• Informacje na temat:

    pieczenie schabu marynata

Przepisy na temat: pieczenie schabu marynata
  • Pieczeń w winnej marynacie

    Sposób przygotowania 1. Marynata: warzywa obierz i umyj. Pokrój na kawałki. Wino wymieszaj z 100 ml wody. Dodaj pieprz, wlej olej, wrzuć pokrojone warzywa, umyty tymianek, listki laurowe i gorczycę. Powoli zagotuj. Gotuj pod przykryciem, na malutkim ogniu, przez 8-10 minut. Odstaw do całkowitego ostudzenia.  2. Mięso: schab umyj i osusz. Natrzyj go solą i świeżo mielonym pieprzem. Odstaw na...

  • Schab w czosnkowej marynacie

    Składniki: półtora kg schabu bez kości po pół łyżeczki soli, pieprzu, ostrej i słodkiej papryki, tymianku i majeranku 1/3 kostki margaryny Marynata: 2 łyżki oliwy po łyżce keczupu musztardy i śmietany 18-proc. 2 ząbki czosnku Przygotowanie: Mięso umyj, osusz. Przyprawy i zioła wymieszaj. Natrzyj mięso z każdej strony. Włóż na godzinę do lodówki. Marynata: oliwę wymieszaj...

  • Pieczenie z rumianą skórką

    Cienka chrupiąca warstewka na mięsie zawsze wygląda apetycznie i smakowicie pachnie. Jej uzyskanie nie wymaga wcale wielkiego zachodu. Oto nasze proste sposoby.

  • S jak schab

    Składniki: 500 g schabu wieprzowego bez kości 100 g suszonych moreli np. Bakalland 100 g suszonych śliwek np. Bakalland 2 jabłka 3 łyżki oliwy  oliwek 2 łyżeczki brązowego cukru 3 łyżeczki sosu sojowego 1 łyżeczka rozmarynu 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 szklanka wody sól, pieprz Przygotowanie: 1. Schab dokładnie myjemy...

  • Schab ziołowy z jabłkami

    Soczysta pieczeń na obiad - palce lizać!

  • Schab z morelami

    Wyjątkowy smak!

  • Schab pieczony z kością

    Składniki na 4-6 porcji ok. 1 kg schabu z kością...

  • Pyszne szaszłyki - przysłała Kasia

    ...0,7 kg.schabu wieprzowego lub karkówki; słoiczek papryki marynowanej; 3 kiszone ogórki; 30 dkg wędzonego boczku; 6 szt. średnich cebul; na marynatę: woda (tyle, aby przykryła mięso); 2 łyżki oleju; 1 łyżka octu; zioła: oregano, tymianek, bazylia, majeranek...

  • Karkówka z pomarańczami

    Kruche i soczyste mięso skąpane w aromacie pomarańczy. Koło tego dania nikt nie przejdzie obojętnie. Spróbuj, a na stałe zagości w twojej kuchni!

  • Noworoczne mięsne hity

    Gdy świąteczne biesiadowanie już za nami, trudno pożegnać się od razu z wyjątkową aurą, która mu towarzyszy. Zasiądźmy zatem przy stole i poświętujmy wspólnie z rodziną jeszcze przez chwilę przy smakowitych daniach.

Artykuły na temat: pieczenie schabu marynata
  • Schab w marynacie mlecznej

    Krucha, o wyrazistym smaku. Podawana z aksamitnym sosem. Będzie przebojem niedzielnego obiadu.

  • Wykwintne pieczenie

    Cielęcina w pikantnym sosie Składniki na 4 porcje: 600 g schabu cielęcego, 1 łyżka przyprawy do grilla, 3 łyżki oleju, 1 bułka, 100 ml mleka lub wody, 2 czerwone papryki, 2 papryczki chili(...). Pieczeń pokroić w plastry, ułożyć na półmisku i polać sosem. Dookoła ułożyć brokuły, polać je stopionym masłem. Schab z morelami Składniki na 6-8 porcji: 1,6 schabu bez kości, 15 dag suszonych...

  • Rolada z mięsem mielonym

    Przed pieczeniem albo duszeniem schab musi mieć temperaturę pokojową. Inaczej soki wypłyną zbyt szybko a mięso stanie się suche i twarde. Małe kawałki schabu wyjmij z lodówki 20-30 min wcześniej, a duże – ok. 1,5 godz. wcześniej.

  • Marynowane mięso Krakus

    Aby podać do stołu pyszne pieczenie, wystarczy godzina. Gotowy półprodukt należy jedynie włożyć do piekarnika i piec przez około 60 minut. Marynaty mają niepowtarzalny smak. Przyrządzone są według tradycyjnej receptury. Specjalnie dobrane przyprawy sprawiają, że gotowa potrawa jest soczysta i pachnąca. Przygotowany schab ze śliwką, karczek po staropolsku czy roladę boczkową Krakus można podawać...

  • Kolejne marynaty Krakus

    Rolada schabowa to harmonijne połączenie dwóch rodzajów wieprzowiny: szlachetnego chudego schabu i miękkiego, soczystego boczku, z wyczuwalnym smakiem czosnku, papryki i pieprzu. Łopatka wieprzowa zamarynowana według staropolskiej receptury pysznie pachnie majerankiem. Obie marynaty można serwować na gorąco - z pieca lub grilla i, po upieczeniu, także na zimno - jako przystawkę czy dodatek do...

  • Wielka majówka

    .... Szaszłyki wieprzowe Składniki na 5-6 sztuk: 60 dag schabu, 2 łyżki kefiru lub jogurtu, 2 łyżeczki ostrej musztardy, 1 łyżeczka miodu, 1 łyżeczka soli, 1/2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki...

  • Mięsa z suszonymi owocami

    Koniakowa pieczeń wieprzowa Składniki na 4 porcje: 80 g suszonych śliwek (bez pestek), 80 g suszonych moreli, 200 ml koniaku, 1 duża pomarańcza, 4 ząbki czosnku, 1,2 kg schabu wieprzowego, sól, pieprz, 10 g skórki otartej z cytryny, 1 łyżka miodu, 1 łyżka mąki, 30 g masła, 1 łyżka posiekanego tymianku. Suszone śliwki i morele zalać koniakiem, odstawić do napęcznienia. Pomarańczę...

  • Zdrowy jadłospis

    ...pieczeni ze schabu lub szynki. Kolacja Roladki z dorsza z ryżem i szpinakiem (2-3 sztuki). Uwaga! W dietach dla osób z cukrzycą niewskazane są owoce typu banany, winogrona, a także pieczywo!

  • Wieprzowina na stół!

    Schab na kapuście Składniki na 4 porcje: ok. 80 dag - 1 kg schabu bez kości, 1 nieduża główka kapusty białej lub włoskiej, 4-5 dużych, dojrzałych pomidorów, 1 ząbek czosnku, 2 duże cebule, suszony tymianek lub oregano, sól, pieprz, 4 łyżki oleju do smażenia, 2 łyżki masła, 2 łyżki mąki. Kapustę obrać ze zniszczonych liści. Przekroić, umyć, osuszyć. Następnie poszatkować. Pomidory sparzyć, obrać...

  • Miniaturowa kuzynka kapusty

    ...lub schabu, 70 dag brukselki, 1 strąk czerwonej papryki, 1 strąk papryczki chili, 1 duża cebula, 2 ząbki czosnku, 1/2 szklanki mleka, 1/2 pęczka szczypiorku, olej do smażenia, 1 łyżeczka cukru, sól...