiano. Przełóż na talerz. Na tej samej patelni rozgrzej 1-2 łyżki oleju, wrzuć cebulę oraz paprykę. Mieszając smaż, aż cebula stanie się szklista. Dodaj kapustę, posyp kminkiem i wlej wino. Gotuj na średnim ogniu, często mieszając, 10-15 min. Dopraw do smaku pierzem...