• Informacje na temat:

    pieczenie lopatki w naczyniu

Przepisy na temat: pieczenie lopatki w naczyniu
  • Łopatka ze szpinakowym farszem

    ...oliwy, przypraw solą i pieprzem. Umieść w żaroodpornym naczyniu, przykryj i wstaw do piekarnika. Piecz 45 minut.  4. Obierz i umyj warzywa. Pietruszki i buraczki przekrój wzdłuż na pół. 5. Zmniejsz...

  • Pierś indycza z ziołowym farszem

    .... Przesmaż na kilku łyżkach oleju.  4. Przesmażoną roladę włóż do rękawa do pieczenia, umieść w naczyniu żaroodpornym. Piecz 60 min w 180 st. Rozetnij rękaw. Dopiekaj jeszcze 20-30 minut.

  • rozpływa się w ustach :D

  • Niebanalne obiady piątkowe

    ...różyczki układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, dodajemy zawartość patelni (podsmażoną cebulę z czosnkiem), doprawiamy i polewamy całość sosem serowym oraz posypujemy odrobiną bułki tartej(...) naczyniu. Jeżeli wybraliśmy pomidory z puszki, przelewamy je wraz z zalewą do wysokiego naczynia i krótko blendujemy na niezbyt gładką masę. 2. Na patelni rozgrzewamy oliwę, podsmażamy czosnek często...

  • pomysł na coś innego niż niedzielne kotlety..

  • Kremowe zupy z czipsami i grzankami

    Ziemniaczano-porowa Sposób przygotowania 1. Jabłka obierz, oczyść i potnij na cząstki. Ułóż je w naczyniu posmarowanym olejem. Oprósz solą. Piecz ok. 20 minut w temp. 180 st.  2. Parmezan zetrzyj. Na blachę wyłożoną pergaminem nałóż porcje sera. Dociśnij tak, by powstały krążki. Piecz 5 min w 180 st. Wystudź na blasze. Zdejmij łopatką.  3. Ziemniaki, pietruszkę i seler obierz, pokrój...

  • Smaczna na ciepło i na zimno.Zachwyci każdego.

  • Warzywne pierożki gyoza

    W ten smaczny sposób możecie zwiększyć spożycie warzyw wśród małych dzieci. Jeśli spodziewacie się gości wegetarian, podajcie te pierożki ładnie ułożone na półmisku.

  • Niesamowicie łatwe do przygotowania, ale bardzo smaczne ciasteczka. Ciasteczka są po prostu świetne bez większego wysiłku. Chrupiące i delikatne, wszyscy to pokochają.

Artykuły na temat: pieczenie lopatki w naczyniu
  • Smaki z Czech

    ...kiełbaski sznurkiem lub zepnij wykałaczkami i ułóż w dużym naczyniu żaroodpornym albo na blaszce wysmarowanej olejem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200º C, zapiekaj ok. 10 minut. Dołóż do brytfanki...

  • Robimy czystki w kuchni

    ...). Przygotowanie i serwowanie : trzy salaterki i jedna taca. Pieczenie: dwie formy do pieczenia ciasta, jedno duże naczynie do zapiekania, jedna forma do chleba, dwie blachy do pieczenia. Przybory kuchenne...

  • Dwa w jednym

    ...miód z olejem, czosnkiem, nasionami kopru włoskiego, cynamonem, imbirem, kuminem i pieprzem kajeńskim. Nasmaruj powstałą marynatą mięso i połóż je w naczyniu do zapiekania lub wolnowarze. Nagrzej...

  • Historia pewnej bułki

    ...posiekane, sok wyciśnięty z 1 cytryny Wymieszaj składniki marynaty. Zalej nią umyte mięso, okryj je folią i wstaw do lodówki na 2 godziny. Ułóż mięso w żaroodpornym naczyniu, odwiń folię i wstaw na(...), umieść w żaroodpornym naczyniu wypełnionym wodą sięgającą do połowy wysokości formy. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 160°C na 40 minut. Następnie ostudź i umieść w lodówce na godzinę. W tym czasie zalej...

  • Nasyć się latem

    ...i odstaw. Ugotuj al dente makaron w osolonym wrzątku, odcedź. Do osolonego wrzątku wrzuć na 2 minuty kalafior, odcedź. W żaroodpornym naczyniu połącz makaron i kalafior, zalej je sosem, dopraw solą(...). Rozlej rosół do miseczek. W oddzielnym naczyniu wymieszaj sos sojowy z chili, olejem sezamowym i cukrem. Zupę podawaj z makaronem jajecznym udekorowaną świeżymi liśćmi kolendry, z sosem chili obok, by...

  • Dania z wołowiny

    Wystąpią w głównej roli na niedzielnym obiedzie.

  • Wytrawna żurawina

    ...i przyprawami. W osobnym naczyniu wymieszaj jajka, olej, kwaśną śmietanę i mleko. Obie masy połącz. Odsącz kapustę i drobno ją pokrój. Paprykę opłucz i pokrój w kostkę. Szynkę pokrój w kostkę. Dodaj resztę...

  • Śródziemnomorskie lato

    Dzięki sałatce z ciecierzycy i rybie duszonej w "szalonej wodzie" przeniesiesz się do słonecznej Italii.

  • Suflet lekki jak puch

    Niewiele kalorii, a jaki smak! Lekkie suflety polecamy wszystkim łasuchom.

  • Suflety na lato

    Suflet waniliowy Składniki na 4-6 porcji: 5 białek, 40 g cukru pudru, 4 żółtka, 20 g mąki pszennej, 10 g mąki kukurydzianej, 30 g masła, 2 łyżki cukru wanilinowego, cukier puder do posypania 1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200°C. Białka ubić na sztywno, stopniowo dodając puder. W oddzielnym naczyniu żółtka wymieszać z cukrem wanilinowym. Żółtka wymieszać z pianą z białek. Wsypać mąkę...